שאלה על מאבטחי תחבורה ציבורית

diode

New member
שאלה על מאבטחי תחבורה ציבורית

איזה סמכויות יש למאבטחים האלה כלפי ואם בכלל, או שהם רק להרתעה? הם יכולים בכלל לעשות לי משהו או שזה מסתכם רק בלשאול אותי שאלות מטופשות של לאן אני מגיע וכו'? יש להם זכות לגעת בי? במידה ויש להם בכלל סמכות כלפי העומדים בתחנות והם לא רק להרתעה האם הסמכות הזאת תקפה גם לגבי עוברים ושבים במקומות בהם יש הרבה תחנות אוטובוס? כלומר האם למאבטח כזה יש זכות לעצור אותי ולשאול אותי לאן אני נוסע או שאני רשאי להתעלם ממנו? מה התפקיד שלהם? לוודא שלא עולים על האוטובוס אנשים בעלי פוטנציאל של סיכון או לוודא שטח "סטרילי" באזור התחנות? מה בכלל הסטטוס שלהם? מותר להם לעשות לי משהו? יש לאן להתלונן במידה ואני חושב שהם חרגו מסמכותם? תודה זה נורא חשוב לי מכיוון שאני עובר הרבה פעמים במקומות הומי תחנות אוטובוסים עם תיק גדול בדרך לעבודה וכשאני חולף על תחנות שכאלה הרבה פעמים עוצרים אותי מאבטחים כאלה ורוצים לדעת לאן אני נוסע ומתחילים לתחקר. פעם אחת התעלמתי ממאבטח שכזה כי מיהרתי ולא היה לי זמן לשאלות שלו אז הוא שם יד כדי לחסום אותי. מותר לו לעשות דבר כזה? אני אפילו לא ממתין לאוטובוס. בסך הכל עובר ליד התחנה שנמצאת על המדרכה שאני עובר בה כל יום!

joshh

New member
../images/Emo27.gifתשובה

השאלה שלך נחלקת לכמה פרמטרים: מה סמכויות/מותר למאבטחים? מה תפקידם של מאבטחי תחבורה ציבורית ? האם מותר לך להתעלם מהוראה או תחקור של מאבטח ? ואחרון, אם זה בכלל בסדר משני הצדדים. אז כדי שיהיה ברור חלקתי את השאלה שלך ואני יעשה אחד אחד. 1. סמכויות מאבטח: בגדול, מאבטח הוא אזרח שקיבל סמכות לבדוק אנשים ולתחקר אותם עד גבול מסויים, כלומר, הם לא יכולים לכבול אדם באזיקים והם לא יכולים לעצור אותך ולקחת אותך למעצר. מה שכן, הם יכולים לעקב אותך במידה ואתה ניראה חשוד, הם יכולים להשתמש בכוח סביר כדי לעקב אותך במידה ואתה ממשיך. אחד הסמכויות של מאבטח, הוא לזהות אנשים שניראים לו חשודים, מי האנשים החשודים ? למעשה כל מי שניראה לו, אדם שעליו תיק גדול, ניראה לחוץ, לא לבוש לעונה וכד'.. אך אם זאת בפני שהיום קשה לדעת מי הוא אדם חשוב, מנסים לבדוק כל אחד אפילו אם הוא לא ממש חשוד. במידה וקיים אצלו חשד סביר שאדם מולו הוא אכן חשוד הוא יכול לעקב אותו ולנסות למנוע ממנו לעשות מעשה בכל מחיר. כלומר במקרה שלך, אתה ניראת לו חשוד והוא ביקש ממך לעצור והתעלמת ממנו, תפקידו היה לחסום את דרכך עד לעיקוב בכוח סביר כדי למנוע ממך לנועה עד להגעה של כוחות משטרה. 2. תפקיד המאבטח הוא במילה אחת "להגן" או יותר נכון לאבטח. הוא מאבטח את האוטובוס, תחנת האוטובוס והאנשים שסביב תחנת האוטובוס או בתוך האוטובוס. 3. שאלת השאלות, האם אתה יכול להתעלם ממנו? אני חושב שמהסברים שלי הבנת שאינך יכול. בנוסף, אני מבין שהוא חסם את דרכך, כלומר שהוא השתמש בסמכותו והפעיל מינימום כוח כדי לבצע את תפקידו ( הוא היה יכול להשכיב אותך על הארץ, להמתין לכוחות משטרה, להגיש נגדך תלונה פלילית על הפרעת למאבטח בתפקיד ועוד כמה סעיפים למינהם). 4. לגבי מה בסדר, אני מבין שזה מעצבן שכל פעם שאתה הולך לעבודה, אתה מתעקב לשניה כדי שישאלו אותך כמה שאלות מטופשות ויחטטו לך בתיק. תנסה להביט על זה בצד השני של האבטח, אתה חושב שהוא נהנה מזה ? אתה יודע כמה אנשים הוא צריך להתמודד שהם גסי רוח כלפיו כל יום ? שניה עיקוב התחנת אוטובוס אפילו אם אתה עובר בה ולא עולה לאוטובוס היא ההבדל הקטן בין כמה הרוגים שיכולים לקרות מידי יום. עדיף שנית עיקוב, מחקירה שלמה בתחנת משטרה של 7 שעות. הצעה שלי, ברגע שתפנים אנו חיים במדינה מוכת פגועים וקיימים מאבטחים בכל חור, ובכל חור שתלך יצוץ איזה מאבטח וישאל אותך שאלות מטופשות ויחטט לך בתיק או באוטו, זה טבעי לנו הישאלים זה לא כ"כ יעצבן אותך. תחשוב על זה כך, הוא שם בשבילך ולא בשבילו. אני מאבטח כבר 4+ שנים, ועדיין לא הכרתי מאבטח שקם בבוקר והדבר הראשון שהוא חושב זה " איזה כיף היום אני אציק לאנשים תמימים עד שיצאו מהכלים". תחשוב שגם אנחנו ניכנסים בקניונים וניבדקים ותחנות אוטובוס וניבדקים, ומוזאונים וניבדקים וניבדקים וניבדקים בכל חור שנלך רק שבתקווה זה ימנע לו הרוג אחד מיותר, וירתיע מפגעים. מקווה שנתתי לך זווית אחרת לראות את הדברים. עוד אני מקווה שפעם הבאה שיבוא מאבטח אתה תעזור לו במקום לריב איתו. joshua

למעלה