שאלה על מחשבונים וססטיסטיקה

שאלה על מחשבונים וססטיסטיקה

לכל מי שלמדה סטטיסטיקה בהסתמך על מחשבון מדעי רגיל ומוכר של קאסיו - אתן יודעות איך מחשבים N על R ? זה קשור בהתפלגות בינום וקומבינטוריקה. (N) (R) פשוט יש לי מבחן פטור עוד שבוע ואני לא זוכרת איך אומרים למחשבון לעשות את הפעולה הזו (שאי אפשר לחשב לבד במספרים גדולים)... אגב המודל שלי הוא casio fx-82c, אם זה עוזר. המון תודה !

למה לקלל?!?! ומה להזכיר לי נשכחות

שאני דווקא מעדיפה לשכוח... ברצינות, הלוואי והייתי זוכרת ויכולה לעזור לך - מחקתי את כל הדברים הללו מה-hard disc שלי בראש ישר אחרי הקורס באוניברסיטה... מקווה שמישהי אחרת תוכל לעזור לך - והמון המון בהצלחה במבחן!!!

danonit

New member
אוי זה יצא הפוך...

במחשבון יש את הכפתור של העצרת !n אז (בעברית) N מעל R שווה ל N עצרת חקלי המכפלה של R עצרת ו N-R עצרת בהצלחה

את צודקת - אבל איך עושים את זה ?

הנוסחה אכן נכונה ואני נדהמת מזה שזכרת אותה... השאלה שלי היא איך גורמים למחשבון לחשב את זה בלחיצה אחת ? כמו שהוא יודע לחשב ממוצעים וכאלה כשמזינים לו נתונים, יש לו אופציה שאומרת לו איך לחשב N על R... אני פשוט לא זוכרת אותה... מין shift ומשהו... את המשהו הזה אני מחפשת - ספציפית במחשבון ולא בכלל... שוב תודה !

danonit

New member
לא מכירה במחשבון..

סורי.... אגב, אני לא "זוכרת" את זה, פשוט יוצא לי להתקל בנוסחאות כאלה ואחרות במסגרת העבודה אז לא נותנים לי לשכוח

אמיקה

New member
יאחסה../images/Emo9.gif

מצלצל מוכר אבל...לא. סורי. בהצלחה ותנחומי הכנים - אם יש משהו ששנאתי בלימודים זה סטטיסטיקה א´ ב´ ג´ ד´ - אפילו יותר מכלכלה
אבל גם עידוד זה משהו לא? מאחלת לך בחום לקבל את הפטור!! (חוצמזה כבר ראיתי שדנונית עזרה לך. סמכי על דנה - תמיד יש לה תשובות לשאלות כאלו...;-] - דנוניתה : איפה היית כשאני למדתי?

danonit

New member
בטח קבורה בספריה...../images/Emo132.gif

שוקדת על תרגילים אינסופיים במתמטיקה

דפי26

New member
הילה....

הלוואי ויכולתי לעזור לך אבל אני וכול המפלצות שהזכרת.....חבל על הזמן!(ויש לי תואר במנהל עסקים...)

דפי26

New member
מה זה מנהלת.........

בקושי את הבית אני מנהלת.בנתיים מנהלת בעיקר את הבעלול:תקנה את זה,תביא לי את זה,תקליט לי את זה,תזכיר לי ש.... בקיצור:הכל חרטה אבל עם תואר

דפי26

New member
איזה פארשית

רוצה משהו מסובך שאני לא יודעת להכין לבד.... אולי איזה אומלט מסובך

אוסנת123

New member
אני יודעת איך...

אבל מתלבטת איך להסביר לך לעשות את זה... אני אנסה ואני מקווה שזה ילך: הנוסחה היא: (ואני מפרטת בעברית כדי לוודא שלא יתבלבל) !N כפול !(N-R) כל זה לחלק ל- !R במחשבון - בכפתורים האפורים של הנוסחאות יש לך בצד שמאל למטה כפתור עם עצרת (ע"י SHIFT מגיעים לעצרת). סדר הלחיצה אם כן צריך להיות: N SHIFT כפתור עצרת כפול המספר שמייצג N-R SHIFT כפתור עצרת לחלק R SHIFT כפתור עצרת שווה. תבדקי אותי אם אני משחזרת את זה נכון לפי תרגיל שאת יודעת בוודאות את התשובה לו. עדכני אותי אם זה הסתדר.

אוסנת123

New member
מקפיצה... ../images/Emo101.gif

הילה - עדכני אם הסתדר לך. אם יש עוד שאלות - תנסי אני מקווה שאוכל לעזור.

הולך בערך

תראי, לעשות את החישוב המפורט הולך לי וההסברים שלך הם אחלה... הקטע הוא שכשמגיעים למספרים גדולים המחשבון לא מתמודד עם הבלגן, וזכרתי שכשלמדתי, היה כפתור אחד שהיה עושה הכל, כלומר היית מזין N, לוחץ על הכפתור, מזין R ומקבל תוצאה. עכשיו אני לא מוצאת את הפונקציה הזו... כנראה שזה היה במודל מאוחר יותר של המחשבון... ובואי נקווה שבבחינה יסתפקו במספרים קצרים. המון המון תודה. לגבי עזרה- אמא שלי באה עוד שעתיים לשבת איתי (ואלוהים יודע שאני במצב נואש, אחרת לא הייתי מבקשת ממנה) ואז נראה...

אוסנת123

New member
הצעה נוספת

ה- CASIO אכן לא יודע להתמודד עם מספרים גדולים, אז יש לי הצעה קצת מוזרה אבל תנסי ותראי אם זה עובד. תיכנסי למחשבון שקיים ב- WINDOWS (כניסה דרך START -> PROGRAMS -> ACCESSORIES -> CALCULATOR תבחרי ב- VIEW לראות מחשבון מדעי (SCIENTIFIC) ואז יש לך כפתור של עצרת ואת יכולה לבצע את החישוב כמו ב- CASIO רק בלי ה- SHIFT. היכולת החישובית של המחשבון הזה גבוהה מזו של המחשבון הפשוט. שימי לב שאם הוא רושם 21+E אז כוונתו ל- 10 בחזקת 21, וזה לגיטימי לרשום ככה. ואם הוא רושם 21-E אז 10 בחזקת 21 במינוס (1 לחלק ל-...) מקווה שעזרתי ולו בקצת. הרבה בהצלחה!

למעלה