שאלה על מזגן

aviv_b

New member
שאלה על מזגן

קניתי בית 128 מ"ר. אני רוצה לשים מיזוג מרכזי. מישהו יכול ללת לי עצה כמה כוח סוס כדאי לי לקחת מזגן. 4 מתוך החמישה חדרים נמצאים במזדרון אחד. וחדר אחד צריך לעשות לו הנמכה של משהו כמו עוד שלוש מטר בשביל להגיע אליו. תודה

Joe3

New member
מזגן

תתחדש! קודם כל ההמצלה לקנות תלת פאזי (הקטן ביותר לדעתי הינו 3 כ"ס). אני ממליץ על 4.5 - 5 כ"ס.

צריך לחקת בחשבון מרחק התעלות

היי אביב יש לקחת בחשבון שלחדר המרוחק תדרש תעלה ארוכה מה שמגדיל את איבוד הקור/חום. ולכן צריך מזגן חזק יותר מאשר למטרז´ זהה עם פחות תעלות. מזגנים נמדדים ביחידות חום בריטיות BTU ואני חושבת שאתה צריך מינימום 70,000 BTU , שזה בתרגום לשפה פופולרית בסביבות 6 או 6.5 כ"ס. מהספק מסויים ומעלה יש קפיצה במס הקניה שמייקרת את הנושא. מציעה לך לשקול לשים מזגן מפוצל נפרד בחדר הרחוק. ואז למרכזי תצטרך מזגן יותר קטן. צריך לזכור שאנחנו מחממים/מקררים נפח של אויר ולא שטח, אז אם יש לך מקומות עם גובה כפול או רב מהממוצע לקומה ידרש עוד כח מהמזגן. עוד המלצה היא לגבי התעלות. ככל הישראלים מן הסתם גם אתה תחפש לחסוך ותבחר בתעלות שרשוריות שהם צינורות כסופים, עגולים וגמישים. הם בעייתיים כי בזמן ההתקנה וגם עם עייפות החומר בזמן, נוטים להתעוות ואז שטח החתך (מעבר האויר) קטן. אני ממליצה בחום לעשות תעלות פח שהן מעט יותר יקרות התחלתית אך יש בהן פחות איבוד אנרגיה. המתקינים לא מתים על זה כי דורש מהם עוד קבלן.... בהצלחה

מאגר

New member
../images/Emo91.gifמזגנים

סיגל ראיאת התשוהב שכתבתי לאביב היום כדאי לבדוק את האפשרות להתקין מזגנים דו פיצוליים זה הרבה יותר חסכוני גם בעלות קניה וגם בעלויות שימוש

מאגר

New member
|מזגן מרכזי../images/Emo91.gif||

לא בטוח שהדבר הנכון הוא מזגן מרכזי היום ניתן להתקין בזגן דו פיצולי בעל מנוע משותף לשני דיפיוזרים המאפשר צריכת חשמל נמוכה רק בזמן השימוש באותו חדר כאשר העליות כמעט זהות אפשרות הרכישה הרבה יותר נוחה כי אין צורך להוציא את ההוצאה במכה אחת לכל שני חדרים יש יחידה אחת כך שאם יש מצב שיש רק אדם אחד בבית שרוצה לנוח במזגן אין צורך להפעיל מזגן כזה גדול כמו כן עליול האחזקה נמוכות יותר ממזגן מרכזי ההתקנה קלה יותר ואין צורך בהנכות תיקרה והוצאות מיותרות כדאי לכם לבדוק זאת רוב המתקינים ממליצים על מזגן מרכזי כי הרווח שלהם גדול יותר אבל הליכלוך והאבק בבית שלכם גדול יותר ובזבוז החשמל אחרי זה גדול יותר חישבו טוב אם ברצונכם פרטים נוספים אני כאן לשרותכם תמיד

הרכבת מזגן מרכזי - עבודה מקצועית

שהרבה דברים קובעים, איזה מזגן, דרך איזה תעלה, ודרך איזה פתחים עובד בצורה יעילה ביותר. על תצפי מאנשי הפורום, לקבל תשובה אמיתית, ולא מפני שאין בינהם אנשי מקצוע בתכום, אלא, מפני שצריך לבדוק את השטח! זאות שאילה טיפוסית, ומקווה, שלא תביני לא נכון, שלא הייתי נותנת תשובה, כאן. פשוט, לא רציני. אסור לזלזל במקצועות השונות, בבניה, תשובה ווירטואלית, רק יכול לבלבל אותך.

link

New member
לא אהבתי את התשובה

לדעתי חלק ממטרות הפורום הוא לברר ולרכוש כלים ראשונים וידע ראשוני להתקשרות עם בעל מקצוע. אף אחד לא מזלזל בבעלי מקצוע (לפחות הישרים והטובים).

גיא 29

New member
גם אני לא אהבתי את התשובה

כבעל מקצוע בנושא אני מרגיש שאתה מזלזל באנשי הפורום... ולכותב ההודעה:מה המרחק בין החדר המרוחק לבין מיקום היחידה הפנימית?

גיא 29

New member
כעיקרון

....לך אבל,עזוב שכח מזה כנראה שהייתי עצבני\לא מרוכז ולכן התבטאתי כך... בכל מקרה אני אציץ מדיי פעם בפורום הזה, קצת על עצמי.. אני בן 30 מהמרכז חשמלאי מוסמך איש קרור ומיזוג עצמאי,מתקין מזגנים. עתה יש לכם גם יועץ לענייני מיזוג בפורום

מצוין! תרשמי את הפרטים שלך בלוח

כיועץ הפורום. פשוט, לא הבנתי, אך אפשר לתת יעוץ, בלי לרואת את המקום - אבל אני לא עוסקת במזגנים... אווה

גיא 29

New member
כעיקרון....

אפשר רק אם בעל הדירה נותן לי את כל הפרטים הרלוונטים הסטייה תהיה ממש ממש מזערית,לכן אני תמיד שואל מה גודל האזור למיזוג כמה פתחים מיקום הדירה כלפי השמש, סוג התיקרה ו/או הגג ועד פרטים אשר אני זקוק להם וצריכים, להילקח בחשבון..

גיא 29

New member
יספיק

נכון שזה מרגיז שרושמים רק מילה אחת? 3 מטר מה?מי ולמה? סה"כ 3 מטר המרחק בין תריס אספקת האויר למאייד(ליחידה הפנימית)? 3 מטר יותר מקוחק משאר החדרים?

סקיפר1

New member
לא אהבתי את התשובה שלך גב´ אווה.

כששואלים כמו שצריך, גם מקבלים תשובה כמו שצריך. במקרה הזה הפורום מספיק טוב כדי לקבל מידע ראשוני. בין התשובות שהשואל מקבל יש כמה גם פחות טובות וכולי תפילה שהוא\היא יודעים להבחין ביניהן. במרבית הווילות בעולם לא לוקחים מהנדס מיזוג אוויר. מה לעשות זה מייקר את התכנון ואף אחד לא היה בונה בית כי בשיטה שלך הוא צריך גם לקחת: - מהנדס מים ביוב והנדסה סביבתית - מהנדס נוף - מהנדס כבישים - מהנדס אבטחה - מהנדס בטיחות - מהנדס תקשורת - מהנדס שמע - מהנדס אקוסטיקה ובידוד - מומחה בתאורה. ואני אשמח מאוד לגלות שבתור אדריכלית את מבינה לעומק ויש לך נסיון בכל אחד מהתחומים. חלק מהאנשים שבונים יבינו את המשמעות של של ההחלטות שלהם רק כאשר הכל יעמוד במקומו והמבנה יושלם. ראיתי יותר מפעם אחת את חבריי שבנו בתים והאדריכל תכנן להם, דבר מאוד פשוט, ארגז רוח מעץ, שזה דבר יפה בפני עצמו על כך אין עוררין. הטיעון היחיד המנצח שהצליח להניא אותם מלהכנס להרפתקה של ארגז רוח מעץ הוא " שיש לי כנער יותר שעות עמידה וצביעה על סולם בגובה 3מ´ משעות שינה שיש לאדריכל המבריק שלהם" כך שלא יעזור דבר גם עם חומרי הצביעה הטובים בעולם מדי כמה שנים צריך לטפל בעץ. וגם בעלי מקצוע לא ממש מתים על העבודה הזו וגובים בהתאם. ויש לי עוד הרבה דוגמאות לתכנונים לא מבריקים כאלו בארץ וגם בחו"ל. לכן צריך להבדיל בין יפה ובין פרקטי/מעשי במיוחד כשאנו ישראלים שגרים בישראל עם רשויות ישראליות, פקידים ישראלים ובעלי מקצוע ישראלים.

אני מודה: לא הבנתי כלום, מדברך!

1. בקשר למזגנים, לא חשבתי על יעוץ של מהנדס, אלא מטעם חברה המבצעת. כל פעם, שדרוש הרכבת מזגן כלשהו, פונה לכמה חברות, גם כדי לקבל הצעת מחיר, אבל בהצעה שלהם קיים חלק טכני (איזה סוג מזגן, איזה דרך של תעלות, מקומם של הפתחים, ועוד) בחיים לא נתתי יעוץ בדבר, שלא המקצוע שלי, למרות, שבמשך השנים, למדתי כמה דברים על מקצועות הבניה השונים - זה טוב, כדי להבדיל בין מקצוען, לבין חפר. מפני שתעלות מזגן דורש טיפול ארכיטקטוני, כמובן עובדת עם שיתוף פעולה עם אנשי המזגנים. 2. אדריכלים לא ממונים על יופי - עבודתנו קצת יותר מזה... 3. בכל מקצוע יש ויש - אינני יודעת, למה עשו ארגז רוח מעץ, לחברים שלך, יכול להיות שהאדריכל הייה פוזל, אבל גם יכול ליהיות, שהחברים שלך התאהבו בפרט, כי ראו, באיזה מקום...נורא קל להגיד, שהאדריכל מתומתם, אפילו שלא הוא אשם.

למעלה