שאלה על מרנג עם מקצפת תות של קרין גורן
אם משהי יודעת כמה זמן אפשר להכין מראש את המרנג עם המקצפת בפריזר. אם אני מכינה ביום חמישי בערב יהיה בסדר עד ערב החג? כמה יחידות יוצאות מהמתכון של התוכנית? וכמובן איך הטעם?? והמתכון למי שלא מכיר לקוח מהפורום של רשת 6 חלבונים 2 וחצי כוסות סוכר (חצי קילו) 1 סלסילת תותים נקיים אופן ההכנה: • מחממים סיר עם מעט מים רותחים על אש נמוכה. בקערה מערבבים חלבונים וסוכר. • מניחים את הקערה מעל סיר האדים ומניחים לתערובת להתחמם תוך ערבוב מדי פעם, עד שהסוכר נמס והתערובת חמה למגע. • מעבירים את התערובת החמה לקערה המיקסר ומקציפים 10 דקות במהירות גבוהה. • בינתיים טוחנים את התותים לרסק (שומרים כמה תותים יפים לקישוט). • מעבירים חצי מהתערובת לשקית זילוף עם צנטר בעל פייה חלקה בקוטר 1 ס"מ ושמים בצד. • מוסיפים את התותים לקצף שנותר במיקסר ומקציפים עוד דקה לקבלת מקצפת תות. מעבירים לשקית זילוף ושומרים במקרר עד שהקעריות יהיו אפויות וקרות. • את הקצף ה"נקי" ששמנו בשקית זילוף מזלפים לקעריות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. • אופים ב-120 מעלות למשך שעתיים. מצננים. • ממלאים במקצפת התות ומעבירים למקפיא. • מקשטים בחצי תות ומגישים קפוא. המון תודה וחג שמח
אם משהי יודעת כמה זמן אפשר להכין מראש את המרנג עם המקצפת בפריזר. אם אני מכינה ביום חמישי בערב יהיה בסדר עד ערב החג? כמה יחידות יוצאות מהמתכון של התוכנית? וכמובן איך הטעם?? והמתכון למי שלא מכיר לקוח מהפורום של רשת 6 חלבונים 2 וחצי כוסות סוכר (חצי קילו) 1 סלסילת תותים נקיים אופן ההכנה: • מחממים סיר עם מעט מים רותחים על אש נמוכה. בקערה מערבבים חלבונים וסוכר. • מניחים את הקערה מעל סיר האדים ומניחים לתערובת להתחמם תוך ערבוב מדי פעם, עד שהסוכר נמס והתערובת חמה למגע. • מעבירים את התערובת החמה לקערה המיקסר ומקציפים 10 דקות במהירות גבוהה. • בינתיים טוחנים את התותים לרסק (שומרים כמה תותים יפים לקישוט). • מעבירים חצי מהתערובת לשקית זילוף עם צנטר בעל פייה חלקה בקוטר 1 ס"מ ושמים בצד. • מוסיפים את התותים לקצף שנותר במיקסר ומקציפים עוד דקה לקבלת מקצפת תות. מעבירים לשקית זילוף ושומרים במקרר עד שהקעריות יהיו אפויות וקרות. • את הקצף ה"נקי" ששמנו בשקית זילוף מזלפים לקעריות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. • אופים ב-120 מעלות למשך שעתיים. מצננים. • ממלאים במקצפת התות ומעבירים למקפיא. • מקשטים בחצי תות ומגישים קפוא. המון תודה וחג שמח