שאלה על כפות הרגליים. האם למי שכבר מאוזן

me1221

New member
שאלה על כפות הרגליים. האם למי שכבר מאוזן

ע"י דיאטה וספורט בלבד--צריך להמשיך לשמור באותו אופן כפי ששמר

על כפות הרגליים- כלומר למרוח קרמים וכו... או שניתן להפחית בטיפולים?

שאלה שניה זה --האם להמשיך ללבוש גרבי כותנה 100% --או אפשר גרביים רגילות?

אני בינתיים שומר כאילו שיש לי סוכרת.

תודה רבה מראש.

IrisPeleg

New member
תלוי במצב הרגלים

אם עור הרגליים יבש יש להמשיך לשים קרם בלי קשר לסוכרת.
אם הרגל בסדר מספיק מידי פעם. עדין לבדוק שאין פצעים ואם יש לא להזניח.

אני גורבת גרביים רגילות.

בהצלחה

imanub

New member
מאוזן = בריא

אם אתה מאוזן אין צורך בטיפולים שלא הייתי עושה לו היית בריא. תזונה וטיפולים של סוכרתיים הם פחות או יותר כמו תזונה וטיפולים של בריאים. כמובן שאם יש סימנים צריך לשים לב.
אני לא מורח קרמים ולא משתמש בגרביים מיוחדות - ואני מקווה מאוד מאוד שלא אצטרך לעשות זאת בעתיד.

תומרונתם

New member
מנהל
שמירה על כפות הרגליים

רצוייה לכל אחד... לוודא שאין יובש קיצוני, לשמור שאין פצעים.
אבל אין צורך למרוח קרמים מיוחדים או להשתמש בגרביים מיוחדות.

imanub

New member
באותו עניין

אתמול פנו אלי מקופת חולים שאעשה בדיקת רגליים. לא הייתי הולך מעצמי לכזאת בדיקה אבל אם כבר פנו אלי הסכמתי וקבעתי למוקדם בבוקר (היום).
עשו לי בדיקה מקיפה ברגליים עם דוקרן כזה כמו שאף פעם לא עשו לי - וקבלתי גם זריקה לשפעת באותו מעמד.
השאלה אם זה באמת נחוץ,
האם יכול לקרות שיתחילו לי נמקים ברגליים בלי שאשים לב כשאני מאוזן בסביבות 7 ? (ברור שאף פעם לא מזיקה עוד בדיקה - על בדיקות עיניים לא הייתי מוותר וגם ברור לי שיתכנו שם הדרדרויות גם בלי שנרגיש)

imanub

New member
עוד..

היא אמרה כמה וכמה פעמים לא ללכת יחף... האם מישהו שמע על מקרה שסוכרתי הסתבך כי הלך יחף?

תומרונתם

New member
מנהל
כל הקטע הזה של רגליים סכרתיות

זה כדי למנוע הידרדרות (כמעט) של אל-חזור במקרה של נמק. נמק קורה במקרים של חוסר איזון קשה, כאשר יש בעיה של זרימת דם פריפריאלית (או במילים אחרות, זרימת הדם בקצות הגוף לא תקינה) ואז אין יכולת לגוף לרפא פצע.
ההמלצה לא ללכת יחף היא כדי למנוע פצעים בכף הרגל. אם אתה מאוזן, ושומר על כפות הרגליים שלך (כלומר מסתכל עליהן מידי פעם ומוודא שאין פצע שאתה לא מכיר) אז אין שום בעיה שתלך יחף

לגבי הבדיקה עם הדוקרן - אכן בדיקה נחמדה ולא מציקה, ובאה בדיוק לאותו נושא, לוודא שהתחושה שלך בקצות הגוף לא נפגמה בגלל שנים עם סכרת.

למעלה