שאלה על מיון.

• פותח הנושא mob2
  • פורסם בתאריך

mob2

New member
שאלה על מיון.

נתון לי מערך שהוא k sorted כלומר כל איבר בו נמצא מקסימום במרחק של קיי מקומות מן המקום שמתאים לו לו המערך היה ממוין (לצורך העניין בסדר עולה). השאלה אומרת: Show that a k-sorted array of length n can be sorted in O(n lg k) time. רמז: שימוש בmerge sort . אם מישהו יכול למצוא דרך אלגנטית זה יהיה נהדר תודה,

immortalus

New member
המ.. תחשוב על הבעיה ומה אתה יודע...

נסתכל על קטע המערך 0-2k. אנחנו יודעים בוודאות כי k האיברים הראשונים נמצאים בהכרח בקטע הזה. אם תמיין את הקטע 0-2k בלבד, בסיבוכיות של O(k*log(k)) d [למעשה יש שם עוד פקטור של 2 אבל הניתוח הוא אסימפטוטי ולכן........... עכשיו לאחר שמיינו את החלק הזה, אנחנו יודעים בוודאות שהסגמנט [החלק] 0 עד k יהיה ממוין! עכשיו נסתכן על הסגמנט k-3k, משיקולים דומים, האיברים k-2k חייבים להמצא בסגמנט הזה! נמיין אותו ב- O(k*log(k)) d עכשיו לאחר שמיינו את החלק הזה, אנחנו יודעים בוודאות שהסגמנט [החלק] k עד 2k יהיה ממוין! נמשיך ככה עד הסוף בעצם... קיבלנו שעשינו מספר פעמים k*log(k) dd פעולות. כמה פעמים עשינו זאת? כמספר הסגמנטים בגודל k שקיימים במערך - n/k פעמים. (שים לב שאנחנו מסתכלים בכל פעם על 2k איברים אבל בכל פעם ממינים רק k מהם למקומות הנכונים). בסה"כ קיבלנו:
O((n/k)*k*log(k)) = O(n*log(k)) מש"ל​

mob2

New member
אני חושב שיש בעיה במה שאתה מציע

משום שאם אנו רצים וממיינים את המערך במקטעים של קיי איברים, יתכן מצב ובו איבר שהיה אמור להיות במקום ה k+1 והוסט שמאלה נניח בשני מקומות (בהנחה שקיי גדול מ2), לעולם לא יגיע למקום הטבעי שלו. לכן אני מציע את הדבר הבא: נרוץ על המערך במקטעים של 2K אבל מספר הפעמים שנבצע את הריצה יהיה N/K כך תיווצר חפיפה של קיי איברים בין כל סגמנט שאנו ממיינים ובכך מובטח מיון נכון. בכל ריצה נמיין את המערך עם מיון מיזוג ולכן זמן הריצה הוא n/k * 2klog(2k) => n(2log(k)+2) וזה בהכרח קטן מזמן ריצה של kn

immortalus

New member
תעבור על מה שרשמתי שוב

שים לב שהסברתי שבכל איטרציה הסגמט התחתון, זה של k האיברים התחתונים ימויין נכון. המקרה שהצעת לא יתכן תחת ההנכון של מערך k ממוין. נסה לבנות את הדוגמא שלך על מערך של 15 איברים 5 ממויינים ותראה שהמקרה שאתה חושב עליו לא קורה... בכל מקרה, להריץ את האלגוריתם פעמיים לא ישנה את הסיבוכיות האסימפטוטית...

mob2

New member
הסתכלתי שוב ו..

עכשיו אני רואה שכתבנו את אותם דברים בדיוק, אך במילים שונות. טעות שלי, מצטער (לא ראיתי ששהצעת למיין את המערך במקטעים של 2k ). אחלה, תודה.

למעלה