שאלה על כמות החלב שהתינוקות יונקים

שאלה על כמות החלב שהתינוקות יונקים

בנות יקרות

רוצה להעלות שאלה -
אם היה מכשיר, פשוט מאוד לתפעול, שהיה יכול למדוד את כמות החלב שהתינוק יונק, בדיוק גבוה (לא 100 אחוז, אבל קרוב לזה).
מה דעתכן -
האם בעיקרון משהו כזה היה מעניין אתכן ?
האם הייתן שוקלות לקנות כזה / קונות כזה ?
אשמח לשמוע מה אתן אומרות על זה ???
האם זה היה מרגיע אתכן ? מלחיץ אתכן ? עוזר ? מקשה ?

אני תמיד אומרת לאמהות שאם מישהו למעלה היה רוצה שנדע כמה התינוקות שלנו יונקים - היו עושים לנו ציצים שקופים עם מספרי שנתות עליהם.. :)
אבל בכל זאת ...

nk11

New member
אני הייתי משלמת הרבה בשביל מכשיר כזה!!!!

כל החודשים האחרונים אנחנו מדברים על זה שמישהו חייב להמציא מכשיר כזה ושזה יהיה סטארט- אפ אדיר.
אני כל הזמן בלחץ שאין לי מספיק- שוקלת אותם, משלימה בתמ"ל וכ"ו וכ"ו. לפעמים ממש מפתיע אותי לגלות שזה לא שהם היו עצבניים כי נגמר להם החלב אלא פשוט כי היה להם גרעפס/ קקי וכ"ו. אני מופתעת כשאני רואה שהם שבעים...

לפעמים גם נראה לי שמתן הבקבוקים (תמ"ל/ שאוב) בכלל לא כזה נחוץ אלא נובע מהלחץ שלי ומהצורך לראות שהם באמת אוכלים. היה מאוד מקל עלי אם היה מכשיר כזה שבו הייתי יכולה ממש לראות כמה הם יונקים.

יכול להיות שאם כל התהליך היה הולך לי יותר בקלות (=החלב היה מגיע מהר יותר והייתי מצליחה לראות בשאיבות שיש לי כמויות מספקות) אז לא הייתי בכזה לחץ ולא הייתי זקוקה למכשיר כזה, אבל כרגע- אני קונה!!

גלגס

New member
כדאי שיהיה מכשיר כזה בפגיות ותינוקיות

האחיות כל כך מכוונות לכיוון של בקבוקים כדי "לראות כמה התינוק אוכל". אולי אם היה מכשיר כזה בפגיה היו יותר פגים יונקים... (אלה שמסוגלים כמובן).

בחוויות ההנקה שהיו לי, לבית לא הייתי קונה. האמנתי בחלב שלי ובתינוקות שלי...

מטית

New member
צודקת!

במקומות שרוצים לדעת כמה התינוק ינק, כמו מרפאות, פגיות וכשבאים ליועצות הנקה עם בעיות זה יכול להיות מועיל וחיובי.

בשאר המקומות צריך ללמד נשים לסמוך על עצמן, זה יותר חשוב מכל מכשיר שמתערב ביחסי ההנקה.

אצלנו פגיה פשוט שקלו לפני ואחרי

רוב השהות לנו שם בעיקר הנקתי. פשוט הנחו אותי לשקול לפני ואחרי ורשמו את הפער, שזה מבחינתם היתה הכמות שינקו.

עלמתיה

New member
ממש מיותר בעיניי

חלק מהקסם של ההנקה זו היכולת שלנו לסמוך על התינוק ועל הגוף שיודעים להסתדר אחד עם השני.
אני כל כך לא אוהבת את המדדים והתעסקות במספרים. בעיניי המדד האמיתי הוא אם טוב לתינוק שלי, רגוע ומתפתח כראוי.

אולי זו הסיבה שלא התחברתי לעניין השאיבות. לא הצלחתי להפיק כמות גבוהה בשאיבה וזה ערער לי את הבטחון העצמי. העדפתי פשוט לעזוב את זה.

מטית

New member
האמת שהשתתפתי במחקר של זה

אבל בגדול אני נגד!

יש פה 2 רמות של בעיות:
1. לדעת.
2. לעשות משהו עם המידע הזה.

אני חושבת שזה אחד מהדברים היפים בהנקה - שלא מודדים ולא מחשבים ואין עניין של כמויות.
כל תינוק והקיבה שלו.
כל אמא והייצור שלה.
אין מקום להשוואות, מספרים, אחוזונים ומדדים.
נטו טבע, נטו מנגנון רעב ושובע, נטו מנגנון ייצור החלב.
הנקה זה לא רק אוכל, ולהסתכל עליה ככזו מצמצם אותה.
אחרי שיודעים את הכמות, בתור יצורים אינטילגנטים, נבחר לעשות משהו עם הידע הזה, ופה מתחיל סט נוסף של בעיות.

לדעתי מיותר. זה חלק מהאשליה

שלנו שאנחנו יודעים מה טוב לתינוק., בעוד שהוא יודע הרבה יותר טוב מאיתנו.
ואם אכל בבוקר פחות ובערב יותרת? או ההיפך? ואם בכל פעם הכמות היא שונה? ואם בארוחה אחת כואבת לו יותר הבטן א הוא אוכל יותר כדי לא להעמיס על הקיבה, ובארוחה אחרת הוא צמא אז פתאום יונק הרבה יותר? זה לא באמת נותן לנו אינדיקציה למשהו כי לעולם לא נדע מה באמת היו הצרכים המדויקים של התינוק בכל רגע נתון. כל עוד התינוק עולה במשקל יפה, נראה רגוע, ועם יציאות תקינות נראה שהוא מקבל את מה שהוא צריך והוא יודע הכי טוב.
כל ניסיון שלנו לחשוב שאנחנו יודעים יותר ממנו נובע לדעתי מהצורך התרבותי שלנו בשליטה ובאשליה שאנחנו מבינים ויודעים מה קורה. והמציאות לפעמים מאלצת אותנו להבין שלא תמיד אפשר, ותינוקות וילדים הפרט זה הבית ספר הכי טוב ללמוד להתמודד גם עם היעדר שליטה

ויתרה מכך, לא רק שזה מיותר לדעתי זה גם מתכון לדאגות שלא לצורך.

טחיא

New member
אם היה מכשיר מבחינתי היה מעולה

אני בשלב שאני רק שואבת כי הן לא עולות במשקל וחייבים כול ארוחה להכניס קורנפלור ושמן לבקבוק

וגם השאוב הולך ופוחת בימים האחרונים אני מצליחה בקושי ארוחה 1 לשתיהן לשאוב

אמבי10

New member
במחשבה ראשונה

זה באמת מפתה ונראה שיכול להקל על חוסר הוודאות הזה. אבל כשחושבים לעומק זה רק היה מסבך את הענינים יותר ומכניס אותנו לסרטים ודאגות.
אבל באופן חד פעמי- ממש הייתי רוצה לדעת כמה יוצא להם...

בלת"ק

אני חושבת שמכשיר כזה חיוני בפגיות, כדי לחסוך את השקילות לפני ואחרי.
יחד עם זאת, ברגע שתינוק יונק "נורמלי", כלומר בלי שקילות לפני ואחרי לדעת בדיוק בדיוק כמה אכל על המילימטר, זה מכשיר שיכול להכניס בעיקר לחץ למערכת.
כשתינוק יונק, הוא יונק לעתים קרובות במנות קטנות יותר מהמצופה ממנו, כי הוא לא קרא את הספר. או אז, יתכן שינק לעתים קרובות יותר. או יגדיל כמות בארוחה אחרת. בעיני, בשום אופן לא לבתים. רק לבתי חולים, וגם זה כדי לחסוך לאמהות כאב ראש של "לנתק, לשקול, להחזיר לציצי וכו'".
אני מוכנה לתת הנחה לפגים שהשתחררו מתחת לשלושה ק"ג, שאמהותיהם משלימות להם ארוחות למנה הרצויה. אבל בשלושה ק"ג, להחזיר את המכשיר ולסמוך על הצוציק!
מה לעשות, אוכל זה לא מתמטיקה, ומכשיר כזה זה כן מתמטיקה.

למעלה