שאלה על מדבור.

saritii

New member
שאלה על מדבור.

בנושא של מדבור הבנתי את ההגדרה אבל לא הבנתי איך זה נוצר. תוכלו להסביר לי? תודה!

Piposhim

New member
אני לומד גיאוגרפיה.. וגם עושה את הבגרות מחר

אממ לפי מה שלמדתי זה בגלל חקלאות מוגזמת(חקלאים מעבדים את האדמה בצורה מוגזמת ולא נותנים לה לנוח.. והיא נעשית פחות פוריה). כריתת יערות ורעיית יתר של צאן.. מעלים את הצמחיה מהאדמה והיא נחשפת לקרני השמש והופכת למדבר. ויש לטבע גם חלק בזה.. טבעי כמובן תקנו אותי אם אני טועה P:

חזי147

New member
תשובה:

בדרך כלל זה תוצר פרי של האדם..כמה דוגמאות: העשן שיוצא ממכוניות מכיל פחמן דו חמצני דבר שמונע את החזרה של קרני השמש לאטמוספירה וככה גורם להתחממות יתר של האדמה וגורם ליותר ויותר אדמות טובות לחקלאות להיפגע. התופעה הזאת גורמת למדבור. סיבה נוספת היא שהאדם כורת יותר מידי עצים ומשתמש בהם לחקלאות. הבעיה היא שהעצים הללו שימשו כמעצור של הסחף של המדבר ושהם אינם זה גורם למדבר להתפשט לאזורים מורחבים יותר.

saritii

New member
תודה. כנסו שניה.

אז אם אני מבינה נכון התשובה היא שגם האדם וגם הסביבה אחראית לזה: 1.חקלאות מוגזמת שגורמת לאדמה להיות פחות פוריה 2. רעיית יתר של צאן שפוגעת באדמה 3. כריתת יערות שהיו ה"מגן" של האדמה מפני קרני השמש ובכך מנעו את התפשטות המדבר. 4. העשן שיוצא מהמכוניות מכיל פחמן דו חמצני שמונע מקרני השמש לחזור לאטמוספירה, דבר הגורם להתחממות יתר של האדמה ולמדבור. אני מקווה שהתשובה תספק את הבוחנת. תודה רבה רבה לשניכם:]

חזי147

New member
עוד סיבה :

גורם שלא קשור לאדם: שנות בצורת הגורמות להרס הצמחיה הטבעית, חשיפת הקרקע, סחף והרס הקרקע.

WorldCenter

New member
תשובה

1 - המלחת קרקעות 2 - עיבוד יתר של הקרקע 3 - מרעה בקר וצאן 4 - שפכים וזיהום אוויר 5 - שיטפונות שלוקחות את הסחף והמינראלים 6 - סופות אבק גדולות שלוקחות סחף ומינראלים 7 - חקלאות לא מתאימה, דישון וריסוסים שונים שלא מתאימים פיתרונות 1 - הסברה לחקלאים 2 - גידולים מתאימים לאיזורים מדבריים 3 - ייעור \ סיואניזציה 4 - השקיית שלחין ע"י תפיסת השיטפונות 5 - הקצעת שטח למרעה וצאן.

למעלה