שאלה על מעבר תפקיד באותה היחידה

נ ו ע ה 12

New member
שאלה על מעבר תפקיד באותה היחידה

אני משרתת כרגע כגרפיקאית. לא נדרש קורס כדי להגיע לתפקיד ולמקצוע קוראים "שרטט גרפיקאי". לכל הגרפיקאים (הלא מתנדבים) בגף שלי מוגדר התפקיד הזה. עד לפני 3-4 שבועות לי אישית הוגדר מקצוע "פקידה", להבנתי זה בכלל שאני מתנדבת שלא עברה קורס, לא תופסת תקן... ולכן זה לרוב ככה. לקראת קבלת הרב"ט עברתי מבחן דרגה (כן, לרב"ט. אל תשאלו אותי למה, אבל ככה זה אצלנו... מבחן פנימי כזה, לא ברשת כלשהי של צה"ל) וקיבלתי ציון שהספיק מן הסתם בשביל הדרגה... לאט לאט הקטע של ה"פקידה", בנוסף לכך שרציתי לשרת שנתיים מלאות ולא רק 23 חודשים (כי פקידות מקבלות חודש קיצור), התחיל להפריע לי. הלכתי לשלישת היחידה והיא אמרה שהיא תנסה לראות מה היא יכולה לעשות. עבר חודש + (אולי אף יותר) ואחרי כמה בירורים ואישורים היא הצליחה והמקצוע שמוזן שלי שונה מפקידה לשרטטת גפיקאית. לאחרונה בגלל כל מיני דברים שאני לא רוצה לפתוח כאן, ולאחר שירות של כמעט שנה, עולים בי רצונות רבים לעבור לגף אחד ביחידה (2 צעדי הליכה במרחק פיזי) ולשרת ככותבת לומדה. השאלה שלי היא זה אפשרי מבחינת המקצוע או שאני אצטרך להסתבך עכשיו בביוקרטיה של פסילת מקצוע וכל זה... אני שואלת כי אמנם מוזן לי גרפיקאית, אבל בפועל אני לא תופסת תקן בגף כגרפיקאית (אם זה לא היה ככה אני לא מאמינה שהמפקד שלי סתם היה "מבזבז" תקן. וגם עובדה שאנחנו יותר גרפיקאים מהתקן).

חפרתייי אבל באמת חשוב לי לדעת
אני פשוט פחות מבינה בקטע השלישותי ולא רוצה עדיין לדבר על זה עם השלישה שלי
מבקשת את עזרתם :)

hillator

New member
תשובה

את לא חופרת..
כותבת למודה לא דורש קורס?
בכל מיקרה אם זה ליד תנסי לגשש לשאול את מפקד היחידה וכל זה.
בגדול אני לפני שנה ההיתי בתפקיד מסויים ועניין אותי תפקיד אחר.. קיצור מישהו עזב שם ונדנדתי מספיק אז העבירו אותי..

נ ו ע ה 12

New member
היי

כותבות לומדה אכן עושות קורס אבל אם אני מתנדבת אני לא מחויבת בקורס (מניסיון, יש מתנדבים בגף הזה שלא עברו קורס).

העניין הוא לא הנדנוד או האם יסכימו לי או לא. השאלה היא האם עכשיו צריך לעשות משהו טררם - פסילת מקצוע, טופס 55, תא מתנדבים וכו'... או פשוט לעבור (כמובן אחרי שיחות עם המפקדים והסכמה של מפקד היחידה). כי אם הייתי גרפיקאית למרות שמוזן לי פקידה, אני כנראה יכולה להיות כותבת לומדה למרות שמוזן לי גרפיקאית, לא? חח

hillator

New member
הכי טוב שתשאלי

את השלישה. בגדול לא ניראה לי זה בעיה אבל את יודעת מה זה בירוקרטיה בצהל

נ ו ע ה 12

New member
מעדיפה שלא לשאול אותה כרגע...

הרעיון עוד מתבשל בתוכי ואני לא לגמרי בטוחה בזה. וחוץ מחברה אחת מהיחידה אני לא רוצה שהוא יגיע בינתיים לאנשים אחרים... אני אנסה לברר את זה בדרכים אחרות אולי
תודה בכל זאת@!

למעלה