שאלה על לידת מים

swann

New member
שאלה על לידת מים ../images/Emo182.gif

טוב, הזמנתי בריכה (באינטרנט) וכולי ציפיה להגעתה. אני מתחילה להרגיש שהלידה לא עד כדי כך רחוקה. בכל זאת התחלתי שליש שלישי
ולהתרגש. ולשאלתי, אתמול אמרה לי חברה (עוד לא בדקתי את הנושא, אבל שואלת פה וניגשת לחקור) - שמקור מס' אחד של זיהומים הוא לידה במים. למרות ששאלתי את המיילדת שלי אם אין בעיה להכנס למים אחרי ירידת מים ופתיחה והיא אמרה שזה בסדר - אני מחפשת הסבר ובטוחה שאמצא אותו בקרוב. האם העובדה שהיולדת, עם פתיחה, יושבת בתוך המים ובתוך ההפרשות של עצמה - לא מגבירה את הסיכון לזיהום?
 
אין לי פרטים מדוייקים

אבל אכן ישנם מצבים בהם היולדת כבר לא יכולה ללדת במים ונראה לי שזה קשור לרמת הפתיחה. כלומר, יכול להיות שתרצי ללדת במים אך תגיעי לזה מאוחר מדי, או שתנצלי את המים לריכוך הכאב ואחר כך תרצי לצאת. לגבי זיהומים לא יודעת, אבל אם תוך כדי לידה יוצאות לך הפרשות, אז נראה לי שאין בעיה לגבי זיהומים כי התינוק יצא ומיד תשלפו אותו החוצה , אז אין בעיה. תבדקי שוב עם המיילדת שלך, כי שלי הבהירה לי שגם אם ארצה, לא בטוח שאוכל ללדת במים (היא מביאה איתה בריכה שלה). בהצלחה בכל אופן!
 

debby12

New member
מנהל
נדמה לי שהפרוטוקול של "ליס"

לבת המזל שזוכה בחדר היחיד עם הג'קוזי הוא שאסור להיכנס למים אחרי שהיתה כבר ירידת מים (לגבי פתיחה - אין בעייה). לא שפרוטוקולים של בתי חולים הם נר לרגלי.... רק רציתי לחלוק מידע. אגב, מאחד שהם משתדלים לפקוע לך את המים ברגע שאת נכנסת בדלת בערך - זו בטח שיטה מעולה עבורם לשמור את הג'קוזי תמיד נקי - כי אף אחת לא זוכה לרשות להשתמש בו אף פעם - אלא אם כן הצליחה לסגור את הרגליים מספיק חזק כדי שלא יצליחו לפקוע לה את המים
המיילדת שלך מוכנה גם ליילד אותך ממש במים (כלומר שלב יציאת התינוק)? אני יודעת שרובן לא משתגעות על זה - נדמה לי כי קשה להעריך את כמות הדימום שיוצאת ממך כשאת בתוך המים (האמת - בטח יש עוד סיבות - אין לי מושג).
 

swann

New member
כן היא מוכנה.

ובכל מקרה אחרי הלידה יוצאים מהמים.
 

swann

New member
הלינק הספציפי ענה על השאלה ../images/Emo45.gif

ובעיקר הסביר את מדיניות הרופאים המיילדים ברוב המקומות (וחלק מהתשובות כאן למעלה). בקיצור הוסבר שם שרופאים חושבים שזה מגביר זיהום אבל מחקר שנערך באירופה מראה שאין קשר בין בריכה/ג'קוזי לסיכויי זיהום בלידה. אני מתארת לעצמי שהמיילדות שלי מעודכנות ולכן אין להן בעיה ליילד במים, ואפילו תומכות.
בכל מקרה זה מה שתכננתי ורציתי לעשות <למרות שאני לא יודעת אם בפועל ארצה ללדת במים או לצאת מהם> , ועכשיו אני עוד יותר בטוחה שזה כדאי ובטח לא מסכן אותי או את התינוקת.
 

c 2 4

New member
על לא דבר ושאלה

לגבי חימום המים- הבריכות שאני ראיתי מגיעות עם מערכת חימום שאמורה לשמור על טמפ' המים, אז בארץ אלה סוג שונה של בריכות?
 

swann

New member
גם אני בחו"ל ולא לוקחת בריכה כזאת

אלא בריכה מתנפחת. לשכור בריכה מקצועית עולה הרבה יותר כסף, ולחמם את המים מדי פעם עם קומקום של מים חמים לא נראה משהו ששווה את ההפרש.
 

c 2 4

New member
אוקי רק

רציתי לודא שהבנתי נכון שלא צריך לחמם את המים, כי לא נראה לי שאצלי יהיו מספיק אנשים בלידה בשביל זה
 

אורניקי

New member
אני דווקא לא מקילה ראש בעניין חימום

המים. אינני יודעת עד כמה ההפרש במחיר גדול, אבל כמעט בכל סיפורי לידת המים שקראתי, היה שם קטע עם המים החמים שנגמרו בדוד, ועוד ועוד, וזה נראה לי קטע מעצבן, במיוחד בחורף, אבל לא רק. אם יש בריכה ששומרת על טמפרטורת המים, זה נראה לי בהחלט עדיף ושפוי יותר. למה להתעסק כל הזמן עם מים חמים? זו בריכה די גדולה, אז צריך די הרבה כדי לחמם אותה, כך נראה לי, כמובן תלוי כמה זמן נמשכת הלידה, ואת זה קשה לנבא מראש...
 

swann

New member
המתנפחת קטנה יותר מהמקצועית

זו הבריכה שקניתי וזו המקצועית (צריך לגלגל למטה כדי לראות את התמונות וכמה היא גדולה). כמובן שבאתר הבריכה להשכרה יש חלק שמוקדש ל"למה לא מתנפחת"... אבל עשיתי קצת ברורים ודווקא המתנפחת נראית יותר נוחה (קירות וריצפה גם מנופחים, עבים ונוחים) ויותר קטנה כך שצריך פחות מים ואז החימום (עם קומקום) לא כזה ביג דיל. ובארץ אני ממש לא בטוחה אם יש בריכות מקצועיות בכלל...
 

כרמית מ.

New member
כבר קיבלת תשובה

אז רק אציין שלידת מים זה נהדר בעיני, ואין בעיה כל עוד מוצאים את התינוק מיד לאחר הלידה, ולא משאירים את הראש במים (אפשר את שאר הגוף, אם המים חמים דיים, ועם כובע) - אמנם התינוק לא יתחיל לנשום כל עוד הוא לא פגש באוויר (בתנאי שהמים לא קרים מדי), אבל לקראת יציאת השיליה חבל הטבור מעביר פחות חמצן והתינוק עלול להשאר ללא מקור חמצן מספק. אין בעיה גם להיות בבריכה לאחר ירידת מים. אחד היתרונות בבריכה הוא חופש התנועה. רוב התנוחות שהייתי בהם, הן חסרות שם (ובלתי אפשריות ביבשה). גם הלידה עצמה, היתה כאילו על הגב (כי המיילדת בדקה פתיחה, ולא הספקתי להסתובב אח"כ) אבל במים אין בעיה עם זה, כי האגן חופשי ואין לחץ על העורקים. מה שכן, חשוב לדאוג למסננת קטנה, ולמקור חימום למים (קומקום), ולמספיק מגבות. כמו כן, לדעתי, אם מתכננים לידת מים, חשוב מאד שיהיה אדם שלישי, מעבר למיילדת ולבן הזוג, שיוכל לעזור בכל המטלות הטכניות: חימום מים, ריקון של מים קרים ומילוי חמים, שליית צואה במסננת (פחות נורא ממה שנשמע) וכדומה.
 

swann

New member
תודה ../images/Emo13.gif, אכן זה התכנון

מבחינת כמות האנשים שעוזרים, יש די והותר. צוות של 3 מיילדות בהחלט יספיק למשימות האלה...
 

mise

New member
אני ילדתי במים וזה היה נפלא.

מבחינת סיכון לזיהום, קיבלת תשובה. הלידה שלי התחילה בירידת מים ולא היתה שום בעיה שאשב באמבטיה. בסופו של דבר, גם ילדתי שם. אחרי הלידה נשארתי עוד כמה דקות עם הילדה במים ואח"כ יצאתי למיטה ושם ילדתי את השיליה. המים הקלו מאוד על תהליך הצירים ובלידה עצמה לא הרגשתי את הכובד והמשיכה כלפי מטה כמו שמרגישים שלא בתוך המים.
 
no higher incidence of infection

Despite the fact that there can be feces (shit) in the water, there is not more infection. However, if you have broken water, it would be a good idea not to go into the pool until you are in very active labor with a large dilation (at least 6) and close to birth. It is not wise to go into a bath or pool if your water has broken and you are not yet in labor or very early labor. Here you may have a higher chance of infection. Use the shower instead until late in labor, then get into the pool.
 
תרגום: אין יותר מקרים של זיהום

למרות העובדה שיכולה להיות צואה במים, אין יותר זיהומים. למרות זאת, אם ירדו המים, זה יהיה רעיון טוב לא להיכנס למים לפני שאת בעיצומו של השלב הפעיל של הלידה, עם פתיחה גדולה, (לפחות של 6), וקרובה ללידה. זה לא רעיון טוב להיכנס לאמבטיה או בריכה אם המים ירדו ואת לא בלידה פעילה עדין או בשלב מוקדם של לידה פעילה. כאןיש סיכוי גדול יותר לזיהום. השתמשי במקום זאת במקלחת, עד שתגיעי לשלב מאוחר של הלידה ואז כנסי לבריכה.
 
למעלה