שאלה על כוראל סנט אנתוני

ItsikH

Member
שאלה על כוראל סנט אנתוני של היידן: מישהו מכיר קצת סיפורים מאחוריו? יש הרבה מיתולוגיות, שבעצם הוא מבוסס על יצירה אחרת, ושברהמס "גילה" אותו מחדש באמצעות הוריאציות (הנפלאות כשלעצמן) שלו על הנושא.

holst

New member
אני לא מכיר מיתולוגיות עליו רק כמה עובדות: הוא הפרק השני מתוך דיברטימנטו בסי במול מז'ור לשני אבובים, שתי קרנות, 3 בסונים וסרפנט. היצירה כולה מאוד יפה. בדיברטימנטו עצמו הכותרת של הפרק היא אנדנטה (אם אני זוכר נכון). בראהמס גם בולט בעובדה שהוא מאוד העריך את היידן בתקופה שבה לא היה מוערך, אז אני יכול להבין את הבחירה שלו בנושא הזה. למרות שאני לא מבין איך בדיוק הוא מצא את הדיברטימנטו הזה, שהוא מאוד יפה, אבל קצת נידח.

ItsikH

Member
אז זהו שמאז בראהמס היתה לדיברטימנטו הזה עדנה כפולה ומכופלת, מספר העיבודים שלו הוא נושא לתרגיל קומבינטורי (כל צירופי כלי הנשיפה האפשריים בערך...), אולי בזכות בראהמס. אני אישית השתתפתי ב-3 לפחות. מן הסתם דווקא ההרכב המקורי די נדיר בימינו...

holst

New member
נתקלת בהקלטה של ההרכב המקורי? תמיד רציתי לשמוע אותו. אני ניגנתי את הדיברטימנטו רק בחמישית כלי נשיפה... :)

ItsikH

Member
זה ההרכב שאני מנגן בו כרגע וניגנתי גם בהרכב קצת שונה של כלי נשיפה. החמישיה היא העיבוד הנפוץ, הבנתי שמנגנים אותו גם בשמיניה שמבוססת על ההרכב המקורי. באשר לפרק השני המפורסם - כמעט כל תלמיד ניגן אותו לדעתי בהרכב, הייתי אומר, כמעט "לפי הצורך"... כלומר לפי מצאי הכלים והנגנים ../images/Emo13.gif אני ניגנתי אותו בהרכב קלרינטים בשנה ראשונה כמדומני (זה היה מזמן ../images/Emo9.gif ). היפה בו לתלמידים שאפשר ממש לעשות מוזיקה ממשהו כל כך פשוט *לכאורה*, עוד לפני שלומדים את הטכניקה של הכלי. לא שמעתי את ההרכב המקורי וזה בהחלט מעניין לברר. נעשה חיפוש ../images/Emo13.gif

ItsikH

Member
ניגנו, הופענו הערב, היה נחמד בהרכב המקובל בימינו של החמישיה.

למעלה