שאלה על לימודי תואר שני און ליין

שאלה על לימודי תואר שני און ליין

אני חושבת על לימודי תואר שני און ליין,
לא יודעת אם זה אפשרי בתחום שאני רוצה...

בשפה האנגלית (במדינות כמו UK,USA, קנדה)

התארים שמעניינים אותי הם בנושאי הפסיכולוגיה.

ראיתי בחיפוש בגוגל
לדוגמא את זה:

http://www.derby.ac.uk/online/course/psychology-conversion-msc
מה דעתכם על האוניברסיטה הזאת?
אשמח להמלצות...

כל הקטע
כמו שאני מנחשת -זה תואר פסיכולוגיה מחקרית?
כי אני תוהה לעצמי, האם יש תואר און ליין באוניברסיטה שנחשבת טובה,
שהוא תואר שני בפסיכולוגיה קלינית

כי לא נראה לי אפשרי - שבקלינית יעשו תואר שני און ליין, או שכן?
כמו שידוע לי, בכל מדינה שהיא, לא משנה איזה במהלך תואר שני בקלינית צריך לעשות עבודה מעשית
אז האם זה קיים דבר זה? שמעתם על דבר כזה? פסיכולוגיה קלינית און ליין ?

Philip Jr

New member
זה לא אפשרי

וגם לא רעיון טוב כל כך.. מה המוטיבציה שלך ללמוד ONLINE? בכל מקרה, אם התחום הוא פסיכולוגיה קלינית והרצון הוא להיות מוסמכת לטפל במדינה כלשהי, הלימודים לא יהיו ברשת.

המשך שאלה

ומחקרית כן אפשרי?

מוטיבציה-לומדת בפתוחה תואר ראשון ונהנת

און ליין מתאים לי מאוד..

Philip Jr

New member
אולי את נהנית

אבל בסופו של יום אני מניח שבדומה לרובנו את מעוניינת לקבל את ההכשרה המתאימה כדי לעסוק במקצוע מסוים, ולא עושה תארים רק לשם ההנאה.. בעוד שהפורמט של לימודי ONLINE מתאים מאד לתוכניות מסוימות, הוא לא ממש מתאים לתוכניות אחרות. אני יכול לומר שאין בארה"ב או באירופה תוכניות מאסטר/דוקטורט לפסיכולוגיה קלינית ONLINE, שמאושרות ע"י הגורמים המפקחים. כלומר, לא תוכלי לעסוק בתחום בחו"ל או בארץ. כנ"ל לגבי מסלולים מחקריים.

עוד נקודה היא שאני בטוח שפה ושם תמצאי כל מיני תוכניות ONLINE, ראיתי כמה כאלו. לא רק שאלו תוכניות שלא מאושרות ע"י ה - APA או כל גורם מסמיך אחר, הם גם במוסדות שהם "מפעלי תעודות" ידועים, ממש לא מוסד שהיית רוצה לקבל ממנו תואר או להיות סטודנטית בו. לאוניברסיטה הפתוחה יש שם טוב יחסית בארץ, אני מניח שהיית רוצה ללמוד במקום שווה ערך לפחות אם לא יותר גם לתואר השני.

ולסיום, יש הבדלים גדולים בין תואר ראשון בפסיכולוגיה לבין תארים מתקדמים. תואר ראשון כולל בעיקר מבואות, שקל ללמד וללמוד ONLINE. ללמד מקצוע כמו פסיכולוגיה קלינית לתואר שני ONLINE זה כבר הרבה יותר מורכב, שלא לדבר על הצורך בפרקטיקומים וכאלה.

הייתי יורד מזה אם הייתי את.

d a p h n a

New member
בפעם האחרונה שבדקתי

אוניברסיטת דרבי היתה מדורגת במקום ה-92 בין האוניברסיטאות בבריטניה. לא בדיוק פאר יצירת המוסדות האקדמיים.

למעלה