שאלה על לידה פעילה בלניאדו

שאלה על לידה פעילה בלניאדו

בלניאדו ישנן 2 אפשרויות ללידה טבעית - - בחדר רגיל - במרכז ללידה טבעית דיאדה שנמצא בבית החולים . בחוברת של לניאדו הם מציעים אפשרות ללידה טבעית בחדר רגיל ואו החדר הטבעי , אני מאוד מתלבטת האם ההבדל ב" תפאורה " יעשה את ההבדל או שניתן להסתפק בחדר רגיל . הם כותבים כי ניתן להשתמש במשככים טבעיים כגון מים , עמעום אורות ומוזיקה גם בחדר רגיל . מה דעתכן ?

אפשר ללדת בכל מקום גם בלי תפאורה

אבל א. המינוס העיקרי בעיני זה שאין מקלחת... זוכרת את עצמי הולכת בפרוסדור עם צירים עד שהגעתי למקלחת המיוחלת שנמצאת בחדר מיון- ואז גם בעלי לא יכל לעזור לי עם עיסוי במקלחת (למרות שבדיאבד היה לי מאוד טוב בלבד שלי) ב. הסיכוי שתקבלי מיילדת עם אוריאנטציה טיבעית יותר גבוהה בחדר הטיבעי מאשר בחדר הרגיל.... יש משהו בניתוק הזה של החדר הטיבעי (שאני חושבת שמבחינת כסף הוא שפוי ביותר) שקל יותר להיות מנותקים מאוירת הבית חולים, ואפילו מחשבה על אפידורל היא 'רחוקה' יותר (תאור של חוויה של יולדת שלי.... רק המחשבה לעבור לחדר וכל הפרוצדורה כבר השאירה אותה בחדר הטיבעי והיא מאוד שמחה על כך) אבל שוב- אני ילדתי שם עוד לפני שהיה את המרכז ,ילדתי שם בחדר שהוא יחסית קטן, ולא 'יפה' ובלי תפאורה והיה לי טוב- מצאתי את הפינה שלי ושם הייתי.... אפשר ללדת טיבעי בכל מקום. השאלה איפה א-ת מרגישה הכי בטוחה... לירון

אני גם ילדתי שם בתקופה

לפני המרכז לידה. גם אני זוכרת את המקלחת רחוקה. שירותים משותפים עם עוד יולדת. אבל זה לא שינה לי כ'כ. היתה לי מיילדת פרטית וזה מבחינתי היה הכי חשוב. מרכז הלידה נשמע ממש שווה. לא הבנתי למה את מתלבטת אם את רוצה לידה טבעית.

debby12

New member
מנהל
מפחדת לומר את דעתי

כדי שלא תגידו שאני פנאטית....

אשכר ש

New member
יש מקום לכל הדעות הנוגעות בלידה

טבעית. אם הדעה שלך תקרא פאנטית, יהיו כאלה שיאזנו אותה (כמו שלמשל הילהל עושה נהדר), או שתמצאי ניסוח שיביע את דעתך מבלי להשמע פאנטית
.

debby12

New member
מנהל
דעתי שזה לא ממש משנה כי זו עדיין

לידת בית חולים בשניהם. גילוי נאות - מעולם לא הייתי בלניאדו כך שזו דיעה כללית בלבד.

הילהל

New member
אמרו שאני מאזנת ../images/Emo6.gif

גם אני לא מכירה את לניאדו. אבל אני יכולה להגיד שבין לידה ביתחולימית בסורוקה (גיהנום) לבין אסף הרופא עם דולה (רגוע ומכבד אותי ואת רצונותי) היה הבדל עצום. גם בעיני אין מצב שלידת ביתחולים תשתווה ללידת בית. אני מאוד מודעת לבעיות שהיו ביחס של הצוות אלי בלידה באסה"ר בחלק מהזמן, שלא לדבר על הצינוקיה. אבל אם נמקם את הבית כ"10" ואת סורוקה כ"0" (יען כי לא נכניס מספרים שליליים" אז הייתי נותנת לאסה"ר 7 לפחות. וזה הבדל, הבדל ענק. הבדל שאם הייתי מבינה אותו לפני 5 שנים הייתי חוסכת לי טראומה איומה בסורוקה. אז חבל למחוק אותו כאילו הוא לא קיים.

למעלה