שאלה על מנגל

  • פותח הנושא maec
  • פורסם בתאריך

maec

New member
שאלה על מנגל

שלום מה פירוש המילה מנגל ומה מקורה? תודה לעונים
 

קישלורן

New member
השאלה מאוד מעניינת ../images/Emo26.gif

האם התשובה רצינית או המצאה. אם התשובה הומצאה אז היא מאוד מעניינת ומקורית
אבל באמת הייתי רוצה גם אני לדעת את התשובה
 

מוגג

New member
אולי מ-ערבית

לא בטוח בתשובה כדאי להמשיך לברר: נגל - נישא. מכאן גם נגלה. מנגל- מכשיר נישא.
 

גנגי

New member
הכיוון נכון, אבל

השורש הוא נ.ק.ל. (ולא נ.ג.ל.) - שמשמעו להעביר (ממקום למקום). המשקל אומר שלפנינו מכשיר נישא (לחימום ולבישול), כזה שאפשר להעבירו ממקום למקום. ההתגלגלות של ה-ק, ל-ג, מוכרת מאוד בפונטיקה הערבית הבדואית, שמשם הגיע אלינו המנגל (ולא פלא - קשור לנדודים). אם תרצו אתן בהזדמנות עוד דוגמות כאלה של גלגולים לשוניים, וגם אין זו אגדה. נו, טוב, אחד שעולה לי עכשיו לראש הוא הקפה (בעצם הוא עלה לי כי אני שותה עכשיו קפה שחור). בערבית קלאסית הוא ב-ק, בערבית פלסטינאית הוא ב-א' (בגלל הנחציות של ה-ק, ושוב - אני מוכנה להרחיב על עניינים פונטיים במפגש) ובערבית בדווית הוא ב-ג'. "גהוה", יענו (אני מקווה שברור שהוא נכתב ב-ק, ורק נהגה אחרת בכל פעם. בדיוק כמו המנגל). ואגב, אם כבר התחלתי, זה לא קורה רק בערבית. אותו שינוי פונטי - מאותן סיבות בדיוק, קיים בלשונות אחרות, לא שמיות כלל. ועל כך - בפעם אחרת.
 

עִידן

New member
רק שתדעי, ג', ../images/Emo48.gif

שאמא שלי הכינה היום עוגיות ג'ינג'ר.
 

גנגי

New member
אני שמחה

שידעת למצוא הודעה מתאימה לשרשר אליה את העוגיות.
 

giba70

New member
אין לי מחשב נישא, אבל מוגג

אמר שמנגל זה מכשיר נישא. תשובה משעממת, אני יודע.... טוב, ננסה שוב: לא, אני לא ממרק את המחשב הנישא שלו עם בצל, אבל אני משחיל את הבצל וגם עגבניות ו"שאר ירקות" בכבלים שלו לצד נתחי הקבב והפרגיות. אגב, הכי טוב לצלות off במחשב
 

גרי רשף

New member
מן(גל) הוא?

משיצאו בני ישראל ממצרים בפסח, נעשה להם נס וירד מן מהשמים: בחול המועד, במימונה, ביום העצמאות, ובל"ג בעומר; עם עמוד עשן ביום ועמוד של אש בליל. אף אנו עם בוא האביב זובחים עולות ושלמים, שפודים וקבבים.
 
למעלה