שאלה על ממד

• פותח הנושא STN1
  • פורסם בתאריך

STN1

New member
שאלה על ממד

שלום לחברי הפורום, אני לקראת בניה ושמעתי שלא כדאי שממד ישמש כחדר שינה לילדים האם הדבר נכון? אם מישהו יודע דבר על כך אשמח לקבל מידע, תודדדדה

בינא

Member
ממ"ד יכול לשמש חדר ילדים לכל דבר ועניין...

כמו שהוא יכול לשמש ח"ש להורים. כל הסיפורים על ממ"דים ומה שהם עושים הם סיפורים בלבד, חסרי עובדות כלשהן ואל תהססו לתכנן אותו כחדר ילדים, בעיקר אם אתם תושבי קו עימות או לא רחוק מזה. בקרות המקרה של לוחמה כלשהי, עדיף שהמשפחה תרוץ לחדר הילדים כשהילדים כבר נמצאים שם ולא לסחוב אותם לממ"ד. כל הבניה בישובי קו העימות לאורך השנים היא רק ממ"ד (בטון מזויין בברזל) ויצאו מזה דורות רבים של ילדים בריאים לחלוטין. כיום, בגלל שהגדילו את החובה לבנות הממ"ד בגודל של 9 מ"ר נטו לפחות, עוד יותר משתלם שיהיה זה חדר ילדים. מותר להוסיף כנף דלת עץ למשקוף של דלת הממ"ד, כך שדלת הממ"ד תמיד פתוחה , פרט למקרי חירום ומשתמשים בדלת לבודה לחיי היום-יום.

avi5199

New member
../images/Emo45.gif זה נכון מאד.

כל הנושא של קרינה וראדון הוא מידתי! זה לא שחור ולבן, כמות הראדון והקרינה בצמנט של ממדים ממש זניחה . יש קרינה וראדון מהרבה חומרי בניה כמו גרנית בזלת פומיס ואנשים גרים בבתים כאלה שנים רבות. יש אפילו מחקרים שהוכיחו שחשיפה למנות קטנות של קרינה, ע"י מגורים בבתים שעשויים מגרנית או בזלת (באירופה יש הרבה בתים כאלה) דווקא מקטין את הסיכון לחלות בסרטן ! (יש לזה הסבר מדעי ארוך ומיגע). אגב, אני הוספתי דלת עץ לממד בלי לדעת שזה מותר...אז חיכיתי לקבל טופס 4 ורק אז הזמנתי את הנגר...ורק אחר כך אמרו לי שזה תיקני
דבר נוסף שאפשר ורצוי להוסיף זה תריס אלומיניום בין החלון ללוחות הברזל, אני הוספתי גם רשת גלילה נגד יתושים.

בתקופת מלחמת הקאסמים

באיזור הדרום, גם מי שלא השתמש בממד כחדר ילדים הפך אותו לכזה זה החדר הכי בטוח בבית, החדר הכי יקר בבית... וגם החדר הכי שקט בבית

א אוהל

New member
האזהרות מתייחסות לגז הראדון

אשר נמצא בכמות גדולה יותר בבטון ממנו עשוי הממ"ד מאשר בקירות רגילים. מדובר בגז טבעי רדיואקטיבי שנמצא גם בקרקע (בריכוזים משתנים, תלוי באזור). הפתרון לכך הוא הקפדה על איוורור של הממ"ד - להשאיר חלון פתוח. עוד על גז הראדון באתר של המשרד להגנת הסביבה

ohad1981

New member
חידוד הנקודה

גז הראדון לא נמצא בבטון של ההמ"ד מה שכן הבטון מוליך את הגז ראדון הרבה יותר טוב לכן צריך לבדוק באיזה איזור בארץ אתם בונים יש מקומות כמו כרמיאל ואיזור השפלה עם כמויות גז ראדון גדולות ויש מקומות כמו חדרה למשל ללא גזראדון כמעט במקומות שאין בהם גז ראדון אין בעיה שממ"ד ישמש כחדר שינה -אבל צריך לשים לב על בידוד טוב של הבטון מבחוץ -כדי למנוע גשרי קור. וכמובן שהממ"ד יהיה מאוורר.

avi5199

New member
../images/Emo243.gif יש לך טעות

ואני מבין מאיפה נובעת הטעות שלך. יש מקומות בהם יש קרקע שמכילה יסודות וולקניים ושם נפלט גז ראדון מהקרקע ואז הגז חודר דרך הרצפה לתוך המבנה , ובמקרה זה איטום של המבנה או הרחקת הרצפה מהקרקע (בניה על עמודים) פותרת את הבעיה. אבל כשמדברים על גאז ראדון בממדים, מדובר על גז הראדון שנוצר מאפר ווקלני שנמצא בתוך הצמנט עצמו. גז הראדון הזה נוצר כתוצאה מהתפרקות רדיו אקטיבית של איזוטופים רדיו אקטיבים שיש באפר וולקני שנמצא בכמויות קטנות בתוך הצמנט. גז ראדון בכמויות קטנות נפלט מחמרי בניה שונים ובמיוחד כאלה שבאים ממקור געשי ומסלעי יסוד (בזלת, גרנית, טוף, פומיס וגבס ממקור וולקני). אולם הכמויות שנוצרות בתוך ממד הן בדרך כלל זניחות ולא מזיקות. לעומת זאת הכמויות שנפטות מבלוק פומיס הרבה יותר גבוהות ויכולות להגיע לרמות שמסכנות את הבריאות. גז הראדון נפלט בכמויות מאד קטנות ולאורך זמן רב ועלול להצטבר במקומות לא מאווררים. הפתרון אוורור של הבית תמיד עוזר.

ohad1981

New member
מסכים ומוסיף

כל בלוק פולט גז ראדון ברמות שונות בטון שלא מאוורר באמת מגיע למצב סיכון אבל שבונים ממ"ד באיזור כרמיאל למשל גם האוורור לא יעזור מספיק בגלל הכמויות הגדולות שנמצאות באדמה -ובטון מוליך את הגז באופן טוב

בינא

Member
גז רדון כבד מהאוויר ולכן מסוכן רק בתת הקרקע

לא בממ"ד ולא במבנה כלשהו על-קרקעי. הסיכון הוא ביכולת של הגז הזה להתרכז במקום אחד בחלקים נמוכים שאינם מאווררים בגלל היותו חסר ריח/צבע. עד היום נמצאו ריכוזים של גז זה בהיקף מסוכן רק במרתפים וממ"דים תת-קרקעיים. כמויות הגז שנפלט מבטון ממ"ד הן כה קטנות עד שלא ניתן למדוד אותן בממ"ד רגיל גם אם הוא לא מאוורר במשך זמן רב שלא לדבר על ממ"ד שבו גרים. בכל מקרה, שימוש בממ"ד כחדר ילדים רק מצדיק את בנייתו ומהווה ערובה לשימוש בו גם בתקופות חירום, כפי שיועד. מבחינה סטטיסטית - הרבה יותר מסוכן לצאת לרחוב מאשר לישון בממ"ד

ממד

שלום לגבי שאלתך בטון פולט קרינה לאורך חייו אין אני לא מקיר מחקרים על סכנות לילדים בחדרי בטון אבל גם אנחנו יודעים שניידים פולטים קרינה וגם שם אין עדין מחקר שמוכיך נזק יש אפשרות שממד היה חדר ארונות או חדר עבודה עדיף השמח לעזור בהמשך

למעלה