שאלה על נסיעה

אורית256

New member
שאלה על נסיעה

אני צריכה לנסוע בטיסה בקרוב עם בני, זו בשבילו הפעם הראשונה שהוא יטוס במטוס. שמעתי שיש פטור מתורים בשדה תעופה לילדים בספקטרום, הוא ילד שמאובחן בתפקוד נמוך, לא מדבר ועלול להיות לו קושי במקומות כאלו, אני רוצה להקל עליו כמה שיותר את הטיסה (הלוך ושוב), מישהו יודע מה הנוהל איך וממי מבקשים את הפטור מהתורים ואם יש למישהו עוד טיפים ורעיונות איך אפשר להקל עליו את הטיסה אשמח מאוד לשמוע, תודה מראש

TikvaBonneh

New member
פטור מתורים וטיפים לטיסות

זה מופיע על תעודת הנכה. ביטוח לאומי שלח לנו את תעודת הנכה החדשה עם הכיתוב של פטור מתור. אם לא קיבלתם, תפני לביטוח לאומי ותבקשי שינפיקו לך תעודה חדשה.
עוד טיפים? בטיסה עצמה עזר אייפד. וMP3 עם אוזניות. ללעוס מסטיק בנחיתה ובהמראה. הכנתי לו סיפור חברתי לכל הנסיעה, עם תמונות של כל מי שנוסע מהמשפחה, איך נראה שדה התעופה, איך נראה המטוס מבפנים ומבחוץ, איך נראה שדה התעופה שבו נוחתים, תמונה של הנהג שיאסוף אותנו משם, תמונה של הרכב שלו, וכן הלאה. ממש כתבתי ספר ענק עם כל התמונות, וכל יום עברתי איתו על זה בחודש שלפני הנסיעה.

אריאל 40

New member
הם מנפיקים תעודות חדשות רק עפ"י בקשות?

ולכל אחד?
התעודה של בני היא מלפני כשנתיים ולא מצויין על התעודה פטור מתור

TikvaBonneh

New member
שלחו לנו בלי שביקשנו

אולי הם הולכים לפי סדר א"ב. אנחנו באות ב. אולי ממילא היינו צריכים לקבל תעודה חדשה כי הקודמת פג תוקף . אולי החוק תופס מרגע שנכנס לתוקף גם בלי שזה כתוב על התעודה. אולי תגידי להם שאבדה לכם התעודה וישלחו לך חדשה.

SMADAR55

New member
גם אנחנו קיבלנו תעודה חדשה בלי שביקשנו.

התעודה תקפה בארץ. כמובן שבחזרה לארץ זה סיפור אחר.

SMADAR55

New member
מעולם לא השתמשתי בתעודה..... בחו"ל בוודאי שלא

מכבדים את התעודה, אולי רק ב- CHECK IN של חברות תעופה ישראליות וגם לא בטוח.

TikvaBonneh

New member
הם חייבים לענות תוך 45 יום

פעם אחרונה ששלחתי להם טופס שבו רמזתי שאני רוצה מהם כסף, הם לקחו להם את כל ה45 יום. אולי על להדפיס תעודה הם יהיו יותר זריזים.

אריאל 40

New member
להלן התשובה

תשובת נציג הביטוח הלאומי :
שלום לך
במענה לפנייתך בקשתך הועברה לטיפולו של המשרד הראשי שמנפיק את תעודות הנכה ,התעודה נשלחת לכתובת המעודכנת בתיק בלבד.
תודה על פנייתך והמשך כל טוב

בברכה
איילת בורגרקאר
נציגת פניות אינטרנט

לתשומת לבך!
התשובה היא כללית. החלטת הביטוח הלאומי תיקבע על פי הפרטים בטופס התביעה.
הודעה זו נשלחה ממערכת אוטומטית, אין לפנות לכתובת דוא''ל זו .
שאלות נוספות ניתן להפנות באמצעות הטפסים שבאתר.

TikvaBonneh

New member

SMADAR55

New member
כשהבן שלי היה בן שנתיים איבדתי אותו בנתב"ג!

באותה תקופה הוא עדיין לא דיבר.
הגענו לנתב"ג בערך בשעה 7:00 והטיסה נדחתה שוב ושוב במהלך היום (כל פעם הייתה דחיה של כשעתיים). המראנו רק ב- 16:30 כך שלמעשה בילינו יום שלם בשדה התעופה. היה מאוד עמוס באנשים והתיישבנו בטרקלין דן להעביר את הזמן בנוחיות. הילד התרוצץ יחף בפנים כשאבא שלי שהתלווה אלינו לנסיעה ואני כל הזמן פוקחים עין.
אני לא יודעת איך, אבל בלי ששמנו לב הוא הצליח לחמוק החוצה. יש גם שומר בכניסה לטרקלין שלא שם לב שהילד יצא. בשלב מסויים (לא יודעת כמה דקות עברו) קלטתי שאני לא רואה את הילד. אבא שלי התעקש שהילד בצד השמאלי של הטרקלין. כשקלטנו שהוא לא בפנים יצאנו החוצה ולא ראינו אותו. התפצלנו , כל אחד הלך לכוון אחר. עברו מספר דקות שנראו לי נצח עד שמצאתי את הילד עומד יחף על מסוע הליכה.
בהמשך בגיל זה אבד שוב במקומות הומי קהל וגם היה מגיב קשה כשהיה נמצא במקומות צפופים בקהל (מתיישב / נשכב על הריצפה ובוכה/ צורח). לכן השתדלתי להמעיט בביקורים הומי קהל כגון: מופעים ביום העצמאות, עדלאידע וכדומה (כיום המצב כבר שונה).
בכל מקרה, מאז אותם מקרים, כשהיה עדיין קטן ולא דיבר - כשהייתי לוקחת אותו למקום הומה קהל קשרתי לו בלון עם סרט ליד כדי שיהיה לי קל לאתר אותו אם יילך לאיבוד וכן הדבקתי לו על החולצה מאחור מדבקה עם שמו ומספר הטלפון שלי......
לא מזמן נסעתי איתו לחו"ל (עכשיו הוא כבר ילד גדול בן 9 ומדבר) . מאחר וחששתי שיילך לאיבוד שמתי לו בכיס של המעיל פתק כתוב באנגלית למקרה שיילך לאיבוד והוא ידע שיוכל להראות את הפתק אם יזדקק לעזרה (רשמתי שם את שמו ושהוא הלך לאיבוד , כרטיס של המלון שבו התאחסנו ואיך ניתן ליצור איתי קשר טלפוני). כמו כן הוא הלך קבוע עם תיק גב קטן עם טלפון נייד. לפחות 3 פעמים איבדנו זה זו (בעיקר בחנות צעצועים בת מספר קומות) ובאמצעות הטלפונים הבעיה נפתרה.

למעלה