שאלה על כלבים ואילוף

hadas5

New member
שאלה על כלבים ואילוף

אנחנו מעונינים לקנות כלב שיהיה גם ידידותי לילדים, מתאים לחיים בבית (לא ענק) וגם יתפקד ככלב שמירה. איזה גזעים מומלצים ובאיזה גיל ? אין באיזורינו קורסים לאילוף, האם אפשר לשלוח את הכלב לאילוף בלעדינו (להרגלים ולשמירה) , איפה יש קורס כזה וכמה זה עולה? תודה מראש הדס

תשובות ראשונות

מנסיוני המועט בנושא גידול כלבים המאפיינים של הכלב שאתם מחפשים מתאימים לחלק גדול מהכלבים. מאידך, אין הבטחה של 100 אחוז גם אם תקחו את הכלב הכי מתאים ותגדלו אותו בדיוק כפי שצריך, שהוא יענה על דרישותיכם. יכול להיות כלב שידוע כטוב לשמירה ודווקא אצלכם הוא יהפוך ל"סמרטוט" ויביע אהבה עצומה לכל הולך על שנים. את הידידותיות של הכלב ניתן לסגל בהתאם לכמות האהבה שמעניקים לו. בנוסף לחוש השמירה הטבעי ניתן לקחת אותו לאילוף ולאלף אותו בבית (חינוך, חינוך חינוך) את הכעס של הכלב ואת השנאה שבו ניתן לפתח כאשר קושרים אותו (אוי אוי אוי..בשום אופן לא ללכת לכיוון הזה). אני לא ממליץ בשום אופן לשלוח אותו לאילוף בלעדיכם. אתם מוזמנים לקרוא ספרים על אילוף כלבים ולנסות לאלף אותו בכוחות עצמכם. חפשו ספרים שאינם דוגלים בשיטת העונשים. אתם צריכים להחליט גם על איזו רמה של שמירה אתם חושבים. האם אתם מסתפקים בכלב שיעשה רעש או שאתם גם מתכננים כלב שיאחוז בשיניו את הטרוריסט הדמיוני ויחזיק אותו עד שתבוא המשטרה. אני ממליץ על כלב שעושה רעש. אין צורך ביותר מזה. לצורך זה עדיף את אחד מגזעי הכלבים הקטנים. אני כמובן ממליץ לבחור כלב מאחת מאגודות צער בעלי החיים ולא ללכת לרכוש כלב גזעי. לפחות לא נחוץ לכם. כאשר אתם הולכים לבחור כלב, לכו עם כל המשפחה. כל המשפחה צריכה להיות שותפה בבחירה. גדלו אותו מגיל ינקות וזה יעלה את הסיכויים לקבלת בן משפחה אוהב ושותף פעיל. אם אני זוכר נכון אז פודל הוא אחד מסוגי הכלבים הידידותיים , החכמים והמרעישים כאשר מתקרב איש זר לדלת. קחו בחשבון אם הוא יהיה רק בבית את מצב הריהוט שלכם וכמה שיער יהיה לכלב. הכינו עצמכם מראש לכך.

sagi.exe

New member
אקיטה הוא זן מאוד חברותי ושומר יופי

אבל גם גולדנים ולברדורים למיניהם מקסימים לילדים ויכולים לשמור על הבית. אל !!! תשלחו את הכלב לאילוף בלי שתהיו נוכחים.

brose

New member
רועה גרמני

אני ממליצה בחום על הגזע הזאת וזה משום שגזע זה הוא אכן כלב שמירה, אך גם כלב משפחה אוהב, נאמן ויחסית, ניתן לאלפו בקלות רבה יותר מאשר כלבים אחרים. גם אם אין בביתך חצר, הרועה גרמני, ישמח אפילו לגור בבית דירות פשוט, רש תני לו את המקום שלו. שימי לב, אל תקני גור מכל אחד, לגזע הזה יש בעעית אגן מאוד קשה, ולכן, עדיף לקנות ממגדלים מקצועיים, אשר מספקים צילומי אגן של שתי ההורים (מאחר ומחלה זאת היא מחלה תורשתית), אך קחי בחשבון, גור כזה אמור לעלות יקר (בסביבות 2000 $, כשהוא מגיע עם תעודות). אם אינך יכולה לעמוד בסכום זה, את יכולה לנסות בעיתונים או בחנויות חיות, אך זיכרי, יש לבדוק מהיכן הגורים הגיעו (עדיף לראות את ההורים), ולבקש "אחריות". אחריות זאת תהווה לך חוזה בינך לבין האדם או החנות שמכרה לך את הכלב. מגדלים מקצועיים יעניקו לך את ה"אחריות" הזאת למשך שבועיים. לאחר שהבאת את הגור לביתך, לכי איתו לוטרינר (למרות שעדיף ביום השני-שלישי שהוא אצלך, מאחר וביקור אצל הוטרינר הוא טרומתי, ועדיף לא לתת לכלב לעבור חוויה כזאת, בתחילת ההיכרות איתכם), בקשי מהוטרינר לעשות לגור בדיקה כללית, וכמו-כן צייני שאת רוצה שיבדוק את האגן של הכלב. בעיקרון... הרועה גרמני הוא כלב אידיאלי לכל מטרה, ליופי, עבודה (ככלבי משטרה), לשמירה ולהנאה... אם תדעי להעריך אותו כמו שצריך, הוא ילמד להעריך אותך.... למרות שהסברתי לך רבות על גזע ספציפי זה, גם אני ממליצה בחום לבקר בצער בע"ח שבת"א (הרצל 159), שם בהחלט תוכלי למצוא כלב שיענה לכל דרישותייך. אני ממליצה בחום על כלב מסוג טרייר, כי כמו שאמר קודמי, הוא גזע קטן, חינני, שאוהב לעשות הרבה רעש, ואם יש לך בית קטן, הוא יכול להיות בהחלט פרקטי. יתרה מכך, אם אינך רוצה לעבור את כל שלב "הגמילה" של הכלב מפיפי-קקי בבית, בצער בע"ח תוכלי לרכוש גם כלב גדול (בן שנה והלאה) אשר מחונך לעשיית צרכים בחוץ... זיכרי, גם כלב גדול, אשר מביאים אותו לבית חדש יכול לעשות את צרכיו בתוך הבית. זהו מצב שאמור לעבור בתוך כמה ימים... לוקח זמן עד שהכלב יכיר את הסביבה והבית... לכן, אל תכעסי עליו, ובטוח שלא תרביצי לו, נקי את זה, והרבי בביקורים למטה ובכל פעם כשהוא עושה את צרכיו למטה שבחי אותו ולטפי אותו. ככה הכלב ילמד לעשות את צרכיו בחוץ (דרך אגב, עיצה זאת גם מתאימה לדרך חינוך גור לעשות את צרכיו בחוץ. מקווה שעזרתי ובהצלחה

למעלה