שאלה על מתנה וימי הולדת מה לעשות?

שאלה על מתנה וימי הולדת מה לעשות?

אח שלי ידוע בתור כאחד כזה שאם לא מדברנים אותו הוא לא נותן מתנה ליום ההולדת. אם יש לאבי או לאימי יום הולדת ואני לא מציעה לו שנלך לקנות יחד או שנעשה חצי-חצי הוא לא יתן. אני לא זוכרת מתי הפעם האחרונה הוא תן לאבי מתנה ליום הולדתו. לפני שנה הוא פספס את יום ההולדת של אימי ולא נתן לה. לפני כשלושה חודשים היה לו יום הולדת, נתתי לו מתנה ואני אף פעם לא מפספסת או מאחרת עם זה. כשחוגגים הוא מקבל. אך, חודש לאחר מכן כשלי היה יום הולדת לא קיבלתי ממנו שום דבר (ואימי חגגה לי בביתה). אני נמצאת בדילמה אומנם יום ההולדת שלו עוד רחוק כי הוא רק היה אבל מה אני אמורה לעשות? האם לתת לו מתנה ולא להיות כמוהו למרות שהוא לא נותן? (הוא לא נותן וממשיך להנות מכל העולמות כי כולם נותנים לו ולא שוכחים) או שגם אני לא אתן לו בגלל שהוא מתייחס ככה לאחרםי וגם אליי. מה הייתם עושים?

וואלה אני לא יודעת...

בשאר ימי ההולדת שלי שאני זוכרת הוא תמיד הביא משהו ולפני 3 שנים הוא גם כתב ברכה שנגעה לליבי ועד היום יש לי את מה שהוא נתן בצרוף הברכה (למרות שזה לא שימושי שמרתי על זה ואני מאוד מעריכה את זה) מה שקרה זה שכשהיינו בארוחה הוא שאל אם עכשיו חוגגים לי את יום ההולדת ואמרתי שכן ודודה של שהייתה שם עם הבנות שלה, כן נתנו לי וגם פתחתי מול כולם...כך שזה היה דיי ברור אז אפילו באחור הוא לא נתן לי דבר...גם כמה ימים אחרי כשראיתי אותו הוא התנהג כאליו הכל רגיל. עכשיו שלא תחשבו שהקטע שחשוב לי הוא המתנה. כואב לי היחס שלו ולא המתנה עצמה, אני לא אדם חומרני אבל זו תחושה של יחס מזלזל כזה...

איימו

New member
כי אם זה בכוונה

אז תנסי לחשוב למה? בכל אופן נראה לי הכי כדי זה לדבר איתו. להגיד לו מה מפריע לך, לשאול אותו למה הוא עושה את זה. מנסיון זה עוזר וזה גם מקרב יותר אחד לשני. תמצאי שעת קושר לדבר איתו על זה, אולי כשאתם לבד בבית או סתם נגיד אם תלכו לאיזה מקום ביחד. ממממממממממ וואי פתאום נזכרתי שאני בכלל לא יודעת בת כמה את, אם את יותר גדולה מימנו או יותר קטנה מימנו. אם אתם גרים בבית או לא. דוגרי זה לא כזה משנה אבל זה משנה את האופי של הדברים, איך לדבר מה להגיד מתי להגיד. (בכללי תמצאי את הזמן שנראה לך הכי מתאים.)

אנחנו לא גרים יחד בבית

יש ביננו הפרש דיי קטן הוא בן 18 וחיי עם אבא שלי ואני חיה עם בן זוג. אנחנו לא ממש יוצאים או נמצאים בבית הוא גם דיי ילדותי לגילו מהבחינה הזו שאי אפשר לדבר איתו. הוא ישר מוצא דברים חבויים שלא קיימים שם בכלל. הוא יכול לבוא לי ביציאה שמה זה חשוב ושאני שטחית ומצד שני הוא יכול לא להגיד כלום כי לא נעים לו אבל זה לא אומר שיחול שינוי.

אח שלי כבר שנים לא נותן לי-

אני תמיד השקעתי וטרחתי וקניתי גם כשלא היה לי מאיפה לשלם על מתנה עבורו אבל זה היה חשוב לי מספיק. השנה פשוט לא טרחתי.

השם שלך קשור לספר?../images/Emo13.gif

איך הוא הגיב כשלא נתת לו? (אם הייתה בכלל תגובה) ואיך הרגשת עם זה? אני הייתי מרגישה לא טוב עם עצמי כי זו לא אני הטבעית..

כן- הכינוי בגלל הספר של מיכל שלו../images/Emo13.gif

האמת שלא הייתה תגובה, ובהתחלה גם אני הרגשתי לא נעים, אבל בשלב מסוים פשוט לא נעים לחפש ולקנות כשלא מעריכים זאת.

h e n y

New member
ממ גם אחי ככה

אבל אני מאמינה שזה לא בכוונה.. אולי הוא טיפוס כזה שלא נותן מתנות... אני יודעת שאחי ככה הוא לא קנה לי מתנה ליומולדת כמעט אף פעם ואפילו לא זכר והתקשר להגיד לי מזל טוב עד שהוא נסע לחו"ל וחזר עם שעון יפיפיה וזאת הייתה המתנה היחידה שלי מימנו... אני חושבת שזה פשוט לא בכוונה.. אבל אולי אם תדברי איתו על זה ותשאלי אותו למה זה ככה...

למעלה