שאלה על ניתוח כריתת רחם בלפרוסקופיה

שאלה על ניתוח כריתת רחם בלפרוסקופיה

שלום לכולן,
כתבתי כאן לפני כמה זמן על בעיית השרירנים שלי (אני יודעת שזה לא ממש הנושא של הפורום אבל נראה לי בכל זאת הכי קרוב).
בינתיים ביום חמישי הייתי במרפאה הטרום ניתוחית בתל השומר ואחת האפשרויות שהומלצו לי הייתה ניתוח לכריתת רחם בלפרוסקופיה. היות וזה הטיפול שנראה לי הכי יעיל והיות ואין לי כוונה להביא ילדים בעתיד, אני שוקלת את זה ברצינות.

רק אשמח אם תוכלו לומר לי מניסיונכן, בוודאי לפחות חלקכן עשו ניתוח לפרוסקופי, מהי רמת התפקוד אחרי ניתוח כזה, בזמן ההחלמה?
זה אמנם יישמע אולי קצת טפשי וזה בטח לא צריך להיות שיקול בשבילי אם לעשות את הניתוח או לא, אבל האם אחרי הניתוח, כשאשתחרר מבית החולים אהיה במצב שאוכל לעלות 4 קומות ברגל? אני גרה בבניין ישן, בקומה רביעית ללא מעלית ואני מודה שיש לי חשש כזה, של איך אחזור הביתה אחרי הניתוח (ואין לי ממש מקום אחר להיות בו)

זואילי

New member
שלום לך

החלמה מלפה' זה עניין מאוד אינדיבידואלי. לכן לא ממש ניתן לענות לך על שאלתך.
אבל, כן, זה ניתוח. וצריך להוריד הילוך.
אני גרה בקומה 3 בלי מעלית. אחרי ניתוחים בימים הראשונים שהיתי אצל הוריי (קומה ראשונה ללא מעלית). לאט לאט, ובגלל שכחלק מההחלמה עשיתי הרבה הליכות בבית, התחלתי גם ללכת בחוץ... ירדתי קומה ועשיתי סיבוב סביב הבניין... ואז כבר המשכתי לעלות... הוריי דידו אחריי עם כיסא חחח כדי שבכל קומה אנוח. ובואי נגיד ככה, עם משככים יום יום ועם הליכות איטיות אך מרובות - הצלחתי לעלות ולרדת.
אבל אני גם מכירה את גופי ויודעת שאני מחלימה מהר גם מלפה' וגם מפתיחת בטן.

שיהיה בהצלחה

למעלה