שאלה על ניתוח קיסרי..

שושית123

New member
שאלה על ניתוח קיסרי..

אקדים ואומר ששאלתי זאלה זו גם בפורום הריון ולידה אבל אני יודעת שיש לרבות מכן נסיון רב בלידה טבעית לעומת קיסרית, ואודה לכן אם תוכלו לעזור.. לעובר שלי יש היקף ראש גדול לגיל ההריון. אנחנו עוקבים אחרי זה כמובן, וב"ה זה בגבול התקין בינתים, כך שאין כ"כ סיבה לדאגה, אבל אתמול הרופא שלי אמר לי שיכול להיות שנצטרך לשקול ניתוח קיסרי כי אם ההיקף יהיה גדול מדי זה עלול לסכן אותי ולא לעבור דרך תעלת הלידה (הראש). מישהי אולי בעלת נסיון ויודעת מה עושים במצב כזה? האם יש גודל סטנדרטי שמעליו לא מיילדים בלידה רגילה? (הוא אמר שאם ההיקף יגדל למעל 10 ס"מ) יש משהו לעשות ע"מ להמנע מקיסרי? תודה לכל העונות!

סטיוויה

New member
בהתאם לרוח הפורום אני אענה לך ש

לדעתי הרופא שלך מייצג את הגישה המדיצינית השמרנית. זו שהולכת לפי טבלאות ואחוזונים. אני אישית מכירה הרבה נשים קטנות,רזות שילדו תינוקות גדולים,עם ראשים גדולים. כולל אני. את אומרת שבינתיים זה על גבול התקין(אגב,אותי אישית היה יותר מעניין גודל הראש סטטיסטית, מבחינת הבריאות של העובר ולא הלידה)-ככה ששום דבר למעשה אינו "לא תקין". תביאי בחשבון גם שיש סטיות בבדיקות היקף הראש ב-US וזה נכון גם לגבי הערכות משקל שיוצאות במקרים רבים מאד לא מדוייקות. מצטערת אבל נשמע לי שהרופא שלך כבר מראש מכין אותך לתמונת מצב כל כך פאסימית. למרות שלמעשה כרגע אין לו כל סיבה לעשות זאת.כי זה עדיין "על גבול התקין". אם יש משהו שאת יכולה לעשות כדי להמנע מניתוח קיסרי זה לקבל חוות דעת נוספת מרופא פחות שמרן.או אפילו ממילדת בית.

debby12

New member
מנהל
ואולטרה סאונד הוא אכן דבר מאוד לא

מדיוק. את בילבי העריכו בחדר לידה כשוקלת בערך 1,600. אחרי כמה שעות כהיא יצאה, המשקל הורה על 1,270 - בערך 20% סטייה....

שושית123../images/Emo24.gif

בוקר טוב ,אנסה לענות משהו שאולי יכניס לפרופורציה: כרגע כדאי לעבוד עם מה שיש כלומר היקף הראש כרגע בתחום התקין, תתענגי על העובדה הזו תכיני את גופך ללידה רגילה. כרגע זה בשליטתך במידה הדברים יכנסו למקומות רפואיים .....שוב נערכים לפי מה שיש באותו הרגע לא פשוט ליישם -אפשר להיות בעכשיו. לגביהשאלות המיקצועיות אפשר להכנס לאתר של מיילדות ולברר מה האפשריות העומדות כשמדובר על ניתוח:לנתח מתוכנן אוו לחכות להתחלת צירים יתרון חשוב הורמונלית כיוץ הרחם הפרשת אוקסיטוצין הנקה. בנתיים שבי על ה-כדור ותערסלי את אגנך

debby12

New member
מנהל
להחליף רופא או לסתום את האזניים....

האגן שלך נולד כדי ללדת תינוקות. הראש של התינוק בנוי ככה שהוא עושה molding במהלך הלידה וכך ההיקף האפקטיבי של גולגולת התינוק קטן יותר בשלב שבו הוא עובר בתעלת הלידה. לכן ההיקף כפי שהוא נמדד במצב מנוחה בא.ס. לא ממש רלוונטי. גם תעלת הלידה היא דבר גמיש שאיננו בעל רוחב מדיד.... אני מציעה לך לקרוא למשל את הקישור הזה. בשביל להימנע מקיסרי את צריכה לאסוף קצת ידע על לידה ולהחליט בשביל עצמך אחרי שהתייעצת גם עם מיילדת. "הוא אמר"? יופי טופי לו. מזכירה לך שההחלטה היא שלך (ואת זה אני אומרת בתור אחת שסירבה לניתוח קיסרי חירומי - פשוט סירבתי לחתום על הטופס, וזה היה כבר בחדר לידה)

שאלה על ניתוח קיסרי

הביטי במראה וראי למי מבין שניכם, את או בן זוגך, ישנה גולגולת הנוטה להיות עגולה? מה הגדלים שאתם נולדתם? מה הגדלים שלכם עכשיו ? אין שום קשר בין המסתמן באולטראסאונד ובין הלידה. בין פחדיו המאמללים של הגניקולוג ובינך ( אלא אם בחרת להשתתף בהם), איזו מספר לידה זו שלך ? אז ככה אני מציעה לך לעשות פעילות יוגה במים עד הלידה על בסיס המידע של איגור צ'רקובסקי. אם אינך מתחברת למים, אזי מומלצות הליכות על גבעות ( נורא חם עכשיו ופחות נעים בטח בסוף הריון). הרעיון של שתי ההצעות הללו, להגמיש את רצפת האגן ולהכין אותה ללידה של תינוק גדול. ולפתוח את עצמות האגן במידה מירבית שיאפשר לך גופך. עיסוי טוב של איזור הפרינאום ע"י בן זוג או ע"י אפינו ( אני אישית בעד בן זוג, אך בהחלט מה שמרגיש לך יותר נכון) להפחית סוכרים: לדוגמה אבטיח וענבים הם נטו סוכר - המנעי מהם.. גלידותועוד. הרעיון הוא: סוכרים וחלבונים,יוצרים תינוקות גדולים ועלולים לגרום להשמנת יתר (אינני מכירה אותך ואת מבנה גופך, כמובן קחי בפרופורציות הנכונות את תשובותי ) כמובן שכל ההמלצות מדברות על תינוק בריא ותקין את המחשבה על ניתוח, הייתי מסיטה הצידה בשלב זה. וזאת כדי לאפשר לך לבנות מציאות חיובית של ההריון והלידה שלך. וכן היה ו... יש מספיק זמן לקרא על ניתוח קיסרי, גם שבוע לפני הלידה ( תמיד מומלץ להתחיל עם גלי לידה, לפני שפותחים בטן) גם אני ראיתי ( וגם יילדתי ) לידות של תינוקות גדולים ללא חתך, בלידה ראשונה, אפילו לנשים בגודל בינוני לחלוטין. אל דאגה כרגע צרי מציאות: שבי והביטי פנימה, דמי את הלידה שלך. ראי את התינוק שלך עובר בתעלה בקלילות. כיתבי לך משפטי מנטרה עליהם תחזרי לפחות פעמיים ביום. האמיני זה עובד: " לתינוק שלי גולגולת בגודל ממוצע והוא ייולד בלידה זורמת" ... לדוגמא האמינ וצרי מציאות אפשר גם להחליף גניקולוג. אולי רצוי ? ... בהצלחה בלידה ורק בשלווה וברכה רונית שבת שלום

סטיוויה

New member
איזה משפט מדוייק

הפחדים המאמללים של הרופא. לא להזדהות. וגם יוגה מאד עוזרת להגמיש את רצפת האגן.

המשך תגובה

יוגה אמיתית לא בהכרח להריון נתקלתי הרבה בארץ שיוגה להריון היא כמעט ללא תזוזה אני מאד בעד נשימות אך בהחלט בעד תנועה ריקודי בטן טובים לעינין

סטיוויה

New member
מקבלת את הערתך ומדייקת

אסנות מסויימות מיטיבות מאד עם רצפת האגן
ובכלל,אפשר למצוא להן שימוש נהדר בזמן הלידה הפעילה.

שָׂרָה

New member
שאלה נוספת לגבי כריעה

הרבה פעמים אני בדיוק בתנוחה הזאת כך בשביל לנוח או בשביל לחתוך סלט על הרצפה (המטבח נורא קטן, ולא תמיד יש מקום על השיש) האם התנוחה הזאת מרחיבה את האגן ללידת תינוקות גדולים? גם לי יש אפשרות רצינית לתינוק גדול במיוחד, כי יש לי בטן ענקית במיוחד, והבכור היה כמעט 4 ק"ג, בעוד שיש לי אגן צר המידה שלי היא 36.

סטיוויה

New member
במשנה זהירות

בכריעה חשוב לא להשען קדימה כי זה יוצר לחץ עם הרחם והעובר.חשוב לשמור על גב ארוך וישר.

swann

New member
לא מבינה את זה...

וזה כנראה ההבדל בין הבדיקות ההיסטריות בארץ למה שקורה פה (בקנדה) ובמקומות אחרים בעולם. למה כל הזמן US? למה כל הזמן מודדים? הרי הערכות המשקל מאוד לא מדוייקות בשליש שלישי, תינוקות גדולים הם לא משהו שאי אפשר ללדת. איך סבתא שלי (שהיתה פיצית) ילדה 4 ילדים, כשהאחרונה נולדה 4.5 קילו? כששאלתי את המיילדות שלי לגבי הערכות משקל (שאלה כללית, כי רציתי להמנע אחרי שבהריון הראשון היתה הערכה גבוהה ומטעה בשבוע 35) - היא אמרה שלא עושים בדיקות, אלא אם כן נראה למיילדת שהעובר קטן מדי. לעוברים גדולים היא לא דואגת. אם הגוף שלך גידל עובד גדול, סימן שהוא יכול ללדת אותו. האמיני בגופך. כדי להמנע מקיסרי - תלדי וגינלי. As simple as that. בהצלחה!

שושית123

New member
תודה רבה רבה לכולכן על התשובות..!

מבנה הגוף שלי הוא צר ואני די רזה (לא שחיפית..), אומרים שכשמביטים בי מאחור, אני לא נראית בהריון. אבל אני לא חושבת שיש לי אגן צר במידה כזו שלא תאפשר לי ללדת בלידה ואגינאלית. איך אפשר לדעת אם אני בעלת אגן צר? ראש העובר שלי גדול בשלושה שבועות מגיל ההריון (כעת אני בשבוע 34), ובהמלצת הרופא התחלנו עוד מפני כמה שבועות מעקב גדילה ע"מ לוודא שהיחס בין הראש לגוף נשמר ולא גדל, ובינתיים ב"ה היחס נשמר. עם זאת, אני חוששת שהראש ימשיך לגדול (הן מבחינה בריאותית, כמובן, אבל גם מבחינת מהלך הלידה).., שאז הלידה תהיה קשה יותר, כך לפחות הבנתי מהרופא. יכול להיות שגישתו באמת שמרנית, אבל אני ממש סומכת עליו כך שלא נראה לי שאחליף אותו, למרות שאני לוקחת בערבון מוגבל את המלצתו לגבי הניתוח הקיסרי. הוא טוען שברגע שהיקף הראש גדול מ10 ס"מ (ואצלי זה עדיין לא כך, כאמור), הוא ממליץ על קיסרי. אז מה עושים? יש אפשרות שאני אגיע ללדת ויגידו לי אוטומטית שבגלל שזוהי הערכת היקף הראש אני נשלחת לניתוח? יש פה מישהי שילדה תינוק שהיקף הראש שלו היה כזה ויכולה לספר האם היה נורא כל כך? שוב תודה רבה!!!

swann

New member
איך תדעי? תנסי!

אם חלילה הגוף שלך לא יוכל ללדת את התינוק, הוא יאותת לך לכיוון. אבל אל תחשבי על האופציה הזאת בכלל עכשיו, תתרכזי בעובדה שאת הולכת ללדת ולעשות את זה. אני מבינה שזו לידה ראשונה שלך - אז אם היא מתארכת זה ממש לא סימן שאת לא יכולה ללדת גודל כזה, לידות ראשונות הן ארוכות יותר וצריך יותר סבלנות (בעיקר של אנשי הצוות בבתי החולים). אני לא חושבת שאם לא רואים עלייך מאחור שאת בהריון זה אומר משהו. עצמות האגן זזות כדי לעשות מקום לראש התינוק בזמן הלידה, אין סיבה שזה לא יקרה אצלך (רק בגלל שאת חתיכה? הרשי לי לקנא!).

debby12

New member
מנהל
../images/Emo45.gif

ועוד משהו לגבי מה שכתבת. בכל מקרה את לא "נשלחת לניתוח". את לא חבילה.... יכולים להמליץ לך על ניתוח ואת יכולה להסכים או לא. במצב שאת מתארת שווה לדעתי בכל מקרה לנסות ללדת וגינלי. ניתוח תמיד אפשר לעשות, אבל רוב הסיכויים שלא תצטרכי כזה ובכך תחסכי מעצמך ניתוח בטן מיותר שיכולים להיות לו סיבוכים לא נעימים גם לך וגם לעובר.

סטיוויה

New member
מה זה אגן צר מידי?

מדובר בתופעה נדירה ביותר. אני שחיפית.ילדתי בן עם היקף ראש של 35 ס'מ.אמרו לי שזה לא קטן.היו לי כמה שפשופים. נשים רזות יכולות ללדת תינוקות גדולים.המחום הוא המיינד ולא הגוף. לגבי ההערכה ב-US מאיפה לך שבייצת בדיוק כך שאת אכן בשבוע 34? אולי את,מבחינת הגוף,בשבוע 35? הלוואי שיכולתי לעודד אותך...את לא יכולה להגיע ללידה ממקום בטוח ושקט אם את מקבלת עיצות וליווי כמו שאת מקבלת כרגע.הוא ממש מפיל את רוחך ואת אמונתך בעצמך ובעובר. רונית ענתה לך תשובה מדוייקת. ההחלטה מה מכאן והלאה היא שלך. בהצלחה.

../images/Emo45.gif ממש ככה. יותר מידי בדיקות...

שמכניסות ליותר מידי חרדות מיותרות. אני בארה"ב וכאן בדיוק כמו שסיון מתארת לגבי קנדה - אם אין חשש, לא מודדים כי פשוט אין צורך. גודל עובר ניתן להעריך בצורה הרבה יותר מדוייקת ע"י מישוש. אני ילדתי את שתי הראשונות עם רופא, שלשמחתי לא האמין בצורך בהערכות משקל ובשתי הפעמים העריך בצורה מאוד מדוייקת את גודל התינוקות. את השלישית שלי ילדתי לפני 5 וחצי שבועות בבית עם מיילדות. המיילדות העריכו את גודל העוברית ע"י מישוש, שוב, באופן מדוייק כמעט לחלוטין. ומצטרפת לדעת קודמותיי - לא הייתי דואגת בשלב זה, ובעצם בשום שלב. הגוף שלך נועד ללדת את התינוק הזה, וזה מה שהוא יעשה!

הילהל

New member
רק אצלי ה US מדייק קבוע?

גם מיה וגם יונתן שקלו רק 5 גרם פחות ממה שה US ניבא. מוזר.

לא מוזר - פשוט צירוף מקרים ../images/Emo13.gif

אני ילדתי שתי פעמים ב-ד-י-ו-ק ביום של תאריך הלידה המשוער. אבל מפה ועד להגיד שהתל"מ זה משהו שמדייק, זה יהיה חתיכת STRETCH... זה פשוט צירוף מקרים

למעלה