שאלה על "כלי עבודה" בשימוש הפאריז'ה...

שאלה על "כלי עבודה" בשימוש הפאריז'ה...

שלום לכולם אשמח באם תמליצו לי על 2 דברים,שיהיו זולים אבל גם לא יתקלקלו לי לאחר חודש(כלומר לא מה שבתחתית המחירון...אלא אם כן אתם חושבים שיש משהו טוב...): *מד חום לבשר: בשביל לדעת מידת עשייה לנתחי בשר במנגל. *משטח עבודה(יעיני קרש חיתוך): שטוב לעבודה עם בשר ושאר דברים...אני שואל זאת כי הבנתי שמומלץ לרכוש מסוגים מסויימים של חומרים שלא צוברים בקטריות... תודה רבה!

sjarjar

New member
אין דבר כזה "חומרים שלא צוברים בקטריות"

חיידקים נמצאים בכל מקום. מקובל שעל קרש זכוכית יש פחות חיידקים. אני לא חושב שזה נכון, ובכל מקרה יש לקרש זכוכית חסרונות העולים על הייתרון המזערי הזה: משקל רב, סכנת שבירה, הרס סכינים, סכנת החלקת הסכין והמזון הנחתך ופציעה. עדיף, במקום, לשמור על הגיינת הקרש, ואז לא ממש חשוב באיזה קרש משתמשים. לצורך נוחות (וקצת רושם, אם אתה מחפש מישהי/וא להרשים) אפשר להשתמש ב"בוצ'ר בלוק" מעץ עבה, אבל זה לא ממש חשוב. פשוט להקפיד לרחוץ אותו במים חמים וסבון לאחר טיפול בבשר חי, ולייבש היטב. סה טו (פעמיים שה). ובקשר למדחום: אתה לא זקוק למדחום בשר עבור עבודה על המנגל, אפילו אם אתה צולה נתחים שלמים. אתה זקוק למדחום כזה אם אתה רוצה לצלות רוסטביף בתנור. כנס לחנויות מקצועיות ובקש מדחום לבשר. אמור לעלות בסביבות 100 ש"ח, למדחום אנאלוגי (מחוג) ממתכת.

milch

New member
באיקאה

קניתי דיגיטלי עם עם אפשרות הוספת חוט עמיד בחום ודוקרן-49 ש"ח. זה גם טיימר, סופר קדימה/אחורה ומצפצף. ניתן לכוון שיצפצף בטמפרטורה רצויה. גם C וגם F.

המשך...

נראה לי שאני ילך על הקרש של "בוצ'ר בלוק"! למה לא להשתמש במד-חום ייעודי במנגל? הרי זה מונע ממני להתעסק עם הגוש (שזה ממש מיותר) בשביל לדעת אם הבשר עשוי ואיך עשוי מבפנים - לא כך? תודה רבה!

bigjack

New member
../images/Emo80.gif גם אני מחובבי העץ לקרש חיתוך

אם הוא איכותי הוא יכול להחזיק שנים והכי נוח לחיתוך אם שוטפים אותו היטב בסוף השימוש הוא יהיה נקי בדיוק כמו אחר מפלסטיק או זכוכית. עם מד חום עד היום לא השתמשתי ולא נראה לי גם שאשתמש בקרוב.

סתם צחקתי לי ../images/Emo140.gif אל תיקח אותי ברצינות

מה שכן, אוכל זה אמנות ולא מדעים מדוייקים: אני מתכוון, הקשב לכולם ועשה את מה שהכי טוב בשבילך. אין תחליף לניסיון אישי.בהצלחה.

amir58

New member
קרש חיתוך....

לא חשוב ממה עשוי קרש החיתוך בן עם בוצ'ר בלוק ובן עם פלסטיק או אוקולון חשוב וכדאי להחזיק אחד לירקות ואחד לבשר(לא מטעמי כשרות אלא היגיינה). חשוב מאוד לנקות היטב את הקרש הבשרי בן עופות לדגים ובשר על ארבע.לא סתם שטיפה עם מים אלא עם סבון. שוב דרגות הליכלוך הבקטרילי הן שונות כשעוף הכי הכי מזוהם.לא כל החידקים מתים בתהליך הבישול ובמיוחד כאשר מכינים את הבשר רייר או מדיום.כדאי אחת לכמה שימושים גם להשרות או לשטוף בתמיסת כלור לשם חיטוי אמיתי.עיקר החידקים מצטברים בשריטות שעל פני שטח הקרש גם באלו המקרוסקופיות שלא רואים בעיין בילתי מזויינת.....

חיתוך, חשוב למה(-:

יש לי קרש וממש לא משתמשת,כבד לא נוח וביד אחת עוד יותר קשה. יש לי כמה קרשים מפלסטיק, אחד לירקות ,אחד לפירות אחד לדגים אחד לבשר,כל אחד בצבע אחר (-: מה שחשוב הוא לשמוא עליהם נקיים ולנקות את החריצים היטב עם מברשת, חרוץ יותר מידי,לקנות חדש,זול ופרקטי. חתימה טובה.

למעלה