שאלה על מועדון קרב..

*superstar*

New member
שאלה על מועדון קרב..

אוקיי, הבנתי שהוא הפיצול וכל זה, אבל מה שלא הבנתי זה איך שאחרי שהוא יורה בעצמו בראד פיט מת ואדי לא!! זאת אומרת, הם אותו בנאדם אז למה שניהם לא מתים?? *עדי*

מיצי007

New member
../images/Emo58.gif למעלה ובתשובה

מי שלא ראה מועדון קרב לעצור כאן
נכון הרי,שהוא יורה בעצמו,הוא יורה בלחי ולא בראש,לעומת טיילר שרואים שהוא מת מיריה בראש. כל הקטע הזה בסוף,הרי מבטא בעצם את כל הסרט. כל הסרט שהוא חשב שטיילר זה מישהו אחר והפריד את עצמו טוטאלית מטיילר,ואז בסוף,הוא מגיע למצב שהוא מוכן להתמודד עם עצמו והוא לא צריך יישות אחרת שתעזור לו להתקיים,הוא יכול להמשיך לחיות לבד. ועל כך,הוא צריך להוכיח לעצמו שהוא הורג את טיילר ושהוא עדיין ימשיך לחיות לאחר האובדן. יש את המשפט הזה שהוא אומר בסוף my eyes are open. סוף כל סוף הוא פקח את עינייו ועכשיו הוא יכול להיפטר מעולם הטיילר דירדן שהוא יצר לעצמו. ומכך אנו מבינים עדי,שהוא ירה לעצמו בלחי אמנם גרמה לו נזק פיזי אבל לא הרגה אותו,בעוד שהיא שחררה אותו מטיילר,כי אצלו הירייה הייתה בראש. מקווה שלא תסבכתי אותך ושהבנת למה התכוונתי

*superstar*

New member
מממ../images/Emo58.gif

אוקיי... אבל מה שלא הכי ברור לי זה הקטע שהם בעצם אותו בנאדם!! אז איך לעזאזל יצא שהפיצול מת כי הוא ירה לו בראש ובעצם הוא לא ירה לעצמו בראש אלא בלחי... אוקיי הצלחתי לבלבל את עצמי עכשיו.. או שלא!! אוקיי, ממ, אם הפיצול מת אז הוא לא אמור למות גם? ואם הוא ירה לעצמו בלחי אז גם לפיצול? לא? זה מזה לא ברור... *עדי*

מיצי007

New member
תראי,את צריכה להבין../images/Emo58.gif

היריה עצמה הוכיחה לג'ק שהוא יכול להתקיים ללא טיילר. בואי נגיד ככה שהוא הגיע למצב שהוא כבר לא היה חולה נפש. שהוא הבין מי הוא בדיוק. אצלו זאת הייתה יריה בלחי,ולכן היא לא הרגה אותו. אבל בכדי להמחיש לנו שהוא הורג את טיילר ומחסל אותו לתמיד,היריה אצל טיילר מתבטאת בראש,כי רק ככה הוא ימות הרי לא
מסתם יריה בלחי הוא לא ימות. הוא לא אמור למות כי היריה היא רק המחשה על הניתוק המודע של ג'ק מטיילר. טיילר בעצם לא קיים. טיילר זה בעצם ג'ק(הדמות של נורטון),כל הסרט הזה הוא בעצם צפה כאילו בעצמו כטיילר רק ללא שהוא ידע את זה. הוא טיילר.הבנת

*superstar*

New member
אני יודעת!!../images/Emo58.gif

אני יודעת שהוא טיילר!!! זה הקטע!! שאני לא מבינה איך הוא הרג רק את בראד פיט ולא גם את עצמו... כי הרי הוא הרג את עצמו.... ומאיפה בא ג'ק עכשיו?? מתי קראו לו ככה? או שאת קוראת לו ככה בכלליות.. *עדי*

מיצי007

New member
עוד הפעם עדי../images/Emo58.gif....

הוא הרג את טיילר כי טיילר לא היה קיים. היריה רק המחישה את העובדה שהוא נפרד מטיילר לתמיד,נפרד מהיישות הזאת שלו כי הוא לא צריך אותו יותר. הוא לא הרג את עצמו,הוא רק ירה לעצמו בלחי,ואצל טיילר היריה התבטאה בראש ולא בלחי. אני לא יודעת,אני כבר נשמעת כמו תקליט שחוזר על עצמו
וג'ק ככה אני קוראת לדמות של אדוארד בסרט כי אין לה שם,ככה גם אדוארד קורא לה ועוד הרבה אנשים... כי יש שם קטע אם את זוכרת את המגזינים שהוא קרא-i am jacks cancer ודברים כאלה אני ממליצה לך לראות את הסרט שוב פעם.נראה לי שלא הבנת את הסרט לעומקו.

BigFatLips

New member
היריה היא מעשה סמלי

טיילר היה ישות נוספת, מחלה שהתפתחה בתוך המספר. בסוף הסרט הוא מבין את זה ומקבל את זה. הוא מקבל גם את החיים בעולם שלנו כמו שהם, את העובדה שהמהפכה שטיילר רוצה לעשות לא תקרה ולא צריכה לקרות. הוא יורה בעצמו כסמל לעובדה שהוא נפטר מטיילר, שהוא לא צריך אותו יותרואכן טיילר מת. הוא קיים רק במוחו של ג'ק. ג'ק נותן לו אפשרות קיום.. ברגע שהוא מחליט שטיילר צריך למות הוא הורג אותו בראש שלו (לא פיסית כי טיילר לא באמת קיים) והייריה מסמלת את זה.

דונץ

New member
הערה

לא קוראים לו ג'ק! זה רק השם שהוא מוצא בעיתונים בבית שלהם בסיפורים עם האיברים! כל הקטע שאין לו שם כל הסרט... וגם מרלה סינגר שואלת אותו איך קוראים לו והוא לא עונה, וכל פעם משתמש בשם אחר... אז אל תקראו לו ג'ק!

מיצי007

New member
נכון אין לו שם!

אני יודעת ואני גם יודעת מאיפה זה בא השם תאמין לי. פשוט ג'ק זה איך שקראו לנורטון בסט ההפקה של הסרט במקום לקרוא גם לדמות שלו כל פעם שאני אסביר הדמות של אדוארד נורטון אני מעדיפה להשתמש בשם,אני אשתמש בקורניליוס אם אתה רוצה. איך שבא לך.... אני מודעת לעובדה שאין לו שם.

BigFatLips

New member
אני יודעת

אבל זה טפשי לקרוא "המספר" כל הזמן. בעברית זה נשמע מוזר.

למעלה