שאלה על מכשיר אל פסק

amidek

New member
שאלה על מכשיר אל פסק

אני מעוניין לקנות מכשיר שיגן על המחשב שלי מפני בעיות ברשת החשמל. כבר קרה לי פעמיים שהיה רעש של פיצוץ במחשב ויצא עשן. לא צריך להוסיף שהכל הלך- בשני המקרים נאמר לי שזה בגלל בעיות בחשמל וזה יכול לפגוע גם במודם. אני צריך רק להגן מפני נזק בחשמל, לא משהו שיספק לי עוד זמן עבודה, הדברים לא כאלו חשובים. איזה מכשיר מומלץ? האם אל פסק בהספק של 500VA שמחירו כ-400 ש' או מכשירים יותר פשוטים וזולים שתפקידם רק למנוע מכות מברקים ? התייעצתי גם בפורום אחר בנושא אך לא ברור לי איזה מכשיר אני צריך לקנות כדי להגן הפעם על המחשב החדש. תודה על העזרה, אמיר.

מאגר

New member
ישנם סוגים שונים

ישנם סוגים שונים של מכשירים להגנה בפני מקרים שקרו לך עם המחשב והחשמל אכן אחד הדברים הממומלצים למחשבים הוא באמת מכשיר העל פסק אבל:יש לראות שלמחשיר הזה יש לפחות שתיים או שלוש יציאות מתח מיוצבות ומוגנות ללא קשר ליציאת המתח המוגנת ע"י הקבלים של האל פסק ורצוי לקחת אל פסק בהספק של בין 500AV לבין 570AV. ישנם גם רבי שעים עם הגנה בפני ברקים ספייקים ותחלואות דומות שמחירו כ 350 ש"ח ויש לו בין 4 ל-5 יציאות מוגנותץ אבל לדעתי עדיף אל פסק UPS מאחר ומחירו לא הרבה יותר יקר מזה והוא גם מספק זמן עבודה בחוסר מתח או שיש לו תוכנה הכבה שת המחשב לאחר גיבוי של מה שנימצא על שולחן העבודה

wil

New member
מה משנה מס' היציאות?

אין בעיה לחבר מפצל לאחת היציאות ושלום על ישראל... מה שיותר משמעותי כמובן זה ההספק, שים לב שבד"כ מכשיר בעל הספק גבוה יותר ייתן זמן גיבוי ארוך יותר, לעומס זהה.

למעלה