שאלה על מחסניות

assaf990

New member
שאלה על מחסניות

אני רוצה לאחסן 2 מחסניות במערך פיזי אחד, בתנאי: כל מחסנית תודיע שהיא מלאה רק כאשר סכום האיברים בשני המחסניות יהיה שווה לגודל המערך. איך כותבים אלגוריתים לזה? מעדיף ב-C++ או אפילו ברעיון, את השלבים והסבר. תודה

shirbi

New member
מה בדיוק הבעיה?

תבנה לך מערך ותתחיל למלא מחסנית אחת משצד שמאל שלו לכיוון ימין, ומחסנית שניה מצד ימין לכיוון שמאל.

vinney

Well-known member
שנפתור לך ונגיש ישר למרצה?../images/Emo13.gif

תחשוב שניה עם נייר ועט על הפתרון שנתנו לך, זה לא כזה מסובך.

gil levi

New member
יש את זה ב Knuth דרך אגב.

הרעיון הוא כזה: יש לנו מערך A בגודל n (והמספור של האינדקסים יתחיל מ1, לשם הפשטות). נניח המחסניות שלנו הן R וL. ראש המחסנית R יהיה ב A[n] zzz וראש המחסנית L יהיה ב A[1]zzz. מה שבעצם קורה זה שכשאנחנו מכניסים לR אנחנו מכניסים מהכיוון של A[n] zzz לכיוון של A[1]zzz וכשאנחנו מכניסים לL אנחנו מכניסים מהכיוון של A[1] zzz לכיוון של A[n] zzz. ננסה לצייר את זה:
A[1] A[2] A[3]...................................A[n-1] A[n] 45 63 33 הכנסת 22 למחסנית השמאלית: A[1] A[2] A[3]...................................A[n-1] A[n] 22 45 63 33 הכנסת 13 למחסנית הימנית: A[1] A[2] A[3]...................................A[n-1] A[n] 22 45 63 33 13​
עכשיו זה יותר ברור?

assaf990

New member
ברור בהחלט! אך לפי מה "מלא"?

לפי מה תודיע כל מחסנית שהיא "מלאה"? (להזכיר. כל מחסנית מודיעה שהיא מלאה רק אם סכום איברי 2 המחסניות הוא N)

gil levi

New member
רעיון.

כשאני רוצה להכניס איבר לאיזושהי מחסנית, אז אני מזיז את כל האיברים במחסנית ימינה או שמאלה (אם אני מכניס למחסנית הימנית אז אני צריך להזיז את כולם צעד אחד שמאלה. אם אני מכניס לשמאלית אני אני צריך להזיז את כולם צעד אחד ימינה). אז נניח שאני צריך להכניס איבר לאיזושהי מחסנית, אז אם היא מלאה אז אני אקבל שאני רוצה להזיז איבר לאנשהו ואין לי לאן להזיז אותו (במקרה כזה צריך שיהיה מספר בכל תא ריק במערך שיסמן שהוא ריק). רעיון אחר: לשמור את האינקס של האיבר האחרון בכל מחסנית (זה שהכנסנו ראשון), ואז אם אני מקבל שהאינקס של האיבר האחרון בשתי המחסניות עוקבים אז זה אומר שהמערך מלא.

למעלה