שאלה על מיומות (שרירנים)

l i e o r

New member
שאלה על מיומות (שרירנים)

שלום לכולן, אני חדשה בפורום. בגלל דימומי יתר עשיתי אולטרה סאונד ,האיבחון: שני שרירנים (מיומות) ברחם: נאמר לי שאין סיכוי של כניסה להריון עם השרירינים ויש להסירם בניתוח. הפחידו אותי שזה ניתוח כואב שדורש החלמה ארוכה. האם יש פה מישהי שעברה ניתוח להסרת שרירנים? אשמח לקבל מידע על הנושא ומה בדרך כלל סיכויי הכניסה להריון עם הניתוח או בלעדיו (האם יש אפשרות לוותר על הניתוח ולהכנס להריון בצורה נורמלית?) חשוב לי להתייעץ עם מומחה אחד או יותר בתחום, בנתיים קיבלתי את השמות של המומחים הבאים (כירורגים רפואת נשים): גילי בן ברוך מתל השומר גדי ברקאי הולצינגר מרמות מרפא האם מישהי מפה מכירה מישהו מהם ויכולה לחוות את דעתה ולהמליץ ? האם יש לכן המלצות למומחה אחר בתחום? תודה על כל עזרה שתוכלו לתת לי בנושא.

ממליצה על יעוץ נוסף

לפני יותר משנה עשיתי צילום רחם. שני רופאים אמרו שיש חשד למיומה- שרירן והמליצו להסיר (לדעתם ללא הסרתו לא אתקשה להיכנס להריון). רופא שלישי עמית) טען שאין כלום ואם יש המיקום לא יפריע להשתרשות. עברתי טיפולים. היום אני בחודש תשיעי עם ספק מיומה.

l i e o r

New member
תודה עודדת אותי

אני בטוח אלך לייעוץ נוסף , קיבלתי מספר שמות של מומחים והייתי רוצה לקבל עליהם חוות דעת או המלצה על מומחים אחרים.

לילאן

New member
ליאור יקרתי...

גם לי היתה מיומה בחלל הרחם..שבמקרה שלך (למזלך) אמרו לך שאין אפשרות להכנס להריון כל עוד הן שם...אצלי זה לקח כשנה...אז טוב לך שהמצב ידוע במוקדם ולא במאוחר.. "הניתוח" שאת מדברת עליו, זה היסטרוסקופיה ניתוחית, נכון? כי אם כן, זאת פרוצדורה מאוד לא מסובכת...תלוי איך את לוקחת את זה..אני עברתי את זה פעמיים..והשד לא כל כך נורא... אבל..בהחלט כדאי ללכת לטוב ביותר להתייעצות ולטוב עוד יותר שיבצע את הניתוח...ובהצלחה... והלוואי שיהיה לך כמו אצלי....חודשיים אחרי שהמיומה יצאה מהרחם...לא הגיע המחזור..."אם את מבינה על מה אני מדברת".... בהצלחה!!!!

l i e o r

New member
תודה גם לך

איזה כייף יש לי כבר שני עידודים :) שיהיה לך במזל טוב ! שמעתי שיש כמה סוגי ניתוחים להוצאת שרירנים, האם את מכירה את הסוגים? מה הסוג העדיף ואמל מי כדאי לעבור את הניתוח? אמרו לי להתרחק כמו מאש מקופת חולים הכללית, שבה אני מבוטחת כרגע. לכן אני גם מתלבטת באיזה קופת חולים כדאי לבצע את הפרוצדורה וכיון שאני חוששת שאזדקק לטיפולי פוריות בגלל גילי, חשבתי אולי לעבור קופה, יש אפשרות לעבור קופה עד לסוף ספטמבר (זה נכנס לתוקף ב1 לינואר 2004) ואני ממש מתלבטת בקשר לכך. האם כדאי לעבור קופה ואם כן לאיזה קופה?

הרמוניה

New member
הניתוח המומלץ להוצאת מיומה הוא

ניתוח היסטרוסקופי. הכניסה שם היא דרך הפתח שיש
ולכן ההתאוששות היא מהירה וקלה יותר-שוכבים כמה שעות והביתה... הניתוח הפחות מומלץ-אבל זה שלעיתים אין ברירה ועושים הוא ניתוח שמרני שנקרא מיומקטומי ובו נכנסים דרך הבטן-שזה ניתוח ממש עם פתיחת בטן תפרים ולעיתים כניסה לחלל הרחם-מה שמעלה את הסיכוי לניתוח קיסרי אחר כך. אני עשיתי שתי היסטרוסקופיות-אצל מי שנחשב למומחה בארץ-אבל המיומה שלי היתה יותר מומחית ולא רצתה לצאת אז בסוף עשיתי את הניתוח השמרני יותר. לא נעים-אבל אפשרי בתקווה שילך לך מהר ובקלות ושלא תסתבכי כמוני-אני מגינה על התואר שלי בקנאות רבה. הרמוניה (שעשתה את הניתוחים שלה דרך ביטוח פרטי-אחת המתנות הכי טובות שקיבלתי לפני המון שנים...)

l i e o r

New member
תודה על המידע

אפשר לדעת את שם המומחה? את יכולה לכתוב לי מסר אם את לא רוצה לכתוב את השם פה.

נועם@בת

New member
ההמלצה האולטימטיבית

דר' מוטי גולדברג. מוכר בפורום כאיש בעל ידי הזהב
. יכול להיות שתוכלי למצוא פרטים עליו בלוחות (בסרגל הכחול בראש העמוד). נועם

shula21

New member
מיומות

שלום תשמעי סיפור, לפני שנים רבות נישאתי ושנה לאחר מכן כשהתברר שאני לא נכנסת להריון התחלנו בברורים, עברנו הרבה אני כבר לא זוכרת את כולם אבל הרבה, (זה גם היה לפני 15 שנה. בן השאר עשינו היסטרסקופיה ובה התברר שיש מיומות. אמרו לנו שזה לא אמור להפריע. התחלנו בסידרה של טיפולי מבחנה עשינו הרבה למעלה מ- 15 אבל מי סופר בכל מיני שיטות עם וטכניקות שונות ומשונות כולל תרומת ביציות אבל לא הושג שום הריון לקחנו המון הורמונים 7 אמפולות זה ממש מינון צנוע ולא הצלחנו להשיג יותר מאשר 5 ביציות במיקרים נדירים בד"כ השגנו 3 ביציות ולא תמיד איכותיות ולא הושג שום הריון. כל מספר שנים החלפנו רופא ומרכז רפואי בתקווה לנס.... היה ברור לנו שילדים יהיו לנו ובסוף ימצא הפתרון! בשלב כל שהוא נזכר רופאנו היקר במיומות ואמר שעל אף העובדה שתאורתית נראה שהן לא מפריעות יכות להיות שהן הבעיה הוחלט על מייקטומיה ניתוח קל ופשוט יחסית שההחלמה ממנו היא מהירה יחסית. ואז בפברואר 1999 עשינו סוף סוף את הניתוח הוצאו למעלה מ- חצי קילו של מיומות בניתוח שערך הרבה שעות לא זוכרת בשדיוק אבל הרבה יותר ממה שאמרו לי. שעתיים אחרי שיצאתי מחדר ניתוח כבר ישבתי והלכתי וכעבור 24 שעות היתי בבית כעבור 3 שבועות חזרתי לחיים בלי צלקת בבטן לא אגיד שלא כאב לי אבל זה בהחלט נסבל בהתחשב בכל מה שעשיתי עד אותו היום בהחלט שווה היה כי: במאי היתי בהריון הריון ספונטני לחוליטין ובסוף אפריל 2000 ילדתי בן (כן אני יודעת - היתה הפלה אחת). והיום 4 שנים אחרי אני אמא לשני בנים| לצערי את הניתוח עשינו מאוחר מידי ולא נוכל להמשיך ולהתרבות ...מגבלות ביולוגיות.. שולה |

אני עברתי ועוברת הריון עם מיומות

בני הבכור עברתי הריון עם שתי מיומות כיום הוא בן 3 כיום אני בהריוני השני שבוע 17 עם מיומה אחת אף פעם אף רופא לא העלה את הרעיון של ניתוח על דל שפתיו לכי לייעוץ נוסף

חבובי

New member
סליחה על הבורות אבל מה זה מיומות?

איך מגלים את זה? למה זה גורם?

כצי

New member
וגם...

"קופצת" לבקר אצלכן בפורום כדי לספר לך שאפשר גם להקלט וגם ללדת עם מיומות. אצלי בצילום רחם לא ראו כלום. ולא נכנסתי להריון טבעי וגם לא נקלטתי ב- IVF הראשון והשני אבל בשלישי נקלטתי. בשבוע 19 הגעתי עם כאבי טופת לבי"ח ןאז הסתבר שמיומה בגודל 4X4 שוכנת אצלי בשאננות על הרחם ועושה לי צרות (אז עלתה בפעם הראשונה ההשערה אולי זה מה שיצר בעיות בהקלטות). כמה שבועות אח"כ עקב צירים מסודרים (שבוע 26) "מצאו" את חברתה הטובה - מיומה נוספת גם היא בגודל המרשים של 4X4. (ילדתי בשבוע 40 את טל. היום בן 7 חודשים) לעבור הריון עם מיומות פעילות זה פחות נעים אבל זה אפשרי !!!! אני מניחה שזה תלוי במיקום שלהן - לכן הייתי נגישת ליעוץ נוסף אחד לפחות. (דרך אגב, ההנחה לגבי כרגע, שעקב ההריון והלידה, המיומות עברו נמק "והתפוצצו" כלומר הדלדלו לדרגה כזו שאולי לא יפריעו להריון הבא - בעזרת השם והמדע). שנה טובה ופוריה לכולן! להתראות בפורום השכן!

neta2

New member
מישהי פה שאלה על מיומות?

אז הנה משהו שנתקלתי פה ב-ynet

למעלה