שאלה על כרובית ,,,

oritta17

New member
שאלה על כרובית ,,,

בפסח הקודם אכלתי במסעדה כרובית אפוייה ,ללא קמח,
בימי חול זה "שניצל -כרובית ",שטבולה בקמח וביצה.
מישהו מכיר ויודע איך מכינים בפסח כרובית אפוייה בתנור ,כשרה לפסח ?
 

oritta17

New member
תודה! אבל קמח מצה זה פחמימה.

התכוונתי לכרובית בתנור- ללא פחמימות .
 

mrkorr

New member
המתכון הכי פחות מזיק

להדליק את התנור.
לשים כרובית בתנור, על תבנית עם נייר אפיה.
לאפות כמה שרוצים וכמה שאוהבים.
אבל, לא ברור כמה מהדברים הטובים של הכרובית יישארו בה אחרי אפייה...
לדעתי הדרך הכי בריאה לצרוך כרובית היא או טרייה (פלחים קטנים בסלט) או מאודה.

מתכונים אחרים יכללו תוספות של חלבונים/פחמימות בשילובים שונים עם תבלינים.
 

oritta17

New member
תודה מרקו, בינתיים מצאת מתכון נוסף,והשאלה אם יש בו פחמימות,,

מתכון לכרובית אפוייה בתנור,ללא קמח:
&nbsp
לוקחים כרובית אחת ומחלקים אותה לפרחים קטנים.
שמים בסיר מים על הגז ,שירתחו,
ואז מוסיפם את פרחי הכרובית שיתבשלו כ-10 דקות ,עד לתחילת ריכוך.
&nbsp
&nbsp
בינתיים,בקערה מערבבים בלילה :
2 ביצים , כף מיונז , כף חרדל דיזון , מעט מלח ופילפל , חצי כפית אבקת -שום.
&nbsp
מסננים את פרחי הכרובית,ומכניסים אותם לקערה עם הבלילה .
&nbsp
מסדרים בתבנית ומפזרים מעל חופן נדיבה עם שקדים קצוצים.
&nbsp
אופים בתנור בחום בינוני 175 מעלות - עד להשחמה.
 

סיביאס6

New member
את לא יודעת שבביצים, בחרדל במלח, בפילפל שחור ובאבקת שום יש

פחמימות בכמות מזערית שלא לוקחים אותה בחשבון ?

ועדיין הטחינה שלי היא הכי טובה.
 

סיביאס6

New member
עם טחינה. אני אוהבת את הטחינה שלי שאני

מוסיפה לה מיץ מ-2 לימונים ומים בצנצנת של 1/2 ליטר.
 
למעלה