שאלה על מיוני צוות אויר

liorz1984

New member
שאלה על מיוני צוות אויר

כמה אחוזים מהמלש"בים מקבלים את הזימונים האלה? וכמה עוברים אותם?

guyt7

New member
קח מס´ לא הכי מדויק בעולם...

בוא נגיד בערך 30,000 מקבלים את הזימונים המיוחלים... בין 10-15 אלף עוברים אותם. משם ממשיכים בערך 2000-5000 לירפ"א ב´. ומשם מגיעים 600 לגיבוש... שם עוברים 300... ואת הקורס עצמו מסיימים 30... אחרי צמצום קטןזאת אומרת שיש לך סיכוי של 1 ל 3000 להיות טייס... בהצלחה!

liorz1984

New member
נשמע יותר הגיוני..

בכל השכבת גיל שלי יש בערך 60-70 אלף נערים ונערות +- מתוך הבנות אחוז קטן מקבל אם בכלל.. זה משאיר אותני עם 35 אלף איש 13 אלף חרדים\לא מתגייסים מסיבות שונות נשארנו עם 22 אלף מתוכם 5000 מקבלים, 2000 עוברים את השלב הראשון תקנו אותי אם אני טועה

guyt7

New member
נראה לי שאתם טועים...

כי תחשבו ככה שכמה אנשים (בנים) יש עם קב"א מעל 54 + פרופיל 97??? ויש לפי דעתי במחזור גיוס יש יותר מ-100 אלף בני-נוער.

ליבי_

New member
החשבון הנכון ../images/Emo39.gif

בכל שנתון יש בערך 100,000 שהם מתחלקים חצי בחצי לבנים ובנות. מתוך 50,000 הבנים יש בערך 10,000 שלא מתגייסים: בני ישיבות, פטור רפואי או נפשי, חיים בחו"ל, מתחת לרף הגיוס (נתוני איכות) וכו´. וכמו שאמרתי קודם - מתוך 40,000 הבנים שמתגייסים רק בסביבות 10% (כלומר 4000) הם בעלי נתונים לטייס (קב"א + דפ"ר + פ.ר.). ואגב...המספר של הבנות הוא זניח.

טל עדתו

New member
הנתונים שנתתם לגבי מסיימי קורס טיס

ממש לא נכונים!!! בכל מחזור שסמיים קורס טייס מסיימים בערך 60 איש! וממש לא 30 כמו שאמרת. זאת אומרת שאם מתחילים את הגיבוש בערך 600 אז רק עשרה אחוז מה600 איש האלה מסיימים את הקורס טייס עצמו (כמובן שאותם עשרה אחוז נמצאים ב300 איש שסיימו את הגיבוש טייס, ויש להוסיף גם שבכל מחזור קורס טיס יש גם כמה אנשים שלא עשו את הגיבוש - קצינים שויתרו על דרגותהים והתנדבו לקורס טיס). טל.

guyt7

New member
מה זאת אומרת

קצינים שוויתרו על דרגותיהם?!?!? זאת אומרת שכל קצין יכול לבקש להיות בקורס? (כמובן אם הפרופיל בסדר מבחינת הקורס)

טל עדתו

New member
ממש לא...זה לא סתם ככה

קצין שהחליט להתנדב לקורס טיס עושה את כל שלבי המיון לצוות אוויר שזה כולל את לשכת גיוס, ירפא א´ וירפא ב´, אבל הוא לא צריך לעשות את שלב הגיבוש - יש לו פטור מיזה. מעבר לזה זה ברור שהוא צריך לעמוד בקריטריונים למיונים. והוא מוותר על הדרגות שלו. טל.

guyt7

New member
ואם נגיד...

עברתי את כל השלבים, ונפלתי בירפ"א ב´. מה קורה אז?

liorz1984

New member
לפי דעתי

אין הבדל אם נפלת בירפא ב´ או שנפלת בלשכת גיוס...

ליבי_

New member
תיקון ../images/Emo41.gif

קצינים לא מוותרים על הדרגות.הם לא הולכים איתם בקורס זה הכל. כשהקורס נגמר הם חוזרים לדרגה הקודמת או אפילו מועלים בדרגה אם עבר מספיק פז"מ.

למעלה