שאלה על מרק משקית לתינוקי בן שנתיים

הילית111

New member
שאלה על מרק משקית לתינוקי בן שנתיים

הי לכולם וערב טוב שאלה לגבי מרקים משקית יצא לי להכין יום אחד מרק משקית הגדולות לא השקיות האישיות ויצא ממש לא רע אפילו די טעים. אני לא אגיד של איזו חברה שלא יחשבו שאני עושה פרסומת למשהו אבל יש שתי חברות בולטות בתחום וניסיתי את שתיהם ושתיהן מעולות השאלה שלי היא האם זה נורא לתת לילד בן שנתיים מרק משקית ? המרקים בשקית הטעם שלהם שופר לפחות מה שניסיתי תירס ירקות. אבל עדיין זה נחשב מרק משקית אבל יש ליקצת רגשות אשם למרות שכתוב ללא מונסודיום גלוטומט נוסחא משופרת ומה לא אבל למרות זאת אני מתלבטת לגבי זה . אשמח לקבל בכל זאת מתכון למרק שילד בן שנתיים יאהב אולי בכל זאת אני אכין.. תודה וערב מקסים
 
אני באופן אישי ממליצה לתת לילד בגיל כזה

רק מרק טרי שאנחנו הכנו בבית אין כמו מרק טרי ,מרק שאנחנו יודעים מה שמנו בפנים. וכמובן שבמרק משקים אין חזה עוף. ילד בגיל כזה צריך כבר ללעוס ירקות שחתוכים קטן ואת זה אין במרק משקית
 

gogilina

New member
התלבטות מובנת

כדאי להקשיב לתחושות האימהיות שלך. בינינו לבין עצמנו, אני אישית לא הייתי נוגעת במזון הזה, ולא משנה מה כתוב על השקית, חוץ מזה לעניות דעתי, מומלץ להרגיל את הילד למזון בריאותי כבר בגיל צעיר, ומזון בריאותי אינו עולה בקנה אחד עם תעשייה, בריאות ואושר.
 
האמת? בשום גיל אני לא נותנת מרק מוכן משקית.

נראה לי פחות בריא ומזין ממרק של אמא.
 
יקרתי לעיתים רחוקות ניתן להשתמש במרק ואוכל מו

מוכן ... לא היתי נותנת באופן קבוע מרק משקית ולא משנה מה כתוב .... אבל לפעמים אנו דחוקים בזמן אז ניתן לתת מרק משקית או מנה חמה ... ילד בן שנתיים אמור לטעום כל דבר אם לא "התקלקל" כל ירק שבנך אוהב יכול להיות בסיס למרק ...בתוספת מעט קטניות וזה ארומה .. נכדי בן השנתיים וחצי מאד אוהב מרק ת"א ,ומרק כתום(הצבע) מרק תפוחי אדמה 1 בצל מגורד 1 גזר מגורד מאדה במעט שמן על אש קטנה מוסיפה קוביות מ 4-5 תפוחי אדמה כף תמין יבש ..או טרי קצוץ מים רותחים .. מבשלת עשר דקות בסיר לחץ ...או עד ריכוך בסיר רגיל .. מטבלת מלח פלפל ..כף אבקת מרק עד כאן מרק תפוחי אדמה רגיל התוספת שלי בעבר היתה שמנת מתוקה אבל כלתי בקשה פחות שמן וזו התוצאה ...גם מאד טעים .. חצי כוס חלב +כף קורנפלור לערבב היטב ולהוסיף למרק לבשל 5 דקות ... מרק כתום שהוא ארוחה שלמה ... אין כמויות אני מכינה לסיר בנוני לפי מהשיש בבית .. כוס עדשים כתומות רחוצות בצל חצויי 3=4 שיני שום בטטה דלעת גזר תפוח אדמה תמין או כוסברה או פטרוזליה (מה שיש ומה שאוהבים) מים עד כיסויי מבשלת הכל כ20 דקות בסיר לחץ ... מתבלת מלח פלפל אגוז מוסקט... מרסקת הכל במעבד מזון או בלנדר מוט ... מגישה לנכד עם קוביות תפוחי אדמה ..או כף אפונה עם גזר ...קורטונים ... ניתן לפזר גבינת פרמזן ...משדרג את הטעם ...
 

פנקיק

New member
למה לתת? ורעיונות משדרגי טעם.

למה לתת משהו תעשייתי? חומרים משמרים ירקות מיובשים וכיוצא בזה? כשמכינים מרק בסיר קטן ובלי תפו"א שמתבשל המון זמן, אז זה לוקח אותו זמן כמו מרק משקית.. אני באופן אישי (וכול משפחתי המורחבת נדבקה ממני) לא משתמשת כלל באבקת מרק! כשלא משתמשים באבקת מרק הסוד הוא לטגן ולאדות קודם את הבצל והגזר ובאופן כללי לחתוך את כול הירקות לחתיכות קטנות. אופציה נוספת להעשרת המרק לרסק עגבניה. כמו כן לשים את העלים שאוהבים- שמיר ,סלרי וכו' ולטבל בחוויג' למרק. בתיאבון ובהצלחה!
 
למעלה