שאלה על מס רכוש מאורחת מפעם..

שירי71

New member
שאלה על מס רכוש מאורחת מפעם..

הי, פעם קפצתי לכאן ונעזרתי בכם בכל מיני דברים אחרים, הפעם שאלה על מס רכוש. בעצם שתיים: האחת חתמנו על חוזה שבו מעוגן שבגלל השביתה במנהל נכנס לבית כשוכרים ונקנה אותו רק אחרי שיביאו את האישור מהמנהל. אבל מס רכוש כבר רוצה את הכסף, לא עוזר שהסברתי להם שאין לנו הכסף כי הבנק לא מאשר משכנתא עד שמביאים אישור זכויות מהמנהל. אומרים לי תשלמי לנו ואם יהיה ביטול עסקה הכסף יוחזר. אומרים לי שמה שקובע זה תאריך החתימה על החוזה ולא עצם הקנייה. מה אתם אומרים? פשוט אין כל כך כסף (עשרות אלפים) לשלם, חשבנו מהמשכנתא לקחת גם עבור זה... ושאלה שנייה: האם יש הנחות במס רכוש לחיילים משוחריים עד 3 שנים? מישהו אמר לנו את הז באופן לא רשמי אבל לא ידוע לי על זה כלום....

זהמאוד תלוי איך החוזה מנוסח

אם יש לכם אופציה לרכישה, ומס רכישה (לא רכוש) משתכנע שהאופציה אמיתית, כלומר יתכן ותרכשו את הבית ויתכן ולא, אש התשלום נדחה. אבל אם לא, וכנראה זה המצב כאן, אז התשלום חל לפי מועד החתימה. אתם יכולים כמובן להגיש ערר. למיטב זכרוני אתם מיוצגים. רצוי להתיעץ מאוד עם עו"ד בנושא, כאשר הוא מעיין בחוזה, ובתשובת מס רכישה. לגבי ההנחה לא זכורה לי כזו הנחה, אבל אני אבדוק לך, או מישהו יעשה זאת לפני.

שירי71

New member
לגבי ההנחה - לעו"ד ציפורה

אז ככה... גם אני לא שמעתי על דבר כזה אבל אבא של החתן אמר שזה מה שאמר לו העורך דין שלו. לי זה מוזר וקצת לא נעים לשאול את העו"ד שלנו, מה גם שמישהו בטח היה שואל אותנו לגבי זה לו זה היה קיים לא?

ציפי ג

New member
על מה את משלמת לו שכ"ט אם לא

כדי לשאול אותו? בכל מקרה חפשתי בחוק ולא מצאתי כזו הנחה. גם בדקתי ליתר בטחון באתר של משרד האוצר וגם שם לא הופיע זכר להנחה שכזו. מה שכן בחוק חיילים משוחררים ראיתי שאפשר להשתמש בפקדון לצורכי רכישת דירה.

למעלה