שאלה על כוח ומהירות

הדר123456

New member
שאלה על כוח ומהירות

שלום,
קראתי שיש שני סוגים של כוח )FORCEׁ,האחד זה כשהאובייקטים מתנגשים ביניהם והשני כמו בכוח הגרביטציה כשכדור נופל ארצה.,השאלה היא:אם כוח הוא משהוא שאפשר להגביר אותו (נגיד לדחוף חזק יותר),אז איך בסוג השני (של הגרביטציה) אפשר להפעיל יותר כוח??? האם כוח המשיכה יכול להתעצם ולגדול בזמן שהכדור נמצא בנפילה חופשית ?
-בהמשך לקו המחשבה-האם גם המהירות מתגברת ככל שהכוח מתגבר ולהפך?
תודה
 

Schrodingers Dog

New member
הרבה סוגים של כח

יש 4 כוחות יסודיים בטבע: כח הכבידה, הכח האלקטרו-מגנטי, כח חזק וכח חלש. שאר הכוחות הם בעצם גרסאות שונות שלהם. למשל כוח החיכוך הוא למעשה הכח האלקטרומגנטי, כנ״ל לגבי הכח שהזכרת בו גופים דוחפים אחד את השני - זה גם הכח האלקטרומגנטי.
&nbsp
כח הכבידה בין 2 גופים מתואר ע״י חוק הכבידה של ניוטון ועוצמתו משתנה לפי המרחק בין הגופים - הכח הולך כמו 1 חלקי המרחק בריבוע. ככל שהגופים קרובים יותר כך כח המשיכה חזק יותר ולהיפך.
&nbsp
הקשר בין כח למהירות התגלה ע״י ניוטון ומתואר ע״י שלושת החוקים שלו, בייחוד החוק השני שאומר שכח גורם לתאוצה. תאוצה זאת נגזרת המהירות כלומר כח גורם לשינוי במהירות. כח קבוע גורם למהירות לגדול ובפרט כאשר הכח גדל וודאי שהמהירות תגדל.
 

הדר123456

New member
המשך השאלה להבנה

תודה רבה על התשובה המפורטת-מה זאת אומרת "ככל שהגופים קרובים יותר כך כח המשיכה גדל"?
אם היד של מונחת מעל שולחן בגובה של 10 ס"מ מעליו היא תגיע מהר יותר בנפילה חופשית מאשר אם היד תיהיה בגובה של מטר מעל השלוחן. זה בגלל כח המשיכה או פשוט כי היד קרובה יותר לשולחן ולכן יש לה פחות מרחק ליפול?
-שאלה נוספת-זה נכון שהבנתי שגוף צובר תאוצה בנפילה חופשית?
תודה רבה
 

Schrodingers Dog

New member
תשובה

אני אתן דוגמא: נניח ואת בחלל ויש לך 2 כדורים מסיביים מאד. על פי ניוטון, 2 הכדורים נמשכים אחד לשני בגלל כוח הכבידה. את מחזיקה אותם כדי שהם לא ימשכו אחד לשני. כלל שהם קרובים יותר, כח הכבידה חזק יותר ותצטרכי להתאמץ יותר כדי שהם לא יתחברו.
&nbsp
החפץ שנפל יותר זמן הספיק לצבור יותר מהירות וזה לא קשור לכח שמשתנה. זה נכון גם עבור כח קבוע.
&nbsp
מה זה לצבור תאוצה? הוא מרגיש כח שגורם לו להאיץ. אם הכח קבוע אז התאוצה קבועה ולא משתנה ככל שהוא נופל וזה מה שקורה בקירוב טוב. המהירות שלו הולכת וגדלה, אבל התאוצה נשארת זהה - תאוצת הכבידה g.
 
למעלה