כן, עשרות פעמים
לא נעים שמגישים מנה שצריך כל הזמן לחייט אותה למידותי...
אז הנה הבקשות שלא קבלו מענה, לפחות לא בהגשה ה-1 אחרי ההזמנה:
1. אקסטרה רוטב.
2. יותר חריף.
3. לבשל קצת יותר את הבצל והפטריות
4. בלי מלח
אך ברמת העיקרון, זו מנה שאין קשר לשמה ולמנה המוגשת. ויש כאן בעיה מהותית!
למשל סלט וולדורף, שבמקורו מוגש עם דובדבן למעלה. מלון 5 כוכבים, לא יעלה על דעתו להגיש את המנה ללא הדובדבן. מבקר עשוי לפפסול אותם מכוכב חמישי!
אבל בישראל, כמו בישראל, רוטב אלפרדו יכול לבוא עם פטריות, בקר סצואן יכול להגיע ללא חריך ושום וכו'.
כאשר נותנים למנה שם, במיוחד שם קלאסי, הם חייבים להגיש את המנה כפי שמקובל בעולם. המצאה למנה אחרת תחת אותו שם, זו הטעיה של הצרכן.
האם ידעת שהתפריט, הוא למעשה הסכם בין הסועד למסעדה. בהזמנת מנה: בקר סצ'ואן, אתה מוכן לשלם 62 ש"ח. וגם יחיבו אותך בסכום בסיום הארוחה. מה לגבי צד המסעדה? הם לא הגישו בשר סצ'ואן...
אני יודע שלישראלי קשה מאוד להבין.