שאלה על מזיגת בירה

assafyv

New member
שאלה על מזיגת בירה

אם קרה ולאחר המזיגה יש קצץ עודף בכוס (בו נגיד חצי כוס קצף....) איך אפשר להציל את הכוס בלי לשפוך את הבירה ולמזוג מחדש? וגם......מה שיטת המזיגה המושלמת?
 

rustynail

New member
תגובה...

מה לעשות עם כוס מוקצפת.... בעיקרון : לפתוח את הברז ולחדור עם הפיה לתוך הכוס בזווית דרך הקצף או כמה שיותר עמוק ואז אמור לצאת זרם בירה לא מוקצף... מאוד לא מומלץ אגב לתת לפיה לגעת בבירה ויש למעט בכך אבל לפעמים אין ברירה מזיגה מושלמת: המזיגה בין בירה לבירה משתנה אבל לכלל הבירות מלבד סטאוטים(גינס,מרפיס,קילקני וכו') המזיגה דומה לפתוח בתנועה מהירה את ברז הבירה ולתת לזרם הראשוני הקצפי לרדת ואז להיכנס עם הכוס מתחת לזרם בזווית לא לתת לפיה לגעת בנוזל, ליישר את הכוס כאשר ניתן על מנת ליצור ראש קצף מושלם! לסגור הברז ולהזיז הכוס ולא לתת לטיפות להיכנס לכוס! ישנן בירות עם נטייה להקצפה לרוב בירות מתוקות יותר ובירה שלא מקוררת כראוי או הלחץ גז שלה ומהירות הזרימה לא מכוונים כראוי תקציף בהצלחה בסופו של דבר הניסיון יעשה את שלו...
 

maxfain

New member
מציירים תוך כדי מזיגת השלב השני.

מזיזים את הכוס תוך יצירת המספר 8 וכשמגיעים לאמצע (אחרי שיש כבר 8) עושים עוד חצי עיגול כשמזיזים את הכוס לכיוון ימין (או שמאל למי שמצייר 8 הפוך), כשחוזרים לאמצע שוב, ממשיכים ואז נוצר הזנב. אני חושב שאם תחפשי בפורום יש איזשהו סרטון המדגים את זה.
 
במשך הרבה זמן גם אני נהגתי

לפתוח ת'ברז ולתת לזרם הראשוני לצאת , אבל זה מיותר, אפשר באותה מידה לפתוח ולהתחיל למזוג מייד ( באלכסון כמובן ) תאמין לי שגם אז המזיגה יוצאת מעולה ,אפילו יותר טוב , כי זה נראה טוב יותר ואתה לא מבזבז בירה סתם ,גם עם בירות מקציפות כמו סטלה.
 

rustynail

New member
טעות....

מלבד ההקצפה עצמה שתלויה בטריות חבית ומהירות יציאה, שהערתך תקפה רק לבירה שהלחץ גז בה נמוך והחבית רק נפתחה הסיבה הנוספת היא טעם הזרם הראשוני המגיע בצורת קצף מחומצן ולא טרי ולמקפידים משפיע על איכות הבירה....פשוט גורע מטעמה... אני עוסק בתחום הבירות והטיפול בהן (חביות,גז,מכונות קירור ומיקסרים) כבר כ-4 שנים, אני עובד בבר עם 16 ברזי בירה והתנסתי במזיגות של עוד 10 סוגים לפחות... סוגי ברזים שונים ובירות שלא מקציפות כלל ובירות שמקציפות מהשנייה הראשונה, אין לי בעיה להזמין אותך לראות ולהתנסות בתהליך של עבודה מאחורי ברזים אלו או אחרים ולהבין המשמעות של הזרם הקצפי הראשוני שיוצא ולא נכנס לכוס.... בקשר לנראה יותר טוב אני יכול להפנות אותך לאתר של סטלה עם סירטוני מזיגה רשמיים מהתחרויות שלהם שהייתי בהן הם דורשים שהזרם הראשון והאחרון לא יכנס לכוס. אני לא מבזבז בירה סתם אני מוזג כראוי בירה בטעם ובצורה האופטימלית! כל מי שאומר לך שאפשר אחרת צודק אבל פוגם בבירה! אגב מתחת לבירות בבר שבו אני עובד יש תעלת ניקוז אין צורך להרים מגשים וכו'! הכל מתנקז! והבירות מוחזקות במרתף קירור עם צנרת עד לבר! אם יש משהו שאני מקפיד בו זה הבירות שלנו הטיפול בהן והמזיגה הנכונה שלהם! בהצלחה, רביב.
 
O.K

אתה נשמע כ"כ בטוח , אני לא מתכוונת להתווכח . סביר להניח שאם יש לך נסיון של 4 שנים והתמחות בתחום של בירות אז אתה מבין יותר ממני . ולגבי ההזמנה, איפה אתה עובד ?
 

obbb

New member
הזרם האחרון?

אני תמיד מקפיד שהזרם הראשוני לא יכנס לכוס, אבל הזרם האחרון? הכוונה שאתה מזיז את הכוס ואז סוגר את הברז? עם סטלה זה יותר פשוט למזוג ראש קצף טוב, אבל עם בירות כמו קרלסברג שאצלינו לפחות, לא מקציפה בכלל, איך אפשר ליצור ראש קצף טוב? האם משיכת הידית אחורה ושחרור רק קצף בשביל ראש יפה ומדוד היא פעולה נכונה? גם לי חשוב למזוג את הבירה המושלמת... למרות שאני לפעמים עדיין משלם בזמן יקר בגלל ההתעכבות לנסות לעשות זאת.
 

rustynail

New member
לסגור את הברז ולהזיז את הכוס

שהטיפטוף לא יפול לכוס כמובן שזו המזיגה המושלמת אף אחד לא מוזג ככה באמת לבעל הבית שלך יהיה יותר איכפת שלא תבזבז בירה מאשר תמזוג מושלם. תמיד עדיף למזוג בפעם אחת בלי לשחק עם הידית, אבל אפשר גם לסגור ברוורס... הכול תלוי בזמן שלך וביכולת שלך לתמרן בין המשקאות מזיגה יעילה ומהירה היא לא בהכרח נכונה אבל מתבצעת בכל הברזים שראיתי אי פעם... השאלה היא עד כמה מתפשרים... בסופו של דבר אם הלקוח מרוצה, מהבירה ומהזמן שלקח לה להגיע אליו הכל טוב..בעיניו. בעיני הבוס אם מזגת מהר ולא ביזבזת אז עשית את שלך בעיני עצמך אני מניח שאם עשית הכל ומזגת כראוי אז סבבה בדרך כלל תראה ברמן מחזיק כוס ונשען איתה על הברז בזמן שהוא מוזג עוד משהו ביד השנייה הפיה תיגע בנוזל בירה תישפך אבל הכול יהיה זריז והכסף מתקתק...יעיל מהיר ורווחי,נמזג נכון? לא ממש..אבל רווחי וזה מה שחשוב....
 

max2

New member
במידה והצנרת מקוררת והלחץ נכון

אין שום סיבה לותר על טיפה של בירה. אם הצנרת חמה אז וחבית מקוררת אז יש הגיון
 

rustynail

New member
ברגע שסגרת ידית עליך לתת לזרם הראשון לצאת!

מאותה סיבה שיש לנקז ברז לפני תחילת עבודה. בירה במגע עם חמצן = לא טוב... זו הסיבה לראש הקצף. תסתכל פעם על זרימה של בירה ותראה שהדבר הראשון שיוצא הוא קצף בערך כשניה אחרי כבר יש בירה ואז צריך להכניס את הכוס צנרת מקוררת מייעלת(צנרת ממתקן הקירור עד לברז) לחץ מתאים לבירה הכרחי אבל כמו שאף אחד לא אוהב את הסוף של הבקבוק גם סוף המזיגה אינו מוצלח. יש בירות שהדבר בהן קריטי עד לרמת אי אפשר למזוג כוס כראוי ויש בירות שלא משנה מה תעשה להן הכל יהיה טוב. וזו הסיבה לוותר על טיפה של בירה, אני עובד בנפח של 16 ברזים בחישוב קל של מעל 32 חביות בשבוע שזה 1000 ליטר בירה בקירוב שזה 2000 חצאים תחשוב מה הפחת שלי, כמה חביות אני "מבזבז" בגלל שאני מתעקש על מזיגה נכונה ומה החשיבות של זה!
 
למעלה