שאלה על מיקס מייסטר / אקסל

ללי1

New member
שאלה על מיקס מייסטר / אקסל ../images/Emo53.gif

שאלה מפגרת קלות, אני יודעת. שקלתי אם להביך את עצמי אבל אשמח לעזרתכם: הכנתי דיסק חדש וכשאני מדפיסה לי את הפלייליסט זה מדפיס רק את שם השיר וה BPM שלו. אני רוצה גם את אורך השיר מודפס. לא יוצא. אז ייבאתי לאקסל והקלדתי את משך השיר ידנית, כדי שתהיה לי עוד עמודה של זמן מצטבר. אבל מה... המחשב מסרב לחבר לי דקות כמו שצריך.בתאים הראשונים זה בסדר ואחר כך לא. כמו לחבר שעות עבודה למי שעובד לפי שעות... אני יכולה לחשב ידנית כמובן, אבל זה מעצבן ברמות על. תודה ושבת שלום!

ללי1

New member
ועוד שאלה כללית בנושאי מוזיקה

אם אתם כבר פה. או לכשתגיעו... האם כל המדריכים פה מכינים פלייליסט עם קצב קבוע לכל השירים? כי אני נוטה שלא, מעדיפה לבחור קטעים שמתאימים לי מבחינת הקצב למערך האימון ז"א להשאיר את השירים בקצב המקורי שלהם. ונראה לי שכל היתר, המנוסים והחכמים ממני, מתאימים את כל הדיסק לנגיד 140 BPM ואז את העליות ידוושו ב 70 סל"ד וכד'. מי שזוכר כבר שאלתי משהו דומה, ואני עדיין מתלבטת בעניין (ז"א כל הדיסקים שלי לא מקובעים על קצב אחד. אבל אולי אני טועה בגדול?? תודה!

רוןר9

New member
את בדרך הנכונה לדעתי (-:

היי ללי1 את ממש לא טועה. קצב קבוע לכל אורך הדיסק האימון זו לא הדרך הנכונה -זאת דעתי. אם נקביל את המוסיקה באימון לכביש שלנו בחדר ספינינג הריי שהכביש והמסלולים לעולם לא במפלס/מישור אחד , יש עליות ויש ירידות וכו... המוסיקה והבדליי הביטים מסייעים גם לנו כמדריכים וגם למתאמנים כאחד להתמזג מקסימלית עם הביט המוסקלי כאשר לפעמים אנחנו בכוונה תחילה "משחקים" עם -ON /OFF THE BEAT וזאת על מנת להגביר או להוריד דפקים/עומסים. רון9

מגן רן

New member
שלום רון

א) סתם מעניין אותי מדוע קצב קבוע לכל אורך הדיסק אינו נכון.... ב) אשמח להבהרת המשפט :"הביטים מסייעים גם לנו כמדריכים וגם למתאמנים כאחד להתמזג מקסימלית עם הביט המוסיקלי וכו'.." תודה.

ללי1

New member
הי רן. סתם לידע כללי

אני מאוד נהנית מהדיסקים שלך וקל לי מאוד עם הקצב הקבוע, גם ובעיקר כי המערך יכול להשתנות בקלות (גם בחירת השירים לטעמי). טכנית אני מתקשה להריץ את כולם באותו קצב (ראה הודעתי למטה) ואני גם לא אוהבת לשנות קיצונית את קצב המקור.. תודה על ההעלאות לפורום...

רוןר9

New member
תשובתי

היי רן בפתיח אני כבר מדגיש שכתבתי את "האני מאמין שלי" 1)ההתנסחותי לגבי "נכון" / "לא נכון" לוקה בחסר ועל כך תודה לך. אין כאן נכון או לא נכון בעצם יש אסכולות וגישות שונות וכולן בסדר. 2)הדוגמא / ההקבלה של הכביש שנתתי ממחישה את הגישה שלי למוסיקה בספינינג ארחיב- למוסיקה יש תפקיד מאוד משמעותי במהלך האימון ואני מניח שכאן אנחנו תמימיי דעים. כי בעצם יכולנו גם לקיים אימון ללא מוסיקה והתוצאות יהיו מאוד מעניינות כאשר אני סבור שפלח נדיב של המתאמנים יוותר וחלק קטן אף יוכל להינות מ "רעש הדיווש" שאגב יש לו אפקט ואופי מדהימים לדעתי (כדאי לנסות זאת אבל יש לבחור באוכלוסיה המתאימה ובשקט סביבתי מקסימלי).אגב פה רק אציין ששקט מוחלט זהו גם סוג של מוסיקה (זה גם מקובל אקדמית במוסיקולוגיה). כעקרון למוסיקה יש השפעה והיא עובדת באופן ישיר על גליי המח. הקסם המגי של מוסיקה יכול לגרום לנו המון תגובות ריגשיות ופיסיולוגיות.מכאן שלא נוכל לנתק את העובדה שהמוסיקה ברכיבה עובדת אצל מרבית האנשים בסינכרון מלא עם הגוף. רק הבוקר אמרה לי מתאמנת בתום השעור ואני מצטט "וואיי אחרי העליה של ה-8 דקות הרגשתי גמורה אבל פתאום קיבלתי אנרגיות מהמוסיקה." לא הייתי מופתע מכך מאחר ואנו מודעים שלאחר רכיבה בעומס גבוהה (עבודה אנאירובית קשה) רכיבה עם ביט נמוך, ולאחריה מוסיקה עם ביט גבוהה יותר, עושה עבורנו את העבודה ומעוררת אנחנו רק צריכים להנחות לתת קצת "פילפל" והתוצאות מדהימות. וסוף האימון מוסיקה מרגיעה קטעי פסנתר של שופן וכו.... מוריד דופק בצורה מדהימה . שוב קיימת אותה השפעה של מוסיקה על גלי המח וסינכרון מלא עם דופק הלב (-: . יתכן ואני מחסיר משהו בגישה שלי ותמיד אשמח ללמוד ואני בהחלט פתוח לכך. רן מקווה שהצלחתי להביר עצמי. מאוד אשמח להגיע אליך לאימון שומע עלייך רק שבחים. וזה גם בסדר עם אנחנו עובדים שונה בסופו של דבר יש לנו מטרות ויעדים זהים וכל אחד בדרך שלו זה רק מאפשר לקהל הלקוחות לבחור מה שמתאים לכל אחת/ד. שוב תודה רון9

לרון - "קצב קבוע לכל אורך הדיסק האימון".

זו לא הדרך הנכונה "... גם לדעתי. נכון שהמאמן הוא זה שנותן את קצב האימון, המנחים השונים וכו' אבל ,אחרי 2-3 שירים גם אם יהיו השירים הכי הכי, זה מתחיל לחפור במוח, לשעמם משהו... מההיבט של המתאמנים, שילוב של האוס וטראנס במקצבים שונים, נותן גם לגוף ולגם למוח להעלות/להוריד דפקים/עומסים. שיר במקצב איטי כבד נותן לגוף קצב טבעי בעליות, ושינוי המקצב למהיר נותן את האפשרות הטבעית לעבור לספרינט. לשם אלגוריה: גם שאנו מתניעים את המכונית שלנו לא מתחילים ישר ב-120 קמ"ש ונוסעים כל הדרך במשך שעה במהירות קבועה... הייתי נרדמת חו"ס...מזל שיש עליות וירידות שיש לנו אפשרות להתאים את המהירות לתנאי הדרך.

רוןר9

New member
מסכיםםםם איתך

היי חיים חדשים1 כן כן אני רואה אותך מול עיניי עם הרכיבה האנרגטית שלך כשהמוסיקה מכתיבה לך את הקצב והגוף מגיב ובדיוק לזה אני מתכוון. תודה רון9

אקסל

הי ללי1, בטח יש דרך יותר הגיונית בתוכנת הצריבה וכו... אבל אם נקלעים לאקסל אז: באקסל צריך לעצב את התא כך שיכיל תבנית של שעה, דקות שניות. הדרך לביצוע: עמדי בתא שאותו את רוצה לעצב קליק ימני בתפריט שנפתח בחרי ב"עיצוב תאים" תפתח חלונית "עיצוב תאים", כאשר הכרטיסיה הפתוחה היא "מספר". בשדה "קטגוריה" בחרי בערך "מותאם אישית" בשדה "סוג" בחרי בערך "hh:mm:ss" בהצלחה!

chosenspin

New member
הי ללי...

אני נוטה לחלק את הדיסקים שלי ל 2 קבוציות: קובצוה 1- דיסקים בעלי BPM קבוע עליהם אני יכולה להלביש מספר סוגי אימונים. קבוצה 2- דיסקים בעלי BPM משתנה קבוע וידוע מראש על פי מסלול ספציפי. ובאופן כללי אני נוטה לחשוב כך: מכירה את הצ'יפ הזה של נייק שמכניסים אותו לסוליה והוא משנה את קצב המוזיקה לפי קצב הריצה? אם כך בעיני זה דבר מוטעה. כשקצב המוזיקה יורד- את מרגישה בדר"כ מאוד נוח עם זה (אלא אם כן זה כבר ממש איטי עד כדי להחריד) ועל כן גם קצב הריצה יורד. מטרת המוזיקה היא להמריץ ולדרבן...ועל כן שימוש ב BPM גבוה יחסית נמצא בעיני מאוד נכון. תחשבי כך- את בעליה מטורפת. מה ימריץ אותך אם לא המוזיקה??? ברור שהסל"ד ירד כמעה, אבל עדיין תיהי בקצב טוב לעומת פידול למשמע מוזיקה איטית.. זו דעתי...

ללי1

New member
זה מה שאני עושה.. אבל לא ממש מתוך בחירה

הדיסקים שאני מכינה הם בעלי bpm משתנה שמתאים למערך האימון ואני מעדיפה אותם באופן אישי לעבודה. והדיסקים שאני מקבלת/ צורבת הם בדר"כ בעלי קצב קבוע. עם שלי אני צריכה תמיד "הרצה" לדיסק או התאמות קלות בין המערך שהכנתי לבין המציאות, כנראה עניין של ניסיון. עם הדיסקים של רן למשל, אין לי בעיה של מערך כי הקצב קבוע ומתאים להכל. הבעיה שגם טכנית, כשאני צורבת את כל הדיסק ב 140 נגיד, תמיד, אבל תמיד יש לי שינויים בלתי מוסברים ב bpm באמצע השיר, מה שלא קורה כשאני לא מתערבת בקצב. מוכר למישהו? או שאני משנה ידנית את כל השירים ל 140, או שאני מוחקת את כל הנקודות עם המקצבים בסרגל התחתון במיקסמייסטר, לא יודעת איך קוראים לו, ואז מכניסה 140 בהתחלה ובסוף וזהו (ותודה לנתי שלימד אותי את זה) אבל תמיד יש זיופי מהירות כשאני מתערבת בקצב ולעניין תרומת המוזיקה - מוזיקה חשובה לי מאוד.. כמתאמנת אני מאוד סובלת אם המוזיקה לא לרוחי או שהמדריך מגלה בעיות שמיעה או קצב. וכמדריכה אפילו יותר.

למעלה