שאלה על כונן קשיח

שאלה על כונן קשיח

מדובר במחשב נייד של ASUS ,
לאחרונה המחשב התחיל להתקע ולהיות איטי. כאשר אני עושה הפעלה מחדש אני מעריך שמדובר ב5 דקות עד שהוא עולה(אין הרבה תוכנות שעולות עם הפתיחה).
עשיתי פירמוט (מבלי למחוק תמונות וכו') אך האיטיות עדיין ממשיכה.
הכונן קשיח התחיל לעשות רעשים עוד לפני חצי שנה, אך התעלמתי מהם עד עכשיו.
האם מדובר בתקלה של כונן קשיח או שאולי וירוס שמעט את המחשב?( נדרש לעשות פירמוט מסיבי על כל התיקיות כולל תמונות)
יש אולי איזשהי תוכנה אמינה שיכולה להגיד לי עם הכונן קשיח שלי תקין ונדרש להחליפו?

המהירות של הכונן, נותרת קבועה

נא ציין באיזה מ"ה מדובר.
מ"ה חלונות 10, היא כבדה מאוד, והזמן שציינת לעליית המחשב, נשמע סביר.
כדאי שתדע, שמהירות הסיבוב של הכונן נותרת קבועה וזהה למהירות הסיבוב שלו כשהוא חדש. אותו כנ"ל לגבי מהירות מעבר הנתונים מהדיסק אל הזיכרון / מעבד.
אם הכונן היה פגום, אני חושב שהיית מקבל הודעת שגיאה כלשהי.

בדר"כ יצרן הכונן הקשיח מספק גם תוכנה לבדיקת תקינות הדיסק הקשיח. סיגייט, WD ואחרים.
הייתי הולך קודם על התוכנה של היצרן.

בדיקה

מדובר במערכת הפעלה 10 אינטרפרייס, זיכרון 4GB , התקנתי תוכנה נקראת HARD DISC sential וזה מה שהיא רושמת : הופעה 100% בריאות 81%
The drive tried to examine and reallocate data sector(s) 31 times. The examined data area is perfect.
At this point, warranty replacement of the disk is not yet possible, only if the health drops further.
It is recommended to examine the log of the disk regularly. All new problems found will be logged there.
It is recommended to continuously monitor the hard disk status.

מה אומר? יש דרך לשפר את המהירות?
שהיה לי מחשב נייח זה היה מהיר פי 4, וזה מחשב בן 4 שנים יחסים עם נתונים טובים (ICURE5), וסך הכל השימושים שלי הם אופיס ואקספלורר לא תגיד תוכנות כבדות.

נשמע לי סביר לגמרי

לא יודע לגבי שיפור מהירות בביצועים. אני רק מבין מדבריך שהחומרה במחשב במצב תקין לגמרי.
אני חושב שגם דיסק קשיח חדש לחלוטין היה מקבל ציון דומה או זהה.
&nbsp
לגבי חלונות 10, אין לי כ"כ מה לומר....
מה שאני מציע לך כדי לשלול כל חשד לגבי חומרת המחשב או איטיות המחשב, זה להתקין לינוקס ע"ג הדיסק הקשיח, או חלונות 7.
אני כמעט בטוח לחלוטין שהמחשב יטוס.
מצב כזה יוכיח לך מעל כל ספק, שהאשם איננו בחומרת המחשב.
בהצלחה.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
נעשה סדר..

&nbsp
לא לפרמט ולא שום דבר!
לפני הכל ולפני שיקרוס הדיסק...גבה אותו !!! ושוב גב גבה גבה !!!
&nbsp
1 תבדוק של מי הדיסק הקשיח ואיזו חברה תוריד את הכלי שלה לבדיקה! רק אחרי גיבוי!
למה כי דיסק קשיח מגנטי שמתקתק ועושה רעשים סיצן שתקול ועלול לקרוס סופית.
&nbsp
אם הוא תקין ואני בספק רב, תשה התקנה מחדש עם ההוראות של ASUS כי יש לך מחיצה של שחזור ונראה...
ווינדוס 10 בפני עצמה לא כבדה ולא שום דבר...התקנתי על מחשבים ישנים וחלשים יחסית עובדת יופי..
ולא עשיתי פרמוט עשית דרך הווינדוס איפוס כנראה.זו עוד אינדיקיציה שהקשיח גוסס.
&nbsp
תגיד מה נפח הדיסק? לדעתי הכי שווה להתקין בכלל במקום הקשיח ( במעבדה שיעשו לו העתק מראה!!!!! חשוב מאוד כי אחרת תאבד מחיצת שיחזור וכלי התוכנות של ASUS ) לקנות SSD בנפח זהה או גדול יותר ...ולשדרג לגמרי. המהירות בכלל תהיה לך הרבה יותר מהירה מדיסק תקין לגמרי.
&nbsp
זו המלצתי לעבוד לפי הספר.
&nbsp

למעלה