שאלה על מכונת פסטה

ylv2

New member
שאלה על מכונת פסטה

האם אתם משתמשים במכונת פסטה, ואם כן איזו? אני חושבת לקנות לבעלי מתנה, אך אני חוששת שבסוף המכונה תמצא את מקומה בארון ללא שימוש.
 

judi1

New member
זה כל כך כל כך אישי...

..שאי אפשר להציע.. מה שהייתי מציעה זה לתת לו לנסות אותה בהשאלה ממישהו.. לראות איך הוא מתלהב מזה..כמה הוא מוכן להשקיע בנושא..ואז להגיע לכלל החלטה.. אלא אם כן את רוצה הפתעה ואז זה לא הולך..
 

ylv2

New member
תודה על כל התגובות

הבעיה שאני רוצה להפתיע אותו. כל פעם שאנחנו הולכים לחנות כלים הוא נעצר ליד מכונות הפסטה. ואני זו שתמיד טוענת שאין לנו צורך במכונה. אני יודעת שאם יהיה לו הוא ישתמש במכונה. אני לא מבינה במכונות האלו בכלל, למה כדאי לשים לב, איזה אביזרים מומלצים? האם יש דגם ספציפי מומלץ למכונת פסטה? אשמח לשמוע את דעתכם
 

דמיתר

New member
לו היו שואלים אותי הייתי דוחה את

ההצעה לקבל מכשיר כזה. אחרי כמה נסיונות, הגעתי למסקנה שהכנת פסטה ביתית לא משדרגת את איכות הפסטה כדי שאטרח כלכך. הפסטות המצויות בשווקים - באיכות מצויינת לטעמי. לכן, המכשיר נמצא בבויידם ומורד משם רק בעת שמכינים רביולי... מה כן? נניח שבן זוגך אוהב קפה טוב - זה הזמן לפנק אותו במקינטה, במכונת אספרסו רצינית, במטחנת קפה או גם בקולה ביתי. הכל לפי האירוע והכיס... מה כן? ספר הפסטה הגדול, למשל... עוד המלצת "לא" אחת - לא לאופה לחם אוטומטי.
 

ניצנית16

New member
שטויות

מיליוני איטלקים מכינים פסטה בבית. אים טעם פסטת ביצים טרייה כפסטה קנויה
 
המשפחה האיטלקית שלי

די מורחבת - כנראה שלא נמצאים בין המיליונים שספרת... כולם קונים פסטה יבשה וצורכים אותה בכמויות בלתי מציאותיות (בעיני, על כל פנים). ועוד משהו - לא הייתי מכנה את דברייך או דברי אחרים כשטויות.
 

ניצי18

New member
../images/Emo78.gifבענין הפסטה הטריה

גרתי באיטליה שנים רבות. למיטב ידיעתי, ולפי מה שראיתי, האיטלקים כמעט ואינם מכינים פסטה טריה בבית. פשוט אין להם צורך בכך. יש להם חנויות מיוחדות הנקראות pasta fresca (פסטה טרייה). החנויות האלו שפעם ניתן היה למצוא בכל כמה רחובות במרכזי הערים, גם הן, הולכות ונעלמות לאט לאט. בירכתי הערים באיטליה נפתחו בשנים האחרונות מרכזי קניות ענקיים, בסגנון האמריקאי. כל חנות כזו היא עיר בזעיר אנפין. בכל חנות כזו יש גם חנות פנימית לפסטה טריה, על כל סוגיה, צורותיה, המליות השונות וכד'. באותן סופרים ענקיים, קיימות מחלקות ענקיות של פסטה טריה מצוננת, הנמכרת באריזות שקופות מצוננות, וגם הן זוכות לפופולריות רבה, מה שלא היה לפני שנים לא רבות. בנוסף, קיימות גם חנויות הנקראו רוֹסטיצֶ'רִיָה, שהיא חנות שבה ניתן לקנות אוכל מוכן שהוכן באותו היום לארוחה חמה של אותו היום. מדובר בחנות שקונה (או לעיתים מכינה) את האוכל מהמצרכים הטובים ביותר ופשוט מבשלת אותו עבורך, גם בהזמנה של רגע, מחכים רגע ומקבלים ארוז, לאכול בבית. גם המוסד הזה עבר אחר כבוד למרכזי הקניות לתוך הסופרים הענקיים, והוא מופיע בצורתו הקלאסית, וגם בצורה המצוננת על המדפים במקררים. שניהם זוכים להצלחה. האיכות של המוצרים בכל תחום, על המדף במקרר, בחנות המיוחדת וכד' היא מופלאה, ללא רמאויות וללא קיצורי דרך. אחרת האיטלקי לא יחזור ויקנה את אותה התוצרת או באותו המקום. אחת הסוגיות הכבדות ביותר באיטליה היא, איזו פסטה נאכל לצהרים. הרבה שיקולים וכובד ראש ניתנים לסוגייה זו. כל זאת נאמר כאן כדי להסביר שלאיטלקי ממש אין צורך לעמוד ולהכין פסטה בבית. אלו שיש להם מכונה, עושים זאת לשם השעשוע, הקטע שבענין, כהובי, כתעסוקה או התעסקות עם חברים, או כדי להראות משהו מיוחד. לא כחלק מהבישול היומיומי.
 
רוצה להוסיף

שאפשר להכין המכונת פסטה לא רק רביולי אלא בצק לוון טון ודומיו. אני מתלבטת אם לקנות מכונת פסטה רק לזה כי אני מרוצה מהפסטות שאני קונה בסופר לרוב. לגבי הספר של בת' איילון, אני מצטרפת לממליצים. גם לי יש אותו והכנתי ממנו כמה מתכונים ומעיקר אלתרתי והוספתי פרי מוחי הקודח על המתכונים שלה. ולגבי אופה הלחם? אפיתי בו פעמיים ויצא על הפנים. כנראה שאין לי מתכון מנצח. ואם הוא היה יותר גבוה הייתי הופכת אותו לקולב. אם למישהו יש מתכון שמתאים, אשמח לקבלו כדי לתת לו עוד צ'אנס. פא"ב.
 

asafyigal

New member
מסכים מאד ../images/Emo45.gif

מכשיר נחמד להכנת רבילי אבל למרבה הצער הכנת פסטה טובה דורשת כלי עבודה שלא קיימים במטבחים ביתיים וקשה להתחרות עם פסטה קנויה (כמובן מאיכות טובה). מסכים גם לגבי חוסר ההמלצה של אופה הלחם, מה כן מכונת גלידה.
 

asafyigal

New member
תפשת אותי לא מוכן ../images/Emo13.gif

אני בדיוק במסע בירורי למכונת גלידה. בארץ היתה לנו מכונה של דה-לונגי (כזו ששמים את המיכל בפריזר) והיא סבלה מהבעיות הבאות: (1) המיכת תפס מקום חשוב בפריזר (2) היא עשתה רעש (3) המנוע שלה היה חלש מדי מה שמשפיע על כמות האויר שמוכנס לגלידה ומשפיע על המרקם של הגלידה - המכונה היתה נתקעת בדיוק בשלב שהגלידה קפאה ואפשר היה לכניס עוד אויר לתערובת (4) אפשר לעשות רק גלידה אחד בכל פעם. בקיצור, אני מחפש מכונה שגם מקפיאה ולא עולה כמה אלפי דולרים. ונראה לי שמצאתי מכונה כזו. מבטיח דיווח אחרי הניסיון הראשון.
 

judi1

New member
כדי שהמכונה תהיה שווה ..

חובה שיהיה לה מנוע עצמאי.
 
למעלה