שאלה על מתקן תלייה על החישוק

ranperagmin

New member
שאלה על מתקן תלייה על החישוק

האם יש השפעה על החישוק של אכסון האופניים על מתקן מהסוג בקישור, שהאופניים יושבים על וו שעובר דרך חישוק הגלגל הקדמי אחורי. ברור שתליה רגעית או לפרק זמן קצר (כמו ברכבלים) אין לה השפעה, אבל מה קורה כאשר האופניים מבלות עשרות שעות בצורה הזאת על הקיר. אשמח לשמוע דעה מבעלי נסיון.

dyego

New member
אין השפעה........

אצלי תלויים כך שני זוגות באופן קבוע מזה כשנה. זה נח, חוסך מקום וגם "קול".......

nintense

New member
אני כבר שנתיים בשיטה הזו...

אני לא רוצה לחשוב איך הגלגלים היו נראים אחרי רכיבה אחת לו משקל סטטי של 10 ק"ג היה משפיע עליהם. אני לא פיזיקאי (חבל) אך אין לי ספק שקפיצה אחת ממטר עם האופניים, מפעילה עומס על הגלגלים יותר מאופניים שיתלו במשך 200 שנה.

3point

New member
יש הבדל גדול בן העומסים

עומס של קפיצה ועומס סטטי לאורך זמן אינם אותו הדבר ולא ניתן להשוות בניהם אבל לצורך השאלה לגבי תלית האופניים, לדעתי אין בעיה בכלל - האופניים יעמדו בעומם סטטי הרבה יותר גבוה מעומס מיידי כמו בקפיצה ותלית אופניים מהווה עומס כמעט זניח - אבל יותר מכל הבילבול האקדמי עם בעלי נסיון של שנתיים לא סבלו מבעיות לדעתי אין בעיה בכלל

ofan sport

New member
מתקן תליה

שתי סיבות שאם נצרף אותם יחד נקבל סיכוי לנזק לחישוק א. משקל האופנים ב.חישוק פשוט, ולא חזק מספיק .

ranperagmin

New member
תודה לאקדמאים ובעלי הנסיון כאחד

השתכנעתי, וזה כנראה הפתרון הכי אקונומי לדירה שלנו.

JacB

New member
כדי לחזק את דעתך

אצלי בבית 6 זוגות אופניים שנידונו לתליה לתקופות שונות, עד 5 שנים. חלקם על הגלגל הקדמי וחלקם על האחורי. לא אובחן כל נזק. אז למה להמציא דאגות? יש מספיק אמיתיות... ד"א לפעמים אנחנו מורידים איזה זוג או שניים מהתליה לצורך רכיבה...

למעלה