שאלה על מים רתוחים

טלי א

New member
שאלה על מים רתוחים

שלום לכולם, עופרי שלי בת ארבעה חודשים (בעוד שלושה ימים) והיא יונקת הנקה מלאה. בעוד שבועיים אני חוזרת לעבודה (לצערי הרב...) ואני צריכה להתחיל לתת לה תחליפי חלב בשעות שאני לא אהיה (היא תישאר עם מטפלת אצלנו בבית) אני מקוה שכשאני אהיה בבית להמשיך ולהניק. השאלה שלי היא לגבי שימוש במים עם תחליף החלב. מה מומלץ יותר מים רתוחים מהברז או מים מינרליים ואם מינרליים האם להרתיח?

מאיה 11

New member
תמי 4

אני כבר הרבה זמן מרתיחה מים מתמי 4 והכל בסדר. אם אין נראה לי שמים מהברז יכולים להיות גם בסדר - אם אין להם טעם מוזר. מה אתם שותים? אם אתם שותים מים מהברז והטעם סביר לא נראה לי שיש צורך להרתיח במיוחד מים מנרלים. הרי כבר ידוע שגם עם מים מינרלים (לא רתוחים) יש בעיות.

אצלינו - מי עדן מגיל שבועיים

רעות בת ארבעה וקצת חודשים ולא זיהינו כל בעיה בריאותית מהעניין.

הרתחת מים../images/Emo117.gif

בעיקרון מומלץ להרתיח מים עד הגיל שבו הם מתחילים לזחול ולהכניס דברים מהריצפה לפה - ברור לך שאז הם כבר ממילא לא סטריליים . בתקופה שאת כן מרתיחה אז עדיף מי ברז משום שהם מכילים פלואור (תלוי גם האיזור מגורים) שחשוב לבריאות השיניים שבדרך ... אם כבר עסקינן בשיניים : כשתפסיקי להרתיח ותעברי למינרליים , תדאגי להתחיל לתת טיפות פלואור ,משום שאין במים מינרליים. חזרה קלה לעבודה , מבינה אותך לגמרי לכן אני חזרתי רק אחרי 8 חודשים.

Iris G

New member
למען האמת אני

שאבתי, הרי זה מחזיק במקרר 48 שעות, (לקחתי לעבודה צדנית קטנה עם קרחונים והלכתי לשאוב כול שעה בערך) אז מה ששאבתי היום הם אכלו למחרת כשלא יכולתי לשאוב יותר השתמשתי במיים מינרליים

מים בששון

לתינוקות צריך לתת מים סטריליים. כלומר או מורתחים, או מטוהרים היטב, או מזוקקים בצורה נקיה. היו הרבה כתבות על זה שבמים מינראליים יש חיידקים והם לא מתאימים להזנת תינוקות ללא הרתחה (על חלק מהבקבוקים והעלונים שלהם הם מדגישים את זה). מצד שני, כפיר זוחל על הרצפה, מלקק את השטיח, מכניס לפה מכל הבא ליד - אז להרתיח לו את המים או את הבקבוקים נראה לי מיותר, והוא כבר יותר מחודש שותה מי בריטה לא רתוחים. (הוא בן 7 חודשים) אם לא להרתיח ולקרר מים, ממליצים בד"כ מטהרי מים כמו תמי 4 וכמיפיור וכיו"ב. בריטה לא טוב מספיק להחליף מים מורתחים כי הוא מסנן גס (חול וכאלה) ולא מטהר מים.

ליובל נתנו מים מינרלים מגיל חצי שנה

בלי להרתיח, ישר מהמתקן שהיה לנו אז בבית. למיכל - היא ינקה מלא עד גיל שמונה וחצי חודשים (ועדיין יונקת אבל לא מלא) אנחנו נותנים מי תמי 4 בלי להרתיח (היא זוחלת ומכניסה הכל, כולל עצם הגומי של הכלבה והאזניים שלה, אז נראה לי מיותר להרתיח מים). והכל בסדר.

למעלה