שאלה על מיזוג

tanias1

New member
שאלה על מיזוג

יש לי שאלה ממבחן שאני לא ממש מצליחה לעלות על הפיתרון שלה: אם מישהו יוכל לעזור לי לגבש רעיון בבקשה.השאלה היא: נתונים n/k מערכים, שבכל אחד מהם k אברים. כל אחד מהמערכים ממויין כבר. מעוניינים למזג את המערכים למערך אחד ממויין באורך n. א)כיצד תעשה זאת בזמן (Θ(n²\k? ב)כיצד תעשה זאת בזמן ((Θ(nlg(n/k? המון המון תודה מראש לעוזרים.

Okuryo

New member
../images/Emo119.gifנסיון

א) ב-(Θ(n² / k:
for i ← 1 to k ( Θ(k) ) do for j ← 1 to n / k ( Θ(n / k) ) do Insert A[ (j - 1)k + i ] into B[ (i - 1) ⋅ n / k + 1 .. i ⋅ n / k) ], keeping it sorted ( Θ(n / k) ) Θ(k) ⋅ Θ(n / k) ⋅ Θ(n / k) = Θ(n² / k)​
ב) ב-((Θ(n lg(n / k:
for i ← 1 to k ( Θ(k) ) do for j ← 1 to n / k ( Θ(n / k) ) do B[ (i - 1) ⋅ n / k + j ] ← A[ (j - 1)(n / k) + i ] ( Θ(1) ) sort B[ (i - 1) ⋅ n / k + 1 .. i ⋅ n / k) ] ( Θ( (n / k) lg(n / k) ) ) Θ(k) ⋅ ( Θ(n / k) + Θ( (n / k) lg(n / k) ) ) = Θ(k) ⋅ Θ( (n / k) lg(n / k) ) = Θ( n lg(n / k) )​

tanias1

New member
נסיון

תודה רבה לך על העזרה אבל אם זה לא יקשה עלייך את יכול בבקשה להסביר לי את הרעיון שמאחורי סעיף ב', כלומר את רעיון האלגוריתם. תודה רבה.

Okuryo

New member
../images/Emo119.gifאין בעיה.

בסעיף א' הלכנו בדילוגים של n/k, והוספנו בכל פעם איבר מתת-מערך שונה, כך שהתת-מערכים החדשים נשארים ממויינים. תחזוקת התת-מערכים תוך כדי הוספה דורשת זמן לינארי (כי צריך "לדחוף" איברים קדימה), ומכאן הזמן. בסעיף ב', במקום לתחזק את התת-מערכים החדשים תוך כדי הכנסה, פשוט הכנסנו את האיברים החדשים אחד-אחד. אחרי ההכנסה לכל תת-מערך, מיינו אותו, ומכיוון שאורכו הוא n/k, זה לקח ( (Θ( (n / k) lg(n / k.

גיל14

New member
לא הבנתי...

אילו תת-מערכים חדשים? אילו הם האברים החדשים? אתה יכול לפרט? כמו כן, נראה שאת ה-Sort אתה עושה בתוך הלולאה. זה לא נותן זמן ריצה של (n/k) כפול n/k log n/k?

Okuryo

New member
../images/Emo119.gifתת-מערכים

במערך הישן (A) היו n/k תת-מערכים באורך k כל אחד, ובמערך החדש (B) יש k תת-מערכים באורך n/k כל אחד, שאת כולם ממיינים בנפרד. את האיברים אוספים ביחד: n/k האיברים הראשונים ב-B הם האיברים ה-1, ה-k+1, ה-2k+1 וכו' ב-A, האיברים שאחריהם הם האיברים ה-2, ה-k+2 וכו' ב-A, וכו'. את המיון אני עושה בתוך הלולאה שחוזרת k פעמים, אבל לא בתוך הלולאה שחוזרת n/k פעמים (בתוך הלולאה ש-i רץ בה, ולא בתוך הלולאה של j).

גיל14

New member
עדיין לא הבנתי למה זה נכון,

אני אחשוב על זה מחר. מה דעתך על הרעיון להכליל את המיזוג שעושים ב-Merge Sort, ולמזג שני מערכים עוקבים בכל שלב, ברקורסיה עד שנגיע למערך אחד גדול?

Okuryo

New member
../images/Emo119.gifזה בערך מה שעשיתי:

מיזגתי מערכים. אבל לא שני מערכים בכל פעם, אלא את כל n/k המערכים ביחד. אפשר גם למזג ברקורסיה שניים בפעם, נכון.

גיל14

New member
זה נראה כאילו

לקחת את האיבר הראשון בכל מערכון, סידרת אותם, מיינת, לקחת את האיבר השני בכל מערכון, שמת אותם אחרי המערכון הראשון, מיינת רק אותם, וכו'. איפה אני טועה?

Okuryo

New member
../images/Emo119.gifהממ.

נראה לי שלא הבנתי נכון את השאלה כשכתבתי את זה. אתה צודק, זה לא יעבוד כמו שכתבתי. עדיף למזג אותם שניים-שניים.

למעלה