שאלה על כל התהליך

barrelia

New member
שאלה על כל התהליך

אני בכיתה י"ב וכרגע אני מלשב"ית רגילה ונמצאת במיונים (מודיעין) וכבר קיבלתי מנילה וזה... בעתיד הקרוב מאוד אני אקבל פטור רפואי שכן אובחנתי לאחרונה בתור חולת קרוהן, אני רק צריכה להסדיר מסמכים בשביל זה והכל... עכשיו אני רוצה להתנדב ואני רואה פה מרפרוף קצר בפורום שהתהליכים לוקחים הרבה שנים?! מה הולך עם זה? לא רוצה להתעכב עם הגיוס ולהתגייס בגיל מבוגר... כמו כן גם רציתי לשאול אם אני ממשיכה מאותה הנקודה שבה הפסקתי (המיונים למודיעין והכל) או אם אני מתחילה הכל מהתחלה... עד כמה יש חשיבות גם לתאריך שבו אני אסדיר את הכל? כאילו ברור שכמה שיותר מוקדם אבל הבדל של חודש לפה לשם יכול אשכרה להשפיע משמעותית על תאריך הגיוס? ודבר אחרון חביב... אני נורא רוצה לשרת בצבא אבל בתפקיד משמעותי בלבד ואם אני אפול מהמיוניםלמודיעין ויחליטו בסוף לשים אותי בכלל צה"לי בתור טבחית או משהו- לא בדיוק מעניין אותי.. מעדיפה להתחיל כבר תואר באוניברסיטה במקום. מתי אני אדע סופית את השיבוץ? ומתי צריך סופית להתחייב על התנדבות? לפני או אחרי שיודעים את השיבוץ? זה נורא חשוב לי.. סורי על החפירה ואני מקווה שתענו בהקדם..

noboya

New member
תשובה חלקית

לדעתי אם התחלת את המיון ואת מעוניינת להמשיך אין סיבה לבעיה. הבעיה שתמשוך לך זמן זה תהליך האישור של תא מתנדבים, ואפשר להירגע- זה לא כמה שנים, אלא כמה חודשים. במקרה הטוב מאוד זה ייקח לך רק חודשיים (שבהם אם אני לא טועה המיון שלך מוקפא) ואז תוכלי לחזור. אבל זה המקרה הכי טוב שבו את חופרת להם לקדם אותך/ משתמשת בפרוטקציות. רוב המקרים לוקחים בין שלושה חודשים לשנה וחצי (לא מנסיון, ממה שראיתי בפורום) וזה תלוי בהרבה גורמים. בעיקרון יודעים סופית את השיבוץ בערך חודשיים לפני הגיוס. ההתחייבות הסופית להתנדבות היא בערך חודש וחצי~חודשיים לפני הגיוס, ואם אני לא טועה זה אחרי שיודעים מה השיבוץ. לגבי תפקידים משמעותיים- יש מ ל א! לטעימה קטנה תלחצי על המאמרים והקישורים של הפורום.. בהצלחה בתהליך!!

hillator

New member
כמה תשובות

אני יענה לך בנקודות כי יותר קל לי 1. רק בריאות כמובן זה הכי חשוב. כמו כן בקרוב מתכננים יום מיוחד למלשבים שחולי קרוהן בחסות העמותה הישראלית לקרוהן- פרטים בקרוב 2.התהליכים לוקחים שנים? תלוי בבעיה , בעד כמה המסמכים מסודרים כמו כן אם התחלת כבר מיונים זה יותר מהיר. 3. תוכלי להמשיך מאותם מיונים כל עוד תימצאי קשירה לתפקיד מבחינה רפואית 4. המרחק בין ליפול ממודיעין לבין להיות מנקה רצפות בצבא הוא עוד גדול, יש מגוון תפקידים רחב שתוכלי לעשות ולתרום. על השיבוץ והגיוס הסופי יודעים בד"כ חודשים לפני הגיוסד או חודש אבל הכל נסגר סופית איזה שבועים קודם. בברכה

העמותה לתמיכה בחולי קרוהן וקוליטיס כיבית

אכן, כפי שכתבה הילה, מתוכנן ערב מתגייסים בסוף חודש פברואר. ממליצה לך להירשם לעמותה 03-6421999, תקבלי מידע רב והזמנות לכנסים. כשתהיה הזמנה סופית לערב המתגייסים נעלה אותה כאן בפורום ונשמח שתגיעי :) בהצלחה! אילנית מהעמותה

MICHELSGIL

New member
קצת לחדד

בקשר למודעין הם יקפיאו את ההליך שלך עד שיהיה לך אישור שאת אכן קשירה לשרת (אם עברת תחקיר ביטחוני כבר אז הם ילחצו לאשר אותך מהר כי כבר עלית להם כסף). דבר שני להיות טבחית או משהו כזה את לא תהיה מהסיבה הפשוטה שמתנדב בוחר לאן הוא הולך פחות או יותר ולכן לא תגיעי למקום שאינך רוצה להיות בו מהתחלה. דבר אחרון התהליך הוא אכן ארוך ישנו רופא אחד שמאשר את ההתנדבות תקחי בחשבון שיש לו כמה אלפי תיקים ולכן זה לוקח כמה חודשים טובים אבל כפי שהילה אמרה לך זה שאת ממוינת זה טוב כי ברגע שיאשרו אותך יהיה לך תפקיד ותוכלי להיכנס למועד גיוס הראשון שיתאפשר.

hillator

New member
מה גם טבחית לא תהיי

וגם לא עובד רס"ר.. אין מצב ישלחו חולה קרוהן להתעסק עם אוכל במטבח.. יש נהלים בחיל רפואה בנושא(עד כמה שזה נשמע תמוהה)

למעלה