שאלה על כתבה שפורסמה בעיתונות בארץ על סמוי...

ravid23

New member
שאלה על כתבה שפורסמה בעיתונות בארץ על סמוי...

היום התפרסמה במגזין ממון כתבה גדולה על הישראלים שפתחו עסקים בסמוי... אחד הישראלים אומר שלדבריו עלות שכירת חנות בגודל של כ40 מטר רבוע בצוואנג עולה כ3000 דולר לחודש ויש לשלם גם כ100 אלף דולר דמי מפתח. אני טס ביום שלישי הקרוב להקים שם איזשהו סטרטאפ אבל הנתון הזה שובר לי את כל מה שנאמר לי וביררתי... ממה שביררתי משיחות שלי עם אנשים עלות שכירת חנות היא בן 40 ל60 אלף בהט... האם הגיוני שאלו המחירים באמת?או שהם פשוט רוצים "לשמור את האי לעצמם..".. מה אתם אומרים? זה מאוד דחוף לי אודה לכם

drdavid

New member
הכתבה

אינני בקיא בנושא ובטח שלא בסאמואי - אבל הסכומים לא נראים לי מופרכים.

toni007jp

New member
umm hard to answer

Well, i don’t know about the amount that was mention on the news paper. But i know that the good location will not be cheap, also it belong to the local ppl that always using the place for them self, and they don’t like us (falang) to come and make money so easy. I had a thai friends that won a place in Samui and he told me that you need local for having a good location. Also you type of business maybe no need on the beach, Chewang beach is Long Street, maybe you can find on parallel the main street a good place and spend more on how to promote the place. Don’t think like everyone, be creative this is what we are special then the local. i also believe that you need to see in your eyes, and don’t jump to decide on the first place you see it takes time to learn and find where is the best location for your new business And last thing; don’t believe all what is writing in the newspaper.

Benkok

New member
אין לי מושג לגבי מחירים בסמוי

או חנויות בכלל בתאילנד. בכל מקרה אתה צריך לחשוב טוב אם המיקום שלך רלוונטי וכמה אתה מוכן להשקיע במטרה הזאת. אני בטוח שכל החישובים שעשית עד היום ישתנו ברגע שתגיע לסמוי

quantin

New member
אל תאמין לשטויות האלה. הם לא רוצים מתחרים

גרתי שם כשנה, המחירים אכן לא זולים, אבל מה שסיפרו לעיתון זה קישקוש. ושכירת חנות בצאוונג 5 דקות מהרחוב הראשי יכולה לעלות גם פחות מ 10000 באט אבל אתה חייב עזרה של מקומיים.

ravid23

New member
קודם

אהלן..תודה רבה שהתייחסת.... סתם מתוך עניין האם קראת את הכתבה?? ידוע לך מחיר משוער של חנות ממוצעת {30-50 מטר רבוע} בצוואנג עצמו? תודה רבה

quantin

New member
לא קראתי

אבל מסקרן אותי לקרוא מה עוד סיפרו לכתבים. חוץ מזה שלחתי לך מסר בפרטי.

KajaGugu

New member
אני קראתי את הכתבה

השאלה שלך היא כמו השאלה: כמה עולה לשכור חנות בתל אביב, התשובה תהיה שונה אם מדובר בחנות בדרום תל אביב באזור מוסכים או בקניון עזריאלי, הפערים יהיו עצומים. שם תואר זוג שמפעיל שתי חנויות שאמורות להיות אקסקלוסיביות או משהו כזה (אם הבנתי נכון), אני מניח שהם יבחרו במיקום ייחוד ובחנות מעוצבת וגדולה.

ravid23

New member
נכון אבל

ברור שיש הבדלים באזורים.. אבל אם תשים לב בכתבה הם דיברו על אזור ספציפי{מרכז צוואנג} ועל גודל החנות {40 מטר רבוע} ולא דובר על אזור לא מוגדר ושאלתי הייתה לגבי אותו נתון... בכול אופן מתגובות שקיבלתי מאנשים קיבלתי את הרושם שמדובר בשטויות והמחירים לא כאלה.. מה דעתך?

Sanook

New member
נכסים להשכרה

כמו שאמרו לך המחירים יכולים להשתנות בין מיקומים מאוד קרובים. אני לא יודע מה היה בתבה ואיזה נכס בדיוק מלבד גודל ומיקום כללי.לא ידועים גם פרטי החוזה. בתאילנד הרבה נכסים מבמיקום מרכזי מאוד מושכרים רק עם דמי מפתח-או דמי חוזה שאנשים יכולים להעביר. הגיוני שהם משלמים 100,000 בהאט או בערך 3000$ לשכירות ועוד 3-4 מליון בהאט לחוזה עצמו ל5 או 10 שנים. את החוזה ניתן להעביר לשוכר אחר. עם זאת ישנם נכסים שלא מושכרים בתנאים האלו. ואם אתה תלך לאיזור אחר בסאמוי המחירים יגיעו למחירי רצפה. בתאילנד אתה מקבל מה שאתה משלם עליו. אם זה מיקום סוםר מרזי באי עם תיירים מכל העולם שההנסה יכולה להיות גבוהה מהרבה מקומות בעולם בטח יותר מתאילנד, אין סיבה לצפות שהמחירי שכירות יהיו כמו בתאילנד.

ravid23

New member
אוקיי תודה גם לך

ברור גם לי שמחירים משתנים,השאלה הייתה לגבי נתון יבש האם מחיר יכול להגיע ל3000 דולר באיזשהו אזור בסמוי לחנות בגודל 30-40 מטר רבוע אני מודה לכם שעניתם והחכמתם אותי.... אני יכול להגיד שמתגובות שקיבלתי בפרטי בפורום הנ"ל בפורמים אחרים אפשר להגיד שאלו לא המחירים והמחירים נמוכים{לא משמעותית אבל נמוכים} אבל את זה נדע רק ביום שלישי בכול אופן אני רוצה להודות לכם שוב על שעניתם לי ללא מעט שאלות בנושא של עסק ונדלן בתאילנד,ביום שלישי אנחנו טסים ונקווה ליישם את כל הטיפים שנאמרו ע"י שיהיה לכולנו בהצלחה

Sanook

New member
לא מדוייק

לפי מה שכתבתי אני מציין שמחיר נס יכול להגיע למחיר שציינת 3000$ וגם יותר באיזורים מסויימים בתאילנד-גם בסאמוית ישנם אפילו נכסים יותר יקרים בגודל הזה, למזלך אתה לא נוסע לפאטונג מול הים בפוקט שם אם תמצא בכלל נכס הוא יעלה גם 6000$ להשכרה.ואני מכיר יותר מנכס אחד זה שמושכרים לטווח ארוך עם דמי חוזה בשמיים.אותו דבר תופס בסילום וסוקומוויט בבנגקוק. אני מקווה בשבילך שאתה לא תגיע למחירים כאלה והרבה בהצלחה...למזלך אתה בא בזמן דיי טוב למציאת נכסים בגלל בעיות כלכליות של הרבה עסקים.

ravid23

New member
אהלן SANOOK

משהו עם הסכומים שחלק מהאנשים אומרים פשוט לא מסתדר לי...ומה המחירים באמת אראה באמת השבוע לא כמובן שאני מנסה לחלוק על דעתך בין השאר מכיוון שאין לי דעה כי לא בדקתי... אבל אם עסק קטן{מבחינת גודל} בפטונג משלם שכירות של 6 אלף דולר זה אומר שבשביל להיות רווחי הוא צריך להכניס לפחות 10 אלף דולר בחודש... הייתי בפטונג לא מעט בין השאר גם בעונה...כמובן שלא ישבתי מול חנות וספרתי לקוחות וכמובן שלא שאלתי מה רמת ההכנסות,אבל מזיכרון לא מאמין שהעסקים הקטנים{כמו חנות אינטרנט וכו} עושים סכומים שמתקרבים לסכומים שיש לעשות על מנת להיות ריווחיים המסעדות אולי כן אבל שם מדובר בשטח הרבה יותר גדול...

Sanook

New member
הסבר

יכול להיות שאתה צודק בכמה מהעובדות כמו שציינת,לדוגמא-פטונג, בד"כ חנויות אינטרנט לא ישבו במיקום המנצח ברחוב, והמחיר שנתתי מתייחס כמובן למחירי שיא למיקום הכי טוב.מלבד זאת תאילנד מדינה מתפתחת וישנם נכסים שהשוכרים יושבים בחוזה ישן עם שכירות נמוכה,לדוגמא גם באבן גבירול היה אפשר למצוא עד לא מזמן סנדלרים או בעלי מקצוע בנכסים שעולים היום יותר מהכנסתם.כמו שאמרתי שבתור זר שפותח חברה מסודרת,תצטרך לשכור את המקום בצורה מסודרת ואם זה אומר לפנות מישהו בכסף או לקנות חוזה במחיר לטווח ארוך או לשלם שכירות גבוהה, כמובן הכל תלוי במחיר. יכול להיות שהחנות אינטרנט עוד שנתיים תהיה 711 או בית מרקחת שישלם הרבה יותר וירוויח הרבה יותר מעשרות אלפי צרכנים-תיירים שעוברים לו על הדלת (במיקום הנכון).

למעלה