שאלה על מכונת כביסה

u m h

Member
במכונת הכביסה שלי ( פתח עליון ) יש תופעה נחמדה, התוף תמיד עוצר בסוף הכביסה כשהפתח למעלה.
היכן נמצא החיישן שדואג לזה ומהו מנגנון החישה, הרי הכל שם מים, פלסטיק ונירוסטה ... יש היכנשהו איזו עין ?

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
במכונת הכביסה שלי ( פתח עליון ) יש תופעה נחמדה, התוף תמיד עוצר בסוף הכביסה כשהפתח למעלה.
היכן נמצא החיישן שדואג לזה ומהו מנגנון החישה, הרי הכל שם מים, פלסטיק ונירוסטה ... יש היכנשהו איזו עין ?
לא מכיר את המכונה אבל זה יכול להיות גם מיקרו סוויץ' שמופעל על ידי בליטה וכמובן גם כל חיישן אחר.

רוני1955

Active member
אכן נחמד. יש את זה בעוד מקומות. למשל, אצלי במיקסר. כשאני מעביר מצב לOFF, הוא לא נעצר מיד, אלא ממשיך עד שהוא מגיע למצב בו אפשר להעלות אותו בלי שוו הלישה יפגע בקערה. יש את זה גם ברכב, במגבים. לא משנה היכן נכבה את המגבים, הם ימשיכו עד סוף המהלך, ולא ישארו באמצע החלון.

u m h

Member
אכן נחמד. יש את זה בעוד מקומות. למשל, אצלי במיקסר. כשאני מעביר מצב לOFF, הוא לא נעצר מיד, אלא ממשיך עד שהוא מגיע למצב בו אפשר להעלות אותו בלי שוו הלישה יפגע בקערה. יש את זה גם ברכב, במגבים. לא משנה היכן נכבה את המגבים, הם ימשיכו עד סוף המהלך, ולא ישארו באמצע החלון.
נכון ! יפה !

u m h

Member
אבל לא יתכן שהבליטה הזו קיימת כל הזמן כי התוף הרי מסתובב כל הזמן ולכיוונים שונים, חוץ מזה יש לתוף אנרציה הוא לא יכול להיעצר פתאום לגמרי ולכן זה מפתיע איך מהירות התוף נבלמת כך שהוא נעצר בדיוק במקום שהפתח למעלה. זה יפה מאד בעיניי.

אבל לא יתכן שהבליטה הזו קיימת כל הזמן כי התוף הרי מסתובב כל הזמן ולכיוונים שונים, חוץ מזה יש לתוף אנרציה הוא לא יכול להיעצר פתאום לגמרי ולכן זה מפתיע איך מהירות התוף נבלמת כך שהוא נעצר בדיוק במקום שהפתח למעלה. זה יפה מאד בעיניי.
אכן מסקרן. אבל יש כמה טכניקות שאני יכול לחשוב עליהן, שמשמשות במכונות אחרות למטרה דומה.
1. חיישן מגנטי - כמו זה המשמש לזיהוי סגירת חלונות עבור אזעקות. לא צריך מגע. מספיק קירבה - בין נקודה מסוימת בתוף לחיישן הנמצא בדוד.
2. שים לב שהתוף יושב על ציר, היוצא אל מחוץ לדוד, ושם יש גלגל שהמנוע מסובב באמצעות רצועה. כלומר שמנגנון החישה יכול להשתמש באותו גלגל - עם זיז, מגנט או אופטיקה.
התמסורת היא כזו שהמנוע מסתובב הרבה יותר מהתוף. לכן כשרוצים לעצור במקום, מאטים את המנוע, ועוצרים כשהחיישן מזהה את המיקום המתאים. כמובן שיתכן שהעצירה נעשית כמה מעלות לפני הפסגה, כדי לפצות על "זמן עצירה".
אם תגלה את התשובה המדויקת, אנא שתף.

נחמד, במכונה שלי משנת 2000 יש סימונים על התוף לאיזה כיוון לסובב אותו כדי להגיע לפתח.
אני מכיר ממכונות יותר מודרניות שבסוף הסחיטה והעבודה יש מספר סיבובים מאד איטיים של התוף כדי לשחרר את הכבסים זה מאפשר ל"אלמנט" תפוס את הפתח

evike

Well-known member
מנהל
אתגרתם אותי, והעברתי את השירשור לטכנאי שלי האמין והנפלא כבר הרבה שנים. מעבירה לכם את תשובתו כלשונה:

תאמרי לפורום שיש מישקולת על התוף
שבסוף פעולה של התוף
תמיד יהיה כלפי מטה
ובצד הנגדי פתח התוף
הדבר הזה הכי יעיל ואין תקלות
קיימים סוגים שונים ושיטות שונות (מגנט בגלגל הרצועה)

u m h

Member
אתגרתם אותי, והעברתי את השירשור לטכנאי שלי האמין והנפלא כבר הרבה שנים. מעבירה לכם את תשובתו כלשונה:

שבסוף פעולה של התוף
תמיד יהיה כלפי מטה
ובצד הנגדי פתח התוף
זה יפה מאד אבל לא ברור היכן ממוקמת המשקולת הזו. היא לא יכולה להיות בתוך התוף כי הוא מלא כביסה ואם היא מחוץ לתוף - לא שומעים אותה כשהתוף מסתובב במהירות רבה מאד ובמיוחד גם בגלל שהתוף עובר בחלק העליון דרך מסגרת גומי צמודה. חוץ מזה המשקולת תהיה כנראה כלפי מטה בכל מחזור סיבוב ולא רק בסוף הפעולה של התוף ועדיין לא ברור איך התוף נעצר הודות למשקולת זו דווקא בסוף פעולת המכונה ...|פנים|

שבסוף פעולה של התוף
תמיד יהיה כלפי מטה
ובצד הנגדי פתח התוף
קודם כל, תודה רבה לך, וגם לטכנאי שלך!
אם הבנתי נכון, הוא אומר שיש שיטה אחת עם משקולת (הנפוצה והטובה ביותר), ועוד כל מני שיטות כגון המגנט.
לגבי המשקולת, לא לגמרי ברור לי - אני מניח שהכוונה שעם כיבוי המנוע, משקל המשקולת מסובב את התוף עד שהמשקולת מגיעה למטה.
אני מניח שלשם כך נדרשת משקולת של 2 קילו לפחות. אם אכן כך, זה אומר שהתוף לא מאוזן. וכאשר הוא מסתובב במהירות (בעיקר בסחיטה), הוא אמור להזרק בפראות מצד לצד. איך מונעים את זה, מבלי "לקלקל" את האפקט של יישור התוף?

שוב תודה!

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
קודם כל, תודה רבה לך, וגם לטכנאי שלך!
אם הבנתי נכון, הוא אומר שיש שיטה אחת עם משקולת (הנפוצה והטובה ביותר), ועוד כל מני שיטות כגון המגנט.
לגבי המשקולת, לא לגמרי ברור לי - אני מניח שהכוונה שעם כיבוי המנוע, משקל המשקולת מסובב את התוף עד שהמשקולת מגיעה למטה.
אני מניח שלשם כך נדרשת משקולת של 2 קילו לפחות. אם אכן כך, זה אומר שהתוף לא מאוזן. וכאשר הוא מסתובב במהירות (בעיקר בסחיטה), הוא אמור להזרק בפראות מצד לצד. איך מונעים את זה, מבלי "לקלקל" את האפקט של יישור התוף?

שוב תודה!
כן... ולא.
נניח שאתה מכבס בגד כבד, כמו מעיל או שמיכה גדולה.
התוף לא מצליח להתאזן ומשקל הבד המגולגל שספוג במים עולה בקלות על משקל של 2 ק"ג.
במצב רגיל, המכונה תתנדנד אבל תתמודד, ובסוף, משקל הבד הספוג יירד והמכונה איכשהו תתאזן.
לעומת זאת, במכונות היותר חדישות (קרוב ל-20 שנה), יש מערכת שמנסה לאזן את הכביסה בתוף.
המכונה מעלה ומורידה את מהירות הסחיטה, עד שהכביסה "מסתדרת נכון".
אמה מה? אם יש רק פריט אחד, יתכן שהמכונה בכלל תיעצר ולא תמשיך את הסחיטה האלימה.
אבל כשם שיש איזונים שכאלה, כך גם המשקולת יכולה להתאזן בעזרת חלוקה נכונה בתוף.

למעלה