שאלה על מריונטות

picbox

New member
שאלה על מריונטות

ערב טוב מצאתי בובה ציפור מפרווה, מקסימה עם גפיים ארוכות וצוואר ארוך, החלטתי לעשות ממנה מריונטה.. בניתי לי צלב מעץ, הוספתי לה חוטים חיברתי והיא התעוררה לחיים . אבל... אני לא יודעת אם נקודת האמצע של הצלב צריכה להיות עם ציר ואז אפשר לשחק עם הרגליים בנפרד או שהצלב צריך להיות קבוע בלי אפשרות לזוז בכלל אשמח לתובנות תודה

picbox

New member
../images/Emo39.gif תודה, משום מה הייתי בטוחה

שהצלב הוא על ציר. אני אקבע

תראי, בעולם האומנות-

"אין דבר כזה שאין דבר כזה" הכל אפשרי, שום דבר לא פסול. את יכולה לנסות ולראות.

שלשום ושאלה? יש לי המון מריונטות בסיסיות של

דמויות מאד יפות, הייתי רוצה לעבוד איתן לסיפורים ולא יודעת איך.. מישהו יכול לעזור לי?

סילחה , התכוונתי שלום וערב טוב

ומחכה לייעוץ איך לעשות מקור של תוכי \ דחוף לי... תודה

היי וסליחה על התשובה המאוחרת- יש אכן המון

סוגי מריונטות, בחלק גדול מהן אפילו אין צלב. בחלק יש צלב אבל לא רק שהוא לא מקובע הוא אפילו ניתן להפרדה מלאה ומשחק עם שתי ידיים בנפרד (מקל מאוזן שממרכזו יוצא כלפי מטה וו-קרס ועליו תלוי המקל המאונך שלמרכזו מוברג וו-קרס כלפי מעלה). בקיצור שחקי, נסי, התנסי ותהני וספרי מה יצא

גילי אכן צודקת מאוד,

אני נזכר שבתאטרוני בובות עם מריונטות אפשר באמת להפריד את החלק העליון מהחלק התחתון- מי שמחפש בבומימה ראיתי. ושחרזדה, אם תלכי לפראג ותסתובבי בכל החנויות יש מריונטות ובשווקים תוכלי לראות שאין ברובן בכלל צלב אלא עמוד ברזל שיוצא מהראש- קשה קצת להסביר אז אני אצלם תמונה ואשים.

למריונטות שמראשן יוצא מוט ברזל קוראים

"מריונטות מוט" (כאילו דא
) ולהלן ההסבר שלי אודותיה משרשור קודם: מריונטת מוט= מריונטה שבמקום החוט הראשי שלה שמחובר לראש יש מוט קשיח שמגביל את תנועת הבובה אבל גם מייצב אותה ומקל על מפעילים פחות מיומנים. היא גם מתאימה למפעיל יחיד שצריך להפעיל 2 בובות בו זמנית. באיטליה היו נהוגים מחזות על מלחמות אבירים עם מריונטות מוט.

תודה לכם על התשובות, הייתי בפרג

וגם משם קניתי כמה וכן מעוד מקומות, יש לי דמויות מאד יפות, אז אנסה לשחק איתם ולראות, מה שקשה לי זה להתאים בובות קיימות לסיפורים קיימים- לשייך...

אם המטרה היא להפעיל ילדים במסגרת פתוחה- אפשר

לשייך כמעט כל בובה לכל דמות. למשל, אני קוראת עכשיו יומן שכתבה לי אימי מאז שהיתה בהריון איתי ולאורך כל ינקותי וילדותי הרכה ונתנה לי אותו כשהייתי בת-מצווה מתנה. שם כתוב שקראתי לבובת דונלאד-דאק מגומי "התינוקת שלי" וככה התייחסתי אליה ואילו לבובה של תינוקת קראתי בשלב קצת יותר מאוחר (גיל 4-5) "האלה אפרודיטה" (הקריאו לי את סיפורי המיתולוגיה היוונית). אך אם המטרה היא יצירת הצגת תיאטרון מקצועית- אז כדאי לעצב ולבנות בובות במיוחד להצגה ולפי הקונספט שלה ולא להסתפק בתחליפים מהנמצא רק כי זה נוח.

picbox

New member
../images/Emo39.gif../images/Emo51.gif אתם חביבים ומקצועיים

והבובה...... מהרגע שחוברה לחוטים , קיבלה חיים והבעה סקרנית, והכי חשוב מרגשת ומצחיקה את התינוק שלנו

למעלה