שאלה על לימודים

שאלה על לימודים

שמעו אני לא התגייסתי לצבא כי הצבא לא רצה לגייס אותי בגלל בעיות נפשיות כאילו שיש לי פשוט עברתי בגיל 16 משבר מורה נתן לי מקות אז שלחו אותי לפסיכולוג ואז פסיכיאטר ואז בגלל זה לא גייסו אותי עכשיו השאלה שלי שמעתי שאפשר לקבל לימודים מי הצבא במקרים כאלו כמו להשלים בגרויות בחינם מקצוע הרבה הנחות ... מה אתם אומרים?

נצל"ש: שאלה- קיצור שירות צבאי לצורך לימודים

אהלן, אשמח אם תוכלו לתת לי תשובה מהימנה: ידיד שלי אמור לסיים את שירותו הצבאי במרץ הקרוב, כלומר מפברואר הוא בחפש"ש. הוא מעוניין להתחיל ללמוד במועד הקרוב ביותר האפשרי מבחינתו- אוקטובר 2010. הוא רוצה ללמוד בבצאלאל ועליו להתקבל ללימודים במכינה קדם צבאית, אשר מתחילה בדצמבר, כדי שיוכל להגיע מוכן לראיונות הקבלה לבצלאל (לתחום הלימודים הספציפי שהוא מעוניין) שמתקיימים במרץ בלבד. אחרת- ייאלץ לדחות את לימודיו לאוקטובר 2011. האם יש סיכוי, ואיך עושים זאת, כדי שהצבא ישחרר אותו בדצמבר? הבנתי שהצבא יותר מאפשר קיצור שירות לשם לימודים עד 60 לפני מועד השיחרור- האם יסתכלו בצורה נוקשה על מועד השחרור- מרץ (ואז מדובר ב-90 ימים) או שיש סיכוי שיהיו גמישים יותר ויסתכלו על תחילת החפש"ש- פברואר (ואז זה בגדר 60 יום)? האם מישהו יודע? תודה מראש!!

אני לא רואה אפשרות שיקצרו.

א'- בשל אורך הקיצור המבוקש- שהוא כ-133% מזה האפשרי לפי הפקודה. ו-ב'- הקיצור ניתן למטרות לימודים במוסד ללימודים גבוהים המוכר להשכלה גבוהה. מכינה קדם אקדמאית- רק על-מנת להצליח בראיונות- איננה כזו, לפי הידוע לי [וכאן אני מסתייג שכן אינני בקיא בכך].

למעלה