שאלה על מראה חיצוני

נינה6

New member
שאלה על מראה חיצוני

מעניין אותי לדעת, האם אסקסואלים שמחפשים קשר בוחרים עם מי להיות גם עפ"י המראה החיצוני שלו/שלה? ידוע שאצל סקסואלים זהו הפרמטר העיקרי בעצם לבחירת בן/בת זוג, ותהיתי לעצמי אם גם אסקסואלים יכולים להימשך/להידחות לאנשים ע"ס מראה חיצוני, או שאולי בגלל שבעצם כל הקטע של המשיכה המינית לא קיים אצלם, אז המראה לא ממש משנה ויותר חשוב האופי?

p019

New member
שאלה חוזרת

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1493&msgid=73635660

nobles3

New member
מראה חיצוני

הייתי ממקד את השאלה קצת - מראה חיצוני חשוב למה (איזה סוג של יחסים)? והתשובה - זה לא פרמטר חשוב אם מדובר ביחסי ידידות (נראה לי שזה גם ייחודי לאסקסואלים). אבל ביחסי אהבה (כן כן, אהבה ! רובנו מסוגלים לאהוב ורוצים אהבה) זה בהחלט קובע וברמות יותר משמעותיות מאשר לסקסואלים, כי לנו אין את המרכיב של מין, לכן יש יותר משקל לאסטטיקה.

nobles3

New member
במקום "פרמטר" אפשר להגיד "גורם חשוב

אבל המשמעות לא משתנה :)

הנקודה שלי היתה על העיקרי

נשמע פלצני אבל אני מסתכל על מה שבפנים המראה החיצוני צריך להיות בסדר אני לא צריך דוגמנית בתור חברה אני רוצה בת אדם

nobles3

New member
כן ולא (כמו שאומר שמעון פרס)

אתה צודק, אף אחד לא רוצה דוגמנית. וגם אין לה שום דבר להציע חוץ מהמראה החיצוני שלה (טוב, אולי גם אנורקסיה והפרעת אישיות נרקסיסטית). יחד עם זאת אי אפשר להתכחש שיש חשיבות מסוימת למראה החיצוני (עכשיו תנסה לדמיין את עצמך מחבק מישהי שנראת כמו אסתי המכוערת, אה). היה קיים עוד מיתוס שנופץ - שלנשים לא חשוב איך הגבר נראה, שזה גם בולשיט (מסתבר שזה חשוב לא פחות מאשר לגבר). בחזרה לאסקסואלים, אני טוען שלנו זה חשוב עוד יותר כי אין גורמי משיכה אחרים (כמו מיומנות במיטה, למשל). יכול להיות שאני טועה...

p019

New member
יופי נעלם

כמו שכבר ציינתי במקום אחר - יופי נעלם, ואני לא מתקוונת אחרי 20 שנה. אחרי חודשים כבר לא רואים איך האדם נראה באמת, זה ארבה יותר קשור לרגש. אבל אם איך לכם נושא שיחה, טוב, שעות של שתיקה לא נעלמות. אולי במפגש ראשוני זה יכול להשפיע (יופי). אבל אני לא רואה איך אני באופן כללי נפגשת (יוצאת) אם משהו שכבר אין לי תחושה כללית שיש לי על מה לדבר איתו (כמובן שאפשר לגלות שגם התכושה הזו היתה שגויה). מהבחינה הזו - מה ההבדל בן חברים לבני זוג?

nobles3

New member
ההבדל הוא ברגש

הקשר בין חברים הוא בתחומי עניין משותפים (ז"א יותר אינטלקטואלי מאשר רגשי). זה בעצם מה שקשור ל"נושא לשיחה". קשר רומנטי מתחיל בזה, אבל מאוד מהר הופך למשהו רגשי ופחות מילולי. כמובן שקשה לי להגיד "מניסיון האישי" אבל זה מה שראיתי אצל אנשים אחרים
. אנשים מאוהבים לא חשים צורך לדבר הרבה, יש בינהם מין טלפאטיה. לפעמים יש את זה גם בין חברים, אבל לא ברמות כאלה. אצלינו זה כנראה שונה, כי הרגש שלנו שונה (פחות חזק ? אולי...) אבל הוא בכל זאת קיים והוא זה שעושה את ההבדל בין חברות לאהבה, אבל קשה לנו יותר לחוש את ההבדל ואז מסתבכים בחישובים לוגיים ומאבדים את המומנטום זו סיבה אפשרית אחת. והשנייה שיש בין כל האנשים גם כוח משיכה וגם כוח דחייה (כן כן כמו בפיזיקה - כוח משיכה וכוח דחייה בין אטומים מאזנים אחד את השני עד שמופיע עוד גורם שמפר את האיזון לכיוון זה או אחר). בחיינו זהו תפקיד של הרגש לשבור את מחסום הדחייה ולגרום למשיכה. יפה אמרת על "היופי הנעלם" - זה מאוד נכון, ברגע שהמחסום נשבר היופי לא חשוב.

p019

New member
אצלי: אינטלקט = רגש

אני לא כל כך מסכימה, לפחות בכל מה שקשור אלי. אני מסכימה שיכול להיות רגש של אהבה שלא קשור לצורך לדבר אם האדם. לדוגמה, אני אוהבת את ההורים שלי אבל מספיק לי להגיד להם שלום פעם ביום או יומיים. אבל אצלי האינטלקט הוא ארבה יותר חזק. הפעם היחידה שחשתי משהו שכנראה ניתן להגדיר כהתאהבות נבע ישירות מהאינטלקט (אולי מהעובדה שפעם ראשונה פגשתי משהו שממש חושב - ולא מקבל את דעותיו "בירושה") וגרר רצון לדבר יותר ולא פחות. וזה לא כלל בשום מקרה משהו שקשור למשיכה גופנית, או רצון לגעת. באופן כללי, חוץ מבמקרה של המשפחה שלי אולי, הרגשות שלי קשורות קשר חזק לאינטלקט שלי. זה לא משהו שאני חושבת עליו, זה פשוט עובד כך.

nobles3

New member
מקובל

אין מה להגיד, בזה אנחנו מיוחדים. זה לא רק בשבילך אינטלקט = רגש. לפי סטטיסטיקה ל-6 מיליארד בני אדם יש רק P019 (לא יודע את שמך) אחת; nobles3 אחד; אדםלבארי אחד וכו' (לא יכול להזכיר כאן את כולם
) וזה מה שיפה ! כולנו בלי יוצא מן הכלל רוצים קרבה ואהבה, האם אני טועה ? אז לא נשאלת השאלה האם הרגש זה שווה או שונה שהשכל, אלא... מה עושים

לפי דעתי אינטלקט ורגש הם הפכים

בגלל שאנו מחפשים אינטלקט אנו בהכרח לא מחפשים רגש וזה יכול להיות גורם הדחייה שלנו (או רק שלי) מאנשים אימפולסייבים שפועלים לפי תחושות בטן

p019

New member
לא ממש הבנתי

מה זה "אנשים אימפולסייבים שפועלים לפי תחושת בטן"? לדעתי כשאנשים אומרים שהם פועלים מתחושת בטן או אינסטינקט או רגש - זה מילים שונות לכך שהאדם לא מצליח לשים את האצבע על הדבר שגרם להחלטה שלו. זה לא אומר שזה לא קיים. כאשר אין לנו מספיק מידע ברור לפעולה, המוח שלנו מעפשר לנו להגיע להחלטה על סמך מידע חלקי. יכול להיות שלא הבנתי מה שרצית להגיד. אבל כולנו פועלים חלק מהזמן (אם לא רובו) עלפי תחושת בטן - כיוון שלרוב אין לנו מספיק מידע. אני לא מוצאת את זה דוחה. אני כן מוצאת דוחה אנשים שלא חושבים. אנשים שמצטטים משפטים בלי שהם חשבו עליהם בעצמם - מה שלרוב גורר שימוש לא נכון במשפטים הנל, ומסקנות ללא בסיס. כמו - לא יכול להיות שיש א-מיניים ולא ניתן למציעות להפריע לנו.

למעלה