שאלה על נחשים...

ILANBUNDY

New member
שאלה על נחשים...

האם יש נחש שהוא צמחוני? פשוט אני שוקל לגדל נחש, והנחשים שאני ראיתי אצל חבריי אוכלים עכברים למניהם וזה קצת אכזרי מבחנתי... אז אם כן, יש לכן נחש "מומלץ" למגדל מתחיל?

ILANBUNDY

New member
תגובה...

קראתי ושמעתי שיש נחשים שניזונים גם מביצים אם אני לא טועה אני מניח שמעוד דברים...אזי יכול להיות שהנחשים הללו אפשר להאכיל אותם רק במזון, נקרא לזה "לא חי"? או שהם חייבים גם את המנה של המזון ה"החי" שלהם... הבעיה שלי פשוט שזה די קשה לראות נחשים במיוחד קטנים אוכלים ולדים של עכברים... אולי אפשר להאכיל אותם במשהו שהוא לא חי? לא רק צמחים... בתודה, אילן.

בארץ לא נמכרים נחשי ביצים

לכן נכון לעכשיו גם האופציה הזאת ירדה. תשקול את האפשרות שהציעו לך בהאכלה במזון שהומת והוקפא מראש ובכך אין לך צורך להאכיל במזון חי.

HyperViper

New member
חרקים הולך?

אתה יכול ללכת על נחש ירוק מחוספס, גם יפה, גם לא גדול וגם אוכל צרצרים...

ILANBUNDY

New member
בקשר לצרצרים...

סליחה על ההתעקשות... אבל יכול להיות שהנחש יוכל לאכול צרצרים מתים? כלומר קפואים או משהו בסגנון? ובנוסף שאלה כללית...נחשים יכולים לאכול בשר נא רגיל, כזה שקונים בסופר? כלומר עוף או בקר...

TAINTED SAINT

New member
לא שמעתי עד היום על נחש האוכל צרצרים מתים

אבל הכל יכול להיות,בטח יענו לך כאלו אשר ניסו לעשות כך בעבר. לגבי בשר מופשר "רגיל",אחד מחברי מבאר שבע הרגיל את הכרכן הצהוב שלו לאכול גם חתיכות עוף מופשר מזמן לזמן כתוסף מזון בנוסף לעכברים וחולדות לא בוגרות.הוא עושה זאת בעזרת עיי נפנוף חלקי העוף [שוקיים]מול הנחש כדי לגרותו לנשוך. בשום פנים ואופן לא כתחליף לעכברים וחולדות אלא כגיוון.לדבריו האכלה בבשר עוף על בסיס קבוע גורמת להשמנת יתר,פגיעה בכליות ול.... צואה מסריחה במיוחד. הוא לא משתמש ב SCENTING לחלקי העוף על מנת לגרות את הנחש. קנה המידה שלך צריך להיות לא מה נחש יכול לאכול,אלא למה נחש זקוק על מנת שיתפתח כראוי. אלתורים כמו שאתה מחפש לא יועילו לנחש שלך,תזונה בלתי מאוזנת ומזיקה לנחש אולי תקל עלייך את חייך,אך בוודאי שלא תטיב עם הנחש שאתה מחפש לקנות ולא תוסיף לבריאותו ותוחלת חייו.

ILANBUNDY

New member
אם אפשר מידע נוסף על הנחש...

אני אשמח למידע נוסף אודות הנחש שאוכל את הצרצרים...מה שמו? מה הגודל שלו (אני מניח שהוא די קטן)?ועוד פרטים שנראים לכם הגיוניים למגדל מתחיל... בנוסף אני אשמח לדעת איפה יש חנות בצפון באזור חיפה והקריות שאפשר לקנות בה נחשים ובנוסף את הצרצרים... ושאלה באמת אחרונה...האם הנחש החדש ממש יעצבן את החתולה שיש לי בבית? כלומר אני מניח שהם די אויבים בטבע, אבל רציתי לשאול אם זה נורמלי שיש את שניהם בבית, כלומר אולי היא תתרגל... :) בתודה, אילן.

HyperViper

New member
קצת מידע

ה-Rough Green Snake מגיע מארה"ב. בבגרות הוא מגיע לאורך של כ-90 ס"מ ועובי של פחות מאצבע. בגלל שהוא חי על עצים ושיחים הוא זקוק לכלוב אנכי עם הרבה צמחיה ולחות (השפרצה של פעם פעמים ביום עם ספרי מים) הנחש פעיל יום ולכן גם זקוק למנורת חימום שמדמה את אור השמש. הנחש אוכל צרצרים ח-י-י-ם בלבד. ככל שאני יודע בית החיות בכפר הנגיד (ליד יבנה) זאת החנות היחידה בה תוכל להשיג את הנחשים האלו. צרצרים אפשר להשיג בחיפה אני דיי בטוח. החתול לעולם לא יסתדר עם הנחש לכן הכלוב חייב להיות ממוגן. סרט האכלה של הנחש בצרצרים: http://www.youtube.com/watch?v=n48aQ7qS9hM

ILANBUNDY

New member
תודה על המידע...

קודם כל תודה על המידע... דבר שני רציתי לדעת האם ישנם נחשים נוספים שניזונים מצרצרים או חרקים למיניהם חוץ מה-Rough Green Snake ?

למעלה