שאלה על מכנסי שבת לילד בן שבע

דניעל

New member
שאלה על מכנסי שבת לילד בן שבע

בסוף תגיע השאלה. קודם הקדמה. הבן שלי החליט אתמול שהוא לא מרגיש טוב והבריז מבי"ס (כתה א'... הגענו מהר מדי למצב הזה...) החלטתי שאין מצב שהוא לא לומד כלום כל היום והצעתי ללמד אותו לתפור במכונה. הוא אהב את הרעיון. בשלב ראשון, הראיתי לו איך משחילים חוט, איך מסמנים בסיכות, הסברתי לו על חוט מכליב ונתתי לו להתאמן בתפירת תכים ישרים במכונה על בד טיוטה (איך ההגדרה? בד טיוטה... כמו נייר טיוטה...) אחר כך לקחתי מכנסיים ישנים שלי והפכנו אותם ביחד לכיסוי למכונת תפירה. כבר מזמן הייתי צריכה כיסוי כזה. בעצם, היה שם רק תפר אחד, שמחבר את הבטן לגב. בינתיים השוליים בלי גימור. הוא תפר את התפר הזה לבד ואני מאוד גאה בו! הוא שלט יפה מאוד ברגלית ובקצב התפירה והחזיק יפה את הבד. (בסוגריים אספר שהסיטואציה אפילו קצת ריגשה אותי, כי הסבא של בעלי ניצל בזכות העובדה שידע לתפור. הוא הגיע למחנה עבודה וביקשו אנשים שיודעים לתפור. הוא מיד הרים יד, כיוון שהיה חייט. בחנו את כל האנשים שטענו שהם יודעים לתפור וכל מי שלא היה טוב מספיק נרצח עוד באותו היום. הסבא ניצל. דרך אגב, התפקיד שלו במחנה היה לתפור שמלות לנשות הקצינים הנאצים. אין ספק שהיה זה הכרחי למאמץ המלחמתי הגרמני.
) נחזור לענייננו. היום בבוקר, כשהוא קם, שאלתי אותו אם הוא היה רוצה לתפור עוד משהו, מורכב יותר, והוא ביקש לתפור לעצמו מכנסי שבת. הרעיון מוצא חן בעיני. בכל מקרה הוא לא יעשה הכל לבד. אתן לו לנסות רק פעולות פשוטות והפיכות... יש לי בורדה של בגדי ילדים, אביב-קיץ 2002. יהיה אסון אם אוציא משם גיזרה בשבילו? אני לא יודעת מה מודרני היום. לא רוצה שהוא יראה יורם... אני מצרפת תמונה שצילמתי משם. אם אחליף את הבד במשהו חגיגי יותר ואסיים במכפלת ולא במראה הקרוע - מה אתם אומרים? נראה לי שהולכים היום יותר רחב (גם יהיה לו יותר נח אם יהיה רחב יותר). לקנות בורדה חדשה? אני לא תופרת הרבה... (האם בורדה זולה יותר בלונדון? בעלי במקרה שם עכשיו. לבקש ממנו שיקנה? יצא כבר אביב-קיץ לילדים? איפה אני רואה תמונות משם? אני זוכרת שהיה להם אתר)

דניעל

New member
זה מה שתפרתי לו מהבורדה זאת

הוא היה אז בן שנה וחצי. קודם התמונה מהבורדה (את התמונה הזאת הורדתי מהאתר שלהם לפני כמה שנים. לפי דעתי היא כבר לא באתר).

דניעל

New member
מצאתי את האתר של בורדה... תעזרו לי בבקשה...

אני לא בטוחה שאני מבינה מה אני רואה. אני מבינה שזאת החוברת החדשה של אביב-קיץ, בגדי ילדים 2008? קצת מבאס אותי שרוב הגיזרות לבנות ולי יש שני בנים... מצאה חן בעיני הגיזרה הזאת (באמת רחבה יותר. מתברר שאני לא יכולה לתפור לו מכנסיים צרות מאופנת 2002...) אם אני מבינה נכון - אפשר לקנות גיזרה בודדת ב- 4.95 ליש"ט??? זה לא יקר קצת? במחיר הזה אני כבר קונה מכנסיים... על החוברת שאצלי בבית כתוב שכל החוברת עלתה 4.50 ליש"ט... חשבתי לקנות רק את הגיזרה הזאת, כי כמעט אין סיכוי שאתפור עוד משהו מהחוברת, אבל - נראה לי שעדיף כבר לקנות את כל החוברת, לא? לשלוח את בעלי לחנות העיתונים הקרובה? עכשיו, תשמרו את זה ממש ממש בסוד בבקשה... איפה אני מוצאת את הגזרות האלה? זאת החוברת עם האישה בבגדים כחולים על הכריכה? של איזה חודש היא? לא הצלחתי להבין איך נקראת החוברת הזאת, כלומר - אם אני שולחת את בעלי לקנות אותה, איך אני מגדירה אותה כדי שיקנה בדיוק את החוברת הנכונה? תודה למי שהצליחה לקרוא הכל, גם אם אין לה תשובה...

דניעל

New member
עוד שאלה - בדים בבני-ברק

זאת העיר שהכי נח לי להגיע אליה ואני יודעת שיש שם המון חנויות בדים. יש מומלצות? (מבחינת מחיר ומבחר).

הרמיiני

New member
שמעתי שיש ב..

בבן זכאי איזשהי חנות של בדים.. אין לי שמץ, מעולם לא בקרתי שם, אבל יודעת שיש בר' עקיבא. ליד אופטיקה הלפרין בסמוך לחנות בגדים של שרה פרנל.. יש אחלה שם חנות בדים, יקרים אבל איכותיים ומבחר מהמם

דניעל

New member
ר' עקיבא עמוס בחנויות בדים

קניתי כבר בכמה מהן. רציתי לדעת אם למישהי יש נסיון קבוע בחנות מסויימת וממליצה במיוחד. אולי אצליח להזכר איפה קניתי את הבדים מהם תפרתי את הבגדים שרואים בתמונה. הבדים היו מצויינים - שני הבנים שלי כבר לבשו אותם ולא התבלו בכלל. נראים כמו חדשים.

lirola

New member
הי

אני לא חושבת שהוא ייראה יורם בכלל. אם את רוצה להרחיב את המכנס למטה את יכולה להוסיף בכל צד של הגיזרה 2-3 סנטימטר בהתאמה בשני הצדדים וכמובן גם בקדמי וגם באחורי, ללא צורך בגיזרה חדשה. דבר שני המכנס מקסים על הבן שלך . דבר שלישי הבורדה לא זולה יותר בלונדון, רק כמה שקלים פחות וזה לא משתלם. כדאי מאוד להשתמש בגיזרה שיש לך ולשנות בהתאם לצורך. אם את רוצה שכל המכנס יהיה רחב, כבר מלמעל את יכולה להוסיף עוד סנטימטר בקווי הצד ובתפר הפנימי של המכנס, ואם צריך אז תצרי במותן. בהצלחה

דניעל

New member
ואו באמת? תודה. זה נשמע שינוי פשוט.

מה לגבי החוברת עם האישה בכחול על הכריכה? כוונתי לזו שהם קוראים לה: The season 2008 מישהו מצליח להבין אם זו חוברת נפרדת? זה לא הירחון הקבוע שלהם, נכון? זה משהו שאפשר לקנות? לפי כמות הגזרות זה נראה ממש כמו ספר. אולי זה פשוט אוסף מכל השנה מכל החוברות שלהם ואפשר להזמין רק גזרות בודדות? דרך אגב, אני תפרתי לו גם את המכנסיים השחורים וגם את החולצה הצהובה. את שני החלקים לובש גם הילד מהבורדה (בירוק) וגם הבן שלי. דווקא המכנסיים קצת איכזבו אותי. לא היו רחבים מספיק במותן. הייתי מצפה שלתינוקות יהיה אפשר למתוח יותר את הגומי במותן.

lirola

New member
לי נראה שכדאי לצאת מגיזרה בסיסית

ולערוך בה את השינויים שאת רוצה. יותר נוח מאשר להכין גיזרה חדשה בכל פעם ולתהות אם היא תתאים או לא. ככה תלמדי להכיר את הגיזרה ותוכלי לעשות בכל פעם את השינויים הדרושים לך. זה לא תמיד מתאים כמובן אבל למכנסי ילדים זו נראית לי גישה לא רעה. לגבי מה ששאלת על החוברת אין לי תשובה.

הרמיiני

New member
דניעל,

תני לי בבקשה חנות בדים בר' עקיבא.. משהו טוב אבל.. אם אפשר מקום מדוייק כדי שלא אחפש הרבה. תודה לך.

דניעל

New member
הבעיה היא שאני לא זוכרת...

אני פשוט נוסעת לאט לאורך הרחוב, עד שאני נתקלת בחנות, פונה מיד לרחוב צדדי ומחפשת חניה, וחוזרת אל החנות... אני חושבת שהחנות שבה קניתי את הבד הצהוב המשובץ והשחור שבתמונה הייתה טובה (לא יודעת לגבי מחירים, אבל איכות ומבחר). אולי בשבוע הבא אחפש אותה ואז אתן לך את הפרטים המדוייקים. את הבדים ההם קניתי לפני חמש שנים... מאז קניתי רק דיולן-כותנה חלק לוילונות של חדרי ילדים...

למעלה