שאלה על ממתיק - "ליצוף",,,

שרון 4950

New member
שאלה על ממתיק - "ליצוף",,,

בבית -טבע ,המליצו לי על תחליף דבש בשם "ליצוף" ,
אמרו שזה מתאים לשימוש, גם לאנשים עם בעיות סוכרת .
אשמח לקבל תגובות ממי שמכיר את המוצר,ויכול לספר אם אכן זה נכון ?

תודה מראש
שרון.
 

שרון 4950

New member
קיבלתי גם מתכון לעוגיות עם ליצוף,,

והשאלה שלי :
האם לפי המצרכים זה מתאים לסוכרתיים ?
&nbsp
המתכון לעוגיות:
המצרכים:
כוס שמן קנולה.
1/2 כוס ליצוף בטעם לימוני.
1/3 כוס תחליף סוכר .
1/2 2 כוסות קוואקר- במרקם עבה.(לא דק).
כוס קמח -כוסמין מלא.
כוס קמח -חיטה מלאה.
2 ביצים
כוס בוטנים גרוסים- לא קלויים .
כוס חמוציות .
2 כפות משקה שקדים .
1/2 כפית קינמון
 

שרון 4950

New member
תודה לך הנרי,אבל חשוב לי לקבל מידע ממישהו שמשתמש במוצר,,

מבחינת מידע על הערך גליקמי שיש במוצר,
ועל השפעתו על רמות הסוכר של סוכרתיים.
 

tulkin

New member
הסתכלת על הערכים התזונתיים שלו?

אחרי שתעשי זאת, חזרי אלינו עם פרטים. כל התורה כולה נמצאת בערכים התזונתיים האלה.
 

שרון 4950

New member
זה מה שמופיע בפרוספקט ,,

ליצוף – ממתיק טבעי , עשיר ב- EGCG הידוע על פי מחקרים כאנטי אוקסידנט חזק,
החיוני להגברת קצב חילוף החומרים ולאיזון הבריאות.
&nbsp
לליצוף אינדקס גליקמי נמוך מאוד (16) ושילוב צמחים ייחודי.
מכיל: פרוקטוז, סיבי FOS, לימון וצוף צמחים: תה ירוק, שן הארי, עלי זית, סמבוק, שוש קירח. מכיל פוליפנולים רבים, סיבים חיוניים, רכיבים אנטי אוקסידנטים רבים ועוד, החשובים לבקרה על המשקל, על הסוכר בדם ועל הבריאות.
 

tulkin

New member
נסיון בדקונסטרוקציה

ממתיק טבעי - גם סוכר הוא ממתיק טבעי, כלומר זה סופרלטיב חסר משמעות.
לגבי הEGCG - זה מה שוויקיפדיה מספרת עליו:
EGCG has been the subject of a number of basic research studies investigating its potential use as a therapeutic for a broad range of disorders.[6] As of January 2015, however, these effects remain unsubstantiated in humans and there are no approved health claims for EGCG in the United States or Europe. The US Food and Drug Administration has issued warning letters against marketers of products claiming that EGCG provides anti-disease effects or overall health benefits.[7]
&nbsp
חיפוש זריז של מחקרים בגוגל סקולר תומך בגרסת וויקיפדיה, ולא בטענת המפרסם כאילו יש מחקרים המראים שהוא אנטיאוקסידנט חיוני בעל השלכות בריאותיות כלשהן.
&nbsp
לגבי אינדקס גליקמי - זהו מדד חסר ערך שכן האינדקס הגליקמי של כל מזון מושפע מהמרכיבים הנוספים שנצרכים איתו. מה גם שלאור אמינות הפרסום עד עכשיו, מן הסתם גם המספר הזה מצוץ מן האצבע. ויותר מכך - כדאי לדעת איך אינדקס גליקמי נמדד: לוקחים קבוצה קטנה של אנשים בריאים מודדים הם סוכר לפני, נותנים להם לאכול, ואז מודדים סוכר אחרי. שום בקרה, שום ולידציה סטטיסטית. ובוודאי שאי אפשר להסיק מזה איך חולי סוכרת יגיבו - שזה כמובן אחרת לגמרי.
&nbsp
"מכיל פרוקטוז" - אהה.... אוקיי, קיוו שעם כל הדברים עד עכשיו לא נשים לב... אם כבר פרוקטוז אז עדיף מהמקור. ובכל מקרה, פרוקטוז הוא לא בדיוק משאת נפשו של הסוכרתי.
&nbsp
בקיצור - שטויות במיץ. את רוצה - תאכלי. אבל אל תשלי את עצמך שמדובר במשהו בריא במיוחד שטוב לסוכרתיים.
&nbsp
 

tulkin

New member
ואחרי הפוסטמודרניזם הפרשני - קצת פוזיטיביזם:

המוצר הזה, כמה פחמימות ל100גרם יש לו?
&nbsp
זה כל מה שחשוב.
אני חוזר.
ז ה כ ל מ ה ש ח ש ו ב ! ! !
&nbsp
 

אבו זקן

New member
רשימת הרכיבים

מתחילה ב"פרוקטוז", וזה מספיק כדי לדעת שמדובר בסוכר מכל אספקט מעשי. המלצות של מוכרים בחנויות טבע (טוב, המלצות של מוכרים בכלל) שוות פחות אפליו מהמלצות אנונימיות באינטרנט


(אגב, אני לא מסכים עם טולקין לגבי חוסר החשיבות המוחלט של האינדכס הגליקמי, אבל כן מסכים איתו שיש סיכוי סביר שהערך שננקב שם אינו מבוסס על מדידה אמינה)
 
לפי הרכיבים והסגולות, עוד בלוף לחיי נצח...

מבחינת פחמימות, משהו בין סוכר לדבש.. ממש לא חשוב.
 

ladybug4NLP

Active member
דברתי בזמנו עם טבעוני והם אמרו לי שלמרות הערף הקלורי הגבוה

(שחייב להיות מפורט) הרי שהרוב לא נספג בגוף ועל כן מתאים לסטכרתיים.

מבחינת הטעם - זה מאד טעים אפילו בכמויות קטנות
 
למעלה