שאלה על כסף....

שאלה על כסף....

יש לי בן זוג,אנחנו לא חיים יחד,אך עם זאת הוא אצלי כמעט כל סוף שבוע לאירוח מלא.
אני כמובן גם עם ילדי ואי אפשר להגיד שהוא אוכל על חשבוני כי אני מבשלת בעיקר לילדים,
אבל האם נהוג במקרה כזה להשתתף בהוצאות?

אני לא יכולה להגיד שהוא קמצן כי כשאנחנו יוצאים הוא לרוב מזמין,
אבל מתחילה להיות לי תחושת אי נוחות
וני לא יודעת אם מוצדקת או לא.

mother cat

New member
אין לי מושג מה נהוג

ואני גם לא בטוחה כמה זה רלוונטי.
*את* מרגישה אי נוחות. תנסי להסביר לעצמך למה. על פניו לי הכל נשמע בסדר - את לא משקיעה מעל ומעבר בשביל לארח אותו - הוא אוכל מה שכולכם אוכלים, והוא מזמין כשאתם יוצאים - אז זה נראה לי מתקזז. אבל *את* מרגישה אי נוחות - ובעיני אי נוחות אומר שצריך לדבר. לעלות את הנושא איתו ולראות מה הוא חושב ומה הוא מרגיש.

אבל אני מודה שקשה לי לענות על שאלות שנוגעות לכסף. אני באופיי לא נוטה לחשבונות אז קשה לי לעשות את החשבון עבור משהו אחר ולאמר מה הגיוני ומה לא.

לדעתי התחושה שלך אינה מוצדקת.

(אלא אם תכתבי שאתם יוצאים רק פעם בחצי שנה...)

אם וכאשר תעברו למגורים משותפים, תהיה סיבה לפתוח את הנושא בצורה מסודרת.

מרוניה

New member
האם הכוונה שהוא גר אצלך יומיים בשבוע בקביעות?

כלומר, כל שישי שבת הוא נמצא אצלך 48 שעות וחי אצלך מכל הבחינות?
אם כך, יש לשער שזה בהחלט ניכר בתקציב, בעיקר בסעיף המזון והמים (מקלחות).

לעומת זאת, באיזו תדירות אתם יוצאים ואילו הוצאות הוא לוקח על עצמו?
אם אתם יוצאים בכל שבוע והיציאה עולה כ-200 ש"ח,
אני משערת שה-900 ש"ח שלו בחודש מכסים את עלותו אצלך בבית.

בכל מקרה, כדאי שתבהירי לעצמך מה בעצם מציק לך.
אולי בכלל לא נוח לך שהוא מתנחל אצלך כל סוף שבוע?
גם זה ייתכן.

אכן אמא חתולה אמרה את העיקר

אני במצב די דומה, אבל אנחנו ממש לא מנהלים פינקסאות. משלימים אחד לשניה את הקניות, כי אני עושה קניות ביום חמישי והוא בשישי, אז הוא קונה לי את מה ששכחתי ואני קונה לו דברים שאין בסופר שלו או דברים שנראה לי שהוא או הילדים שלו יאהבו.

הדלק שלו וגם הרכב הם מהעבודה, וההכנסה שלו אמנם גבוהה בהרבה משלי, אבל אני מעדיפה לתת כמה שאני יכולה בכל מקרה. כשיצאנו לסופ''שים עושים בערך חצי חצי, אחד משלם על הלינה והשני על השאר, לדוגמא.

אבל אני זו אני, ואת זו את, ואם זה מפריע לך, זו לגמרי זכותך. אולי תדברי איתו על זה?
אני ידעתי שמצאתי את האיש הנכון ביום שדיברתי איתו על נושא הכספים מבלי להרגיש 'לא נעים', כי לדעתי ל'לא נעים' אין מקום בקשר זוגי.

למעלה