שאלה על מולקולות של מים-דחוף ליום ראשון!

שאלה על מולקולות של מים-דחוף ליום ראשון!

בבקשה עיזרו לי- 1. כמה מולקלות של מים יש במים שאנו שותים (כולל דרך חישוב והסבר) 2. מה ההבדלים בין מים שאנו שותים לבין מים מסוג אחר? עיזרו לי בבקשה זה דחוף ליום ראשון, זהו ציון בונוס שיכול להעלות לי את הממוצע ! זה חשוב מאד תודה מראש !

אחמס1

New member

1. לא הגיוני שאם אני שותה בקבוק שלם אז שתיתי יותר מולקולות של מים מאשר אם שתיתי כוס אחת? אז אי אפשר לתת תשובה על זה, תלוי כמה (גרמים, ליטרים) מים שותים. 2. המים ששותים הם בדרך כלל לא טהורים, כלומר יש שם גם אטומים, מולקולות ויונים של חומרים אחרים. אבל מבחינת "סוגים", יש מים בהם המימן או החמצן מוחלפים בקרובי משפחה של אותם יסודות (זה נקרא איזוטופים). הנפוץ ביותר נקרא "מים כבדים" וזה השם שניתן כאשר מחליפים את המימן בדיאוטריום (קרוב משפחה של המימן).

אחמס1

New member
בעיקרון

אם שותים H2O אז שותים סוג אחד בלבד של מולקולות. בפועל, מים הם לא טהורים ויש אחוז גבוה של מלחים ומינרלים בהם, כמו כן כמות קטנה של מים כבדים שסיפרתי עליהם קודם. קשה להעריך את מספר סוגי הזיהומים במי ברז, אני מאמין שהרבה יותר מ-18. הקשר בין המספר 18 למים דווקא קיים. המסה המולקולרית של מים היא 18 יחידות מסה אטומיות. אבל כאמור זה לא ממש קשור לכמה סוגים יש.

niv1990

New member
אם הבנתי נכון

1. אז 6.02 בחזקת 23 זה קבוע שנקרא מול. אם לוקחים את המסה המולרית של מולקולת מים (18) ומכפילים במול, אז מקבלים את המסה של מול מים בגרמים (כלומר 18 גרם). עכשיו כמות המים שיש לך בכוס (בגרמים), חלקי 18 כפול מול אמור להיות מספר המולקולות (אם אני לא טועה). 2. מה כוונתך בסוג אחר? מינרלים? מזוקקים? איזוטופים?

niv1990

New member
לא חזקת 23 אלא כפול 10 בחזקת 23

טעות שלי

למעלה