שאלה על מסלול הראיה

עבכ

New member
שאלה על מסלול הראיה

בעמ' ששלמה נתן לנו בספר של פזיולוגית כתוב שהמידע החזותי מגיע רובו מעצב השמיעה אל התלמוס ומשם לקורטקס הויזואלי, חלקו הקטן מגיע לMIDBRAIN ומשם לקורטקס הויזואלי אבל, בתשובה שנמצאת במייל המחלקתי של שלמה יהודה כתוב- 'המידע החזותי מגיע לאזור הראיה הראשוני הנתיב הראיה ולא מהתלמוס.' אם אנחנו מבינים נכון- נתיב הראיה מגיע לקורטקס ישירות מבלי לעבור בתלמוס. יש למשהו רעיון איך ליישב את הסתירה? אבשלום וערן

opelpopel

New member
יש לי רעיון

פשוט לזכור במדובר ב-lateral geniculate nucleus, כפי שמצוין בעמ' 297, ולכתוב את זה (כולל הפנייה) - נגד זה שלמה לא יוכל לעשות כלום

עבכ

New member
....

נראה לי הגיוני. למרות שבעמ' 299 כתוב בפרוש : ...lateral geniculate nucleus, wiche is the visual part of the thalamus' יום טוב

opelpopel

New member
נכון, לזה התכוונתי

פשוט שלא חייבים לכתוב במבחן מפורשות שזה שייך לתלמוס אגב, לפי התרשים בעמ' 297 כתוב הפועל "terminate" בהקשר של הגרעין הויזואלי שבתלמוס, ואני לא ממש בטוח למה הכוונה

avshalom84

New member
המשך

הכוונה לפי-דעתי 'מסתיים/מגיע' (כמו טרמינל אוטובוס....) אתה מתכוון להתייחס לזה שזה שחלק מגיע גם לMID BRAIN? איך היית מגדיר קורטקס? אני הגדרתי- קליפת המוח שאחראית על תהלכיים סנסורים, מוטוריים וקוג' (למידה,זיכרון,תכנון) ועוד.

opelpopel

New member

אחליט אם להתייחס ל-MID בהתאם למקום שיישאר לי בשורה ממילא מדובר רק בחלק קטן שמגיע ל-MID (שאחראי על תנועת העיניים) קורטקס הגדרתי ככה: קליפת המוח, המכילה אזורים האחראיים לתחושות ולמוטוריקה, ומהווה תחנה אחרונה לכל גירוי האמת כדאי להוסיף קוגניציה, בגלל ה-prefrontal והלוקליזציה של הזיכרונות

noyalempert

New member
משהו קטן בנוגע למשה והאופרה

הרי התלבטנו איך לאכול את ההנאה הזו. אני חושבת שאולי מדובר בכל זאת באמוציה. שמפעילה את המערכת הסימפטטית והכל, אך לא בפול ווליום, כלומר בעוצמה נמוכה (והרי ההיפותלמוס אחרי על עוצמת האמוציה). הקיצר, מצאתי בוויקיפדיה את המשפט הבא: "ניתן לתאר רגשות כגון אהבה, שנאה, אומץ, פחד, הנאה, עצב, גועל הן במונחים פיזיולוגים".... אני לא יודעת עד כמה זה מקור מהימן - אך הכניסו בנשימה אחת את הנאה כאמוציה... לא יודעת , אולי. בכל אופן לילה טוב ובהצלחה!!!

למעלה